שלום ! (ליקר קוקוס)

Mr MAG

New member
שלום ! (ליקר קוקוס)

הרבה זמן שלא ביקרתי פה... בקיצור, אבא שלי הביא מטיסתו האחרונה לחו"ל אתצ הדבר המעניין הזה : mangaroca - batida de coco זה איזה ליקר איטלקי, בבוקר של ליטר, 16 אחוז, מכיל חלב, סוכר, אלכוהול, תמצית קוקוסים או משהו כזה וחומרי טעם. על התווית העברית כתוב פשוט פינה קולדה. הליקר טעים לאללה, ובנתיים חשבתי על 2 קומבינציות שיצאו מעולה: קרח, בננות, רום והליקר הנ"ל בבלנדר הליקר, רום, ומיץ אננס (וקרח אני מניח), זה בערך פינה קולדה לא ? יש עוד הצעות ? אולי קצת מידע על הליקר הזה ? וכו' תודה

lior135

New member
batida de coco זה חיקוי למאליבו

פחות או יותר. אבל אני לא בטוח שזה בדיוק הבקבוק שיש לך...

LaDjA

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif לא ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מה קשור בטידה דה קוקו למליבו. מליבו הוא ליקר רום עם קוקוס (ולאחרונה יצא לי לראות גם כזה בטעם ליים). בטידה הוא הערבוב של קשאסה עם מיץ פרי כלשהו => בטידה דה קוקו הוא קוקוס עם קשאסה (ולא רום)

lior135

New member
ומה זה קסאשה../images/Emo35.gif

משקה שמיוצר משאריות של ייצור הרום, או במילים אחרות רום זול ופשוט במיוחד. אז בתכלס, יש לנו פה חיקוי זול למאליבו. מקובל גם להשתמש בבטידה דה קוקו בתור תחליף זול יותר למאליבו בקוקטיילים.אבל בכל אופן, בבטידה אין חלב, ובבקבוק שיש לבחור מלמעלה, יש חלב, ולכן זה לא מסתדר לי....

LaDjA

New member
שתית פעם קשאסה???

יש איזשהו קשר לפי דעתך בין הטעם שלה לטעם של רום? ממה עושים (בד"כ) וודקה? מדגנים. ממש כמו וויסקי. מפה אני יכול להסיק שוודקה היא בעצם תחליף זול לוויסקי. נכון? ובעצם ברנייגר הוא תחליף זול לדרמבוי. קשאסה לא מיוצרת משאריות של ייצור הרום, אלא מכל קנה הסוכר. רום וקשאסה מגיעים ממקורות אחרים לחלוטין ושונים כמעט בכל אספקט של המשקה. מה גם שאין קשר בטעם בין מליבו לבטידה דה קוקו. בדיוק כמו שסמירנוף למון טוויסט הוא לא תחליף זול ללימונצ'לו (על אף הדמיון היחסי במרכיב האלכוהולי וטעם הפרי המשותף.) - כך בטידה היא לא תחליף למליבו (על אף הדמיון היחסי במרכיב האלכוהולי וטעם הפרי המשותף.) לגבי המשקה של הבחור - אני נוטה להסכים שלא אמור להיות חלב בבטידה. כן אמור להיות חלב-קוקוס בפנים (נראה לי). אולי טעו בתרגום התווית.

LaDjA

New member
עוד ניג'וס קטן

בבטידה, כמו שאמרתי אמור להיות חלב קוקוס (מופק מבישול של מי הקוקוס יחד עם ה"בשר" שלו). במליבו יש רק מי קוקוס. מכאן נובע ההפרש התהומי במראה של המשקאות, כמו גם במרקם.

Mr MAG

New member
הענין הוא

שאת המרכיבים קראתי מהתתוית האנגלית. הבעיה היא שהמוצר מיוצר באיטליה וההרגשה שלי לפי אופיה של שאר התווית האחורית היא שהתרגום האנגלי כולו אינו מקצועי. ובהחלט נראה לי יותר הגיוני שהמשקה מכיל חלב קוקוס, ולפי מה שכתוב ולפי המרכב גם את תוכן הפרי עצמו - אם מחזיקים אותו מספקי זמן יש משקע לבן קליל מאוד, וגם בערבוב עם מיץ לדוגמה לאחר כמה זמן הליקר הזה שוקע כי הוא כבד יותר מהמיץ. בכל מקרה מה שאמרת נאה לי ההגיוני ביותר, ובאמת שכל זה לא שמנה יותר מידי כי זה טעים ! יש רעיונות לקוקטיילים ?

LaDjA

New member
אופס.

זה מה שקורה כשלא עוטפים ביטוי בגרשיים. להלן התוצאות האמיתיות:

MidNight Flame

New member
יש לציין שבניגוד לטענה הרווחת -

חלב קוקוס הינו דבר לא בריא מבחינת אחוז השומן הרווי בו!

lior135

New member
טוב, אין לי כח לזה...

אין לי חשק, ואין לי כח לוויכוחים מיותרים... אתה צודק בחלק מהדברים שאמרת, אבל אני לא מסכים איתך על הכל... בכל אופן, נראה לי שאתה צודק בקשר לתרגום השגוי של התווית, כי בעברית כתוב "פינה-קולדה", אז מי שתרגם את זה בטח לא ידע הרבה מהחיים שלו...

marsala

New member
למה להתווכח ליאור?

עח סמנטיקה? טל צודק,קשאסה היא תזקיק קנה סוכר שאין לו כל קשר לרום, שני המשקאות בטידה ומליבו כבודם במקומם מונח,אבל אי אפשר להגיד זה יותר טוב מהאחר,כי אין להשוות ביניהם מלכתחילה. מוש

nage

New member
הכל נכון.....חוץ ממה שלא

היום אין כמעט וודקה שעשויה מדגנים (בעיקר שיפון בעבר).וודקה היום עושים מתפו"א

אסף דוד

New member
לרוב וודקה עשויה מדגנים

הוודקה היחידה שאני מכיר שעדיין מיוצרת מתפו"א היא לוקסוסובה, שלמרבה ההפתעה מגיעה מפולין (בדיוק כמו הקישור שאתה הבאת).

LaDjA

New member
לא ממש הפתעה

בד"כ וודקה תפו"א מגיעה מפולין. ברוסיה מייצרים בעיקר מדגנים ובפולין מדגנים או תפו"א. היקרות יותר (ובד"כ המשובחות יותר) עשויות מתפודים.

למעלה