"שלום לך" או "שלום לכם"? מה עדיף?

ommerl

New member
"שלום לך" או "שלום לכם"? מה עדיף?

מה לדעתכם עדיף בסרטון שיווקי? לפנות לאדם כיחיד או לפנות לכלל?

באנגלית זה כל כך פשוט... אומרים you וזה גם את, אתה, אתם, אתן.. אבל עברית שפה קשה...

מה אתם אומרים?

ommerl

New member
ומה אחר כך?

מה בהמשך הסרטון ? יש עוד פעמים שדרושה פניה לצופה. האם לפנות לצופה אחד או לצופים כקבוצה?
אני מדבר על סרטון מידע. מאלה שנותנים טיפים לצופים.

נדמה לי שפניה אישית יכולה להיות יותר מניעה לפעולה את הצופה מאשר פניה כללית ושפניה כללית סוג של מפזרת את האחריות (כמו בניסויים על social loafing).

אבל מצד שני, נראה לי שמוזר לפנות אישית כשגם אני וגם הצופה יודעים שיש הרבה צופים ושהרבה אנשים שעושים סרטונים פונים לצופים ולא לצופה הבודד. זה נעשה מעין קונצנזוס.

tomer shamir

New member
זה תלוי בצרכים והערכים של קהל היעד שלך.

לדוגמא אני מאוד מעריך כשמעבירים דברים בצורה אמיתית (אני קורה לערך "אמיתיות", הוא מכיל בתוכו הרבה) וכאשר היית פונה "שלום לך" והייתי מרגיש שזה מיועד לאנשים רבים היה מתפתח אצלי מעט שליליות/אנטי.
זה היה נשמע שווקי וכאילו להתאמץ להתחבר. זה מה שאני חושב באופן מודע. יכול להיות שההשפעה על התתמודע במידה ואני רואה את כל הסרטון בפניה "שלום לך" תהיה אפקטיבית יותר כי ארגיש שמדברים אליי לעומת כל פעם שאשמע "אתם" וזה ירגיש שפחות חשוב שאקשיב הרי מדברים לכמה אנשים. קשה להיות בטוחים.

לדעתי זה פחות חשוב בסרטון שווקי, יש מאפיינים רבים נוספים שחשוב להתאים לקהל היעד שלך :]

ommerl

New member
תודה רבה על הנקודה למחשבה

אם הסרטון הוא לא שיווקי אלא נותן לך טיפים שימושיים, האם הייתה רואה את זה אחרת? או שעדיין זה מרגיש כאילו זה אמור לפנות לרבים?

(כלומר- זה כן שיווקי... מתן טיפים שימושיים זה ערוץ שיווקי. אבל שונה מסרטון מידע שיווקי שהוא נטו שיווק)

tomer shamir

New member
קשה לומר

יש יתרונות וחסרונות בכל צורת דיבור. וזה באמת תלוי מהי המטרה שלך ומיהו הקהל.
אם הקהל שלך מאוד מצומצם אולי כדאי שתפנה בפניה של יחיד.
אחד היתרונות של פניה ברבים זה שהיא מעצימה את הרעיון שמאחוריה, כשיש לנו רעיון טוב, חזק, שימושי, אנחנו רוצים שכל העולם ידע ויספק תמיכה. אנחנו רוצים לפנות לרבים!
אז כשאני שומע פניה ברבים מתעוררת בי התהייה שאולי זה משהו חשוב. שנוגע לכולם.

בהצלחה עומר :]

ommerl

New member
תודה

אם ....

אם הסרטון הוא לגברים בלבד, או לנשים בלבד אז זה פשוט.

אם הסרטון הוא גם וגם, והוא באתר כללי, אז פניה ברבים.

ובתכל'ס, מניסיון...

זה לא קריטי! יש דברים אחרים יותר קריטיים.

ואם אתה רוצה שבאמת יעריכו אותך.
תעשה שני סרטונים ותן ללקוח לבחור, זכר / נקבה.

ויש סיכוי שהנשים יעריכו אותך הרבה יותר.

לא פעם כשכתבתי בלשון נקבה לכל הרשימה שלי, קיבלתי מיילים תגובה מנשים שהן מוקירות אותי על כך שהתייחסתי לכולם בלשון נקבה. שזה מרענן. כי הרוב כותבים בלשון זכר.

ויש אופציה נוספת: אל תעשה פניות ישירות, אלא דבר על "אנשים..."
ואז את הפקודות הסמויות, תעשה בתוך ציטוט בלשון זכר.. .נשים רגילות לקבל את זה שזה כך, נראה שהן התרגלו לאורך השנים... (לצערי)

אבל זו רק דעתי, (-;

קדימה הצלוח'ס
מיקי

ommerl

New member
מופנה לגברים בלבד

תודה על העצה.

שורה תחתונה, גם אתה וגם אחרים אמרו שזה לא מאוד משנה.

אלך על מה שירגיש לי יותר זורם וטבעי במהלך הצילומים..

אם מופנה לגברים בלבד

אז אתה בהחלט יכול לדבר בלשון זכר!

הכי טוב מה שהכי זורם! זה קודם כל.

שנית כל (אין שנית כל)

שלישית כל - אתה יכול להתקרב מעט למצלמה, להסתכל בעיניים של האדם שמאחורי המסך ולומר לו: "אתה, כן, אתה...
האם אני מדבר ישירות אליך? או שאני מדבר איתך ועם אחרים...
האם אתה ער לכך שאני מדבר איתך, כן, איתך, אתה שמסתכל עלי עכשיו, תחשוב על זה... האם אני איתך לגמרי, או שלא לחלוטין רואה אותך? "

(-;

למעלה