שלום, לילה טוב

• פותח הנושא dgan
  • פורסם בתאריך

dgan

New member
שלום, לילה טוב

משהו יודע ומכיר - מה המשמעות של השם נגואל? אני יודעת שהנגואל הוא השאמן, המכשף... שהשם מופיע בספרים של קרלוס קסטנדה. אשמח להסברים נוספים תודה,

L i z a r d

New member
נגואל

קודם כל, ההגיה של המילה היא