שלום לך גרא

אשלונית

New member
שלום לך גרא

אני בת 17 וחצי ואני בדיכאון כבר די הרבה זמן. הוא לא בולט החוצה וישנם ימים שאני באמת מאושרת, אבל אז מגיע הפיצוץ ואני נשברת. המשברים קורים ביני לבין עצמי שכן אין לי את מי לשתף במיוחד. ההורים שלי לא ממש בעד פסיכולוגים. הם לא יודעים ששקלתי ללכת לאחד אבל שמעתי דברים שהם אמרו והבנתי את הדעה שלהם בנושא, מה עוד שלאמא שלי יש פה כמו שלא נדע ואני לא מעוניינת שכל העולם ידע. הבעיה של הדיכאון נובעת מרובה מותה של סבתא שלי בכיתה ט, היום אני ביב, מהעובדה שגילו אצלי ליקויי למידה והפרעות קשב וריכוז, הכשלון שלי שלמרות שאני מנסה המון בלימודים, ובתחום החברתי שאין לי חברות וחברים בכלל. אם אף אחד מהמשפחה שלי אין לי קשר טוב. אם אף אחד מההורים אני לא מרגישה שאני יכולה לדבר. אני כל הזמן מפנטזת על חיים טובים, על זה שאני אגלה שאני מאומצת ולא אצטרך לחיות יותר עם המשפחה שלי שאני חושבת ששונאת אותי, על כך שיש לי חברים וחברות וחיים טובים בכלל. אני יושבת לפעמים במיטה בלילה ובוכה, על החיים על מוות של סבתא שלי שעדין לא התגברתי עליו מה שקרה הוא שלפני שהיא נפטרה אמרתי לה שאני אבוא לבקר, לא יצא לי לקיים את ההבטחה שלי ואפשר להגיד שאני נורא כועסת על עצמי מאז. גם חשבתי על התאבדות, ואפילו ניסיתי להתאבד כמה פעמים, אף אחד לא ידע על זה כמובן ומן הסתם - זה גם לא הצליח. השאלה שלי היא בעצם איך שאני יוצאת בלי ליווי פסיכולוגי למרות שאני יודעת שזה מה שאני צריכה אבל בלי תמיכה של ההורים אני לא מסוגלת ואני בהחלט מתכוונת לפנות לפסיכולוג שאני אהייה גדולה, אבל בנתיים אני רוצה משהו שיוציא אותי מהדכאון הזה שאני לפעמים שורה בו כי הוא פוגע בי בין היתר לימודית שאני חושבת שזה כל מה שנשאר לי בחיים שיכול להוביל אותי להצלחה. בבקשה תעזור לי, האם ישנה דרך?? משהו זמני שיכול לעזור עד שאוכל באמת לפנות לפסיכולוג? תודה רבה מראש, אש.

גרא.

New member
מכתבך מרגש,ונוגע ללב..צר לי שכך את

מרגישה,והורייך,אינם מבינים,אינם מודעים לבעיותייך,ושמים מכשול כנראה לרצונך לעזור לעצמך.שיחות עם פסיכולוג יכולות לעזור.אבל הן עולות כסף רב,ובלי הסכמת ועזרת הורייך,אינך יכולה להגיע אליו.לכן מה שהייתי מציע לך זה ללכת לפסיכיאטר באופן פרטי לפגישה אחת,שתשלמי מכיסך.הסבירי לו את מצבך.והוא ללא ספק אחרי שיבדוק אותך וישתכנע,ירשום לך טיפול תרופתי,כמו פרוזאק,או אחר.תוכלי להשתמש לפי שעה בתרופה,גם ללא ידיעת הורייך.וכפי שידוע לי ולרבים,לתרופות האנטי דכאוניות יש אפקט מאד חיובי על שיפור ההרגשה והתפקוד הכולל.לגבי חברים חברות..מי באמת רוצה להיות חבר של נערה דכאונית? שפרי בעזרת תרופות,באופן זמני את הרגשתך,שימי לב יותר להופעתך,וייקל עלייך להתחבר ולתקשר עם אחרים.

אשלונית

New member
תודה לך על תשובתך.

בקשר לעניין עם החברים, אף אחד לא יודע על הדכאון שלי ואני לא ילדה שנראת דכאונית אלא דווקא מלאת חיים. אבל זה לא אני. אני רגישה מאוד ואנשים מנצלים את זה לפעמים, מה עוד שאני גם לאנשים בבית ספר שלי לא הכי מנסה להתחבר כי הם כולם סנובים. אבל בהתחלה לא חשבתי את זה עליהם וניסתי להתחבר איתם אבל לא הלך במיוחד. בקשר ללכת לפסיכיטר - אני לא יודעת ממש. גם לא בקשר לתרופות. אני מפחדת שאמא שלי תחטט לי בחדר בהזדמנות כלשהי ותמצא את זה ו... זה לא יהייה טוב. ובקשר לקחת את התרופה עצמה, אני קצת נגד תרופות ולא ממש אוהבת לקחת אותם. אני גם מטופלת בתרופה אחרת וגם זה מדכא שאני צריכה לקחת אותה בגלל פגם שההורים שלי הורישו שלי שמסתבר שזה כול מה שהם עושים, אז עוד תרופות לא ממש בא לי. גם עם פסיכיאטר יהייה לי קשה לדבר כי אני מפחדת מהתגובה שלו. לא אוהבת שאנשים שופטים אותי ואני מפחדת ממה שהוא יגיד, מזה שאולי ויספר להורים שלי בגלל שאני כרגע קטינה. תודה לך אבל, כי נתת לי פתרון לשעת משבר. כאשר אני באמת ארגיש שאני לא יכולה יותר אני אדע לאן לפנות. תודה.

תגובה למתהדר בתואר "פסיכולוג"

מצער אותי מאד לקרוא שמי שאחראי על התגובות בפורום הזה ומתהדר בתואר פסיכולוג, מייעץ לילדה ללכת לפסיכיאטר ולקחת תרופות. שירותי הרווחה היום יכולים לספק טיפולים נפשיים בעלויות נמוכות, מעבר לכך שישנן אופציות נוספות שדרכן אפשר לקבל טיפול גם מבלי לנקוט בצעד קיצוני כמו לנטול תרופות, ועוד בגיל כה צעיר. אני חושבת שהייעוץ שלך חמור, לא אחראי ולא לעניין. תתבייש לך לתת כזו עצה.

נחמדת

New member
מצד שני...קראתי את דברי הילדה

ואכן הרגשתי ממילותיה דיכאון. אולי באמת כי ברגעים שכתבה אותם רגשותיה גאו. עצתו הייתה ללכת לפסיכאטר ליעוץ והכוונה, ולא לקנות לתיום בבית מרקחת. הוא הפנה אותה ע"פ התרשמותו ממכתבה שראוי שתפנה למשהו מקצועי, ורק הוא לפי התרשמותו פנים מול פנים יחליט על הדרך הטובה ביותר לעזור לילדונת. נראה לי לגטימי ביותר! במיוחד כאשר הוזכרו נסיונות התאבדות! לילדונת אומר, חמודה החיים יכולים להמם לפעמים, ודיכאון זה חלק מחיי כולם בשלב זה או אחר. רק דעי שאת לא לבד. מה שאת חווה זה מה שכולנו חווים וצריך רק לדעת עם מי לדבר ולמי לפנות, ואם אין לך משפחה תומכת או חברה טובה לשפוך ליבך בפניה, אז אנחנו כאן! כנסי ושפכי ליבך וננסה לעזור. יהיה בסדר חמודה נדוש אבל נכון

גרא.

New member
לפעמים גם תגובות כמו שלך נחוצות,,

עלמנת להראות עד כמה הבורות חוגגת.וכי את,גב´,או אתה´,מר X חוששת כל כך להזדהות בשמך,בביקורת כה חמורה.אם היית קוראת היטב את מה שהנערה,כבר לא ילדה כתבה,היית מבינה שהיא רוצה להעזר ע"י טיפול.אבל הוריה מתנגדים,ולה אין כסף לממן את זה.ואם כבר,מאיפוא הידע המדוייק על "שירותי הרווחה היכולים היום לספק טיפולים נפשיים בעלויות נוספות"? האומנם?ומהן האופציות הנוספות שדרכן אשפר לקבל טיפול? למה לא תאמרי אותן לנערה? ועוד לא הבנתי למה אי אפשר לקחת תרופה אנטי פסיכיאטרית לזמן מה? וכי את אינך לוקחת כדור נגד כאב ראש? או גלולה נגד הריון,וכי מה ההבדל ? הבעת דעה אחרת,מקובלת.נזיפה ? ממי? מי את בכלל,אולי תזדהי,ואסיר את הכובע בפני מומחיותך..??

פומפיה

New member
בזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז ../images/Emo144.gif

רילקס. בתור מבקרת ותיקה בפורום ( בעיקר כאורבנית ), אני יכולה להעיד שגרא מספק עצות טובות ויעילות, ועוזר לאנשים להבין את עצמם או לכוון אותם. אני חושבת שהעברת ביקורת היא לגיטימית, ואפילו רצוי לשמוע דעות נוספות ( כמובן, צריך להפעיל שיקול דעת לגבי כל עצה, בין אם מדובר בעצה של איש מקצוע ובין אם מדובר בעצה של משתמש מן המניין ). אבל אם ברצונך להטיח ביקורת, כדאי שזו תהיה עניינית ולא כמה מלמולים שלוחי רסן כנ"ל. מואה.

למעלה