שלום לך ארץ נהדרת

מי צי

New member
שלום לך ארץ נהדרת

אנחנו אמנם לא מכירים באופן אישי, אך דומה שאני יודעת עליך כמעט הכל. כמעט אמרתי? כמעט, כי חסרה לי "רק" ההבנה, והבנה זה הלא כמעט, מעט. מעולם לא צעדנו על מסלול משותף, ואם לדייק, צעדנו על מסלול התנגשות. לא היתה בי אהבה/חמלה/חיבה/סקרנות אליך, מיום היוולדי, וגם את, כך נדמה לי, ניסית למחוק את עברי ולהקיא את שורשי מתוכך. ועדיין יהיו פה ושם עוברי אורח שיאמרו שאת ארץ נהדרת. אדמתך רוויה בדם משפחתי ואולי זו הסיבה שאת ארץ ירוקה כל כך, שכן היה זה דם משובח. אז נכון שלא את היית זו שהניפה את דגל המלחמה הנוראית ההיא, אך עדיין יש לך חלק במחיקת משפחתי מנוף ארצך, ונחלה ברכוש שהיה שייך לי ועכשיו הוא שלך. אגב, זה אולי יפתיע אותך, אבל אני ממש לא רוצה, אבל ממש לא, את מה שהיה שייך לי. מה יוכלו לתרום לי קירות דחוסים בנשמות אבודות? ועדיין יהיו פה ושם עוברי אורח שיאמרו שאת ארץ נהדרת. אין בי כעסים עליך, הם הודחקו ופינו מקום לחיפוש הבנה. איך, ארץ נהדרת, איך נכנעת בקלות שכזו? איך מסרת את בניך שבנו, פארו ורוממו אותך לידים מרצחות? ועדיין יאמרו, עוברי אורח, שאת ארץ נהדרת. במסלול המסעות הפרטי, לא שיבצתי אותך מעולם. לפני כעשר שנים עמדתי על מפתנך, וכמעט שנקשתי על דלתך, אך איתני הטבע הרחיקו אותי ממך. שטפונות אדירים מנעו את הכניסה אליך. את חושבת שהיתה זו אצבע של ההוא ברומים שרמז לי שעדיין לא הגיע זמננו להיפגש? בעוד כחודשיים אני אמורה לבוא בשערייך. לא. אני לא באה אליך, אני באה עליך. הירוק שלך, היופי שלך, ההיסטוריה המפוארת שלך, הקידמה שלך, הדהרה שלך לשוק המשותף, כל אלו הם בעדיפות ביקור אחרונה אצלי. אני באה לראות את האדמה שזרעה משפחתי, שהנביטו את שורשי, את החצר בה התרוצצו ילדים תמימים שאינם עוד, את האוניברסיטה בה רכשו הורי את השכלתם, שהיתה להם לרועץ. אני רוצה לגעת בחלומות שלהם שנגדעו באחת. אני סוחבת עימי מטען של חששות, פחדים, תיסכולים ומנגד הגיון, כח וידע שאת הנעשה אין להשיב וצריך להיישיר את המבט ולהמשיך. אני יודעת שאת ארץ נהדרת, ראיתי, במחוזותי, פולנים גאים. עזרי לי, ארץ נהדרת, לעבור בשלום את המסע הפרטי שלי, על מנת שאוכל לחזור לביתי ולכתוב לך שאכן את ארץ נהדרת.

באיה

New member
אני פשוט רציתי להחמיא לך

לו ידעתי שזה פרי עתך. לי זה משנה לדעת, כי אחרים לא מעניינים אותי כמו חברי הפורום. אם שאלתי עיצבנה אותך, אז עמך הסליחה.

תמנונה

New member
../images/Emo110.gifמיצי אני מניחה שאת זו../images/Emo140.gif

שכתבת את הטקע הכל כך מרגש וכואב שנגע לי ב
. האם? תמנונה~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

meza

New member
אני חושב שהיה מקום להתייחס לתוכן

מי צי יקרה פולין איננה ארץ נהדרת. בוודאי לא לאלו שנושאים עמם את המטען הכבד הזה שאנחנו נושאים. אבל - היא אינה ירוקה בגלל דמם של בני משפחתנו שהרוו אותה בימי האפלה הנוראים ההם. היא ירוקה ויפה כי זה מתת האל, והיא היתה כזו גם טרם השואה. היא גם לא אחראית לאסון הנורא שפקד אותנו שם. האסון הזה ארע בגלל הכנסת האורחים של תושביה שאיפשרו לאבות אבותינו לבוא בשעריה ולהתגורר בה מאות בשנים, כשמדינות נאורות, אנגליה למשל, גירשו את היהודים מתחומן. אילולי היו בה יהודים, ספק אם הגרמנים היו הופכים אותה לבית המטבחיים של העם שלנו. לנו קשה, כי ציפינו ליותר, אבל אומה ששולחת את מיטב בניה רכובים על סוסים, כדי שיעצרו את הטנקים של הנאצים, לא ממש יכולה להגן על יהודיה. ונכון, היו גם שמאלצובניקים, שתמורת כיכר לחם הסגירו יהודים. אבל היו גם אחרים שנהגו אחרת, וספק אם אנו, במצב דומה, היינו מוכנים לנהוג כמותם ולסכן את חיינו וחיי בני משפחתינו, כדי להציל שכנים במהלך מלחמה עקובה מדם, ותחת כיבוש אכזרי. סעי לפולין עם חששותיך, אבל תשתדלי לא להתנזר ממה שהארץ יכולה לתת לך. זו יכולה להיות חוויה מתקנת. את החשבון צריך לעשות עם הגרמנים, ושם מין הסתם היית, כי שטפונות פוקדים את פולין על נהר האודר במערבה.

MEZA צודק

מי צי אני חושב שאת כותבת נהדר, הרשתי לעצמי להכניס את זה למאמרים תחת "חברי הפורום כותבים" אני יכול להוסיף לדברי MEZA כי גם העם שלנו לא יודע להתנהג ולשמור על שכניו ומיעוטים אך זה נכון לויכוח אחר. תהני מהמראות ומהארץ הירוקה, תהני מהתנהגות האנשים ומקולטורה אחרת, נכון צריך לזכור שלא נשכח ולא נסלח כי זה יקרה שוב

תמנונה

New member
מזה... אמרת התייחסות אז../images/Emo110.gif

אנסה. את שכתבה מיצי וכתבת טוב, מתאים לדאבוני הרב לעמים רבים קטנים וגדולים שנחשבים או שחושבים עצמם "נאורים" ואולי אפילו עמי סגולה...... אני נולדתי כאן. אימי הגיעה לכאן כציונית, בגפה, ערב המלחמה והשאירה את כל משפחתה שם.... וכך ניצלה. לאורך כל שנות חייה ספרה לנו סיפורים משם. אלך בדרכי שלי אחרי זכרונותיה, אחפש את היערות, הכפרים, את המקום בו נולדה. תמיד אבל תמיד ולמרות הכל הביעה געגועים למחוזות ילדותה. כן....גם משפחתה הקרובה ושלי הבלתי ידועה ונודעה ניספתה בטרבלינקה... אני נוסעת לשם לצעוד במצעד החיים מתוך בחירה, בראש זקוף ובגאווה הכי הכי שבעולם. אני מאמינה שלכל מקום יש ריח וריח זה זכורונות ואני מקווה שאחזור משם עם ריח שיזכיר לי את האמשלי. נונה................

מי צי

New member
מצעד החיים בראש זקוף !!!

הזכרת לי את הבן שלי שנסע במסגרת משלחת נוער וסיפר שבכל עיר ובכל כפר, הוא חיפש את המשפחה שלא הכיר. כששאלתי אותו, למה? הוא ענה - שיהיה משהו להאחז בו בחיים.... נסיעה טובה.

מי צי

New member
אני שונאת פנקסנות

ולא באה חשבון עם אף אחד, אפילו לא עם גרמניה. זה נכון שפולין קיבלת את הירוק ירוק שלה כמתנת טבע, אך אני עדיין עומדת על כך שהאדמה שלה, בניגוד למדינות נוספות שקיבלו מתנות מהטבע, רוויה בדשן לא טבעי. לא הכנסת האורחים של פולין היא זו שהיתה בעוכריה. הטרוף של איש אחד שגרר אחריו אומה שלמה, להשליט בעולם את הגזע הארי, הוא הגורם הישיר. (כך לפחות מספרת ההיסטוריה), ומה קל יותר מאשר להיטפל למיעוט? (ולא רק יהודי). בכל אופן, ברור שלא אתנזר מהמראות שהמדינה הזו יכולה להציע, אלא שברור לי יותר, שהראיה שלי תהיה סלקטיבית טיפונת...

תמנונה

New member
מיצי אני בעיקר נוסעת לצעוד../images/Emo110.gif

בגאווה (אמרתי זאת נכון?) ולא הייתי יכולה לעשות זאת אילו לא עמדה מאחורי מדינה ישראל, שלמרות הכל.... ולי, אין לי ארץ אחרת ואני מתהההההההההההההההההה עליההההההההההההה. נונה

נעמי 1

New member
מיצי קראתי אותך...

כשהייתי ילדה שמעתי סיפורים מבית אבא ואימא. (נכון, שלא תמיד הייתה לי סבלנות לשמוע... נו, ככה זה ילדים)
אבל עם השנים גדלתי, התבגרתי רציתי לשמוע יותר. התעניינתי. אני ועוד שני אחי גדלנו בבית חם ומחבק עם המון תרבות. בית פתוח. משפחתה הגדולה של אימי נספתה בשואה. אימא היחידה ששרדה. מבין משפחתו של אבי, זכיתי להכיר רק 3 דודים ודודה. היתר נספו בשואה. מסע שורשים כפי שרבים נוהגים לעשות היום, לא מושך אותי בכלל. אני בטוחה שלא אמצא זכר מאותם מקומות או דברים שבני משפחתי חוו בילדותם. המראות והטעמים לא יחברו אותי לעבר שלהם. זה לא יהיה אותו דבר. הדבר היחיד שמצער אותי זה שאין לנו יותר תמונות ומידע על מה שקרה להם במשך כל השנים עד שנספו. אני על פולין אוותר!

מי צי

New member
לא נורא (לטעמי לפחות)../images/Emo6.gif

אם מוותרים על פולין, כמו שלא נורא אם מוותרים על עוד כמה נקודות על הגלובוס. (שלא בדיוק מדברות אלינו). אני לא פוסלת מסעות שורשים, אם יש באדם את הכמיהה לדעת מאין הגיע. למרות, שאני חושבת כמוך, שהמראות והטעמים לא יצליחו לחבר (גם אותי) לעבר.

משה פ

New member
באמצע שנות התשעים שאלתי את אבי

אם הוא יהיה מעוניין להצטרף לביתי למסע שורשים לפולין. התשובה הייתה: "עוד לא נולד הפולני שיזכה לראות ממני דולר כתייר" ועוד הוא סיפר לי כי לולא שנאת הפולנים ליהודים, הנאצים ימ'ש, לא היו מצליחים במסע ההשמדה שלהם. מי צי, הצלחת לרגש אותי. מזדהה עם כל מילה.........

תמנונה

New member
משה אמרת ש......../images/Emo110.gif

"עוד לא נולד הפולני שיזכה לראות ממני דולר כתייר" זה הזכיר לי סיפורו של חבר ששרד את השואה. ילד/נער, שהתגלגל בכל הכפרים ישן בכל החורים, עשה כל העבודות ואילו רק על מנת להשאר בחיים. לאחר נידודים אין ספור באחד הכפרים משפחה פולנית "אספה" אותו אליה תמורת לינה בגורן ועבודה קשה. אותו חבר שלימים נעשה איש אמיד נסע לפולין עם רעיתו....התימניה... וסיפר שביקר את אותה משפחה בכפר, משפחה קשת יום....ומה שגרם לו להרגיש טוב וגאה שהתהפכו היוצרות.... היום הוא הגביר.....ובעל מדינה משלו. גם זה יכול להיות....... כן, הוא השאיר להם 100$.........הוא הרי הגביר.... נונה

meza

New member
אני משוכנע שאתה מכיר גם כמה טובים

הבעיה הגדולה של הפולנים, והיא גם מעצבנת אותם למדי, זה שהם מאוד מזכירים אותנו, ולאו דווקא ברגעי השיא שלנו... ויחד עם זאת, יש גם אנשים אחרים, שכדאי היה לאמץ אל עמנו, כך שעדיף היה לא לעשות הכללות.

תמנונה

New member
מעניין מדוע אני שומעת את אותה

אימרה נוראית גם כאן אצלי בארץ המובטחת???????????????????????

למעלה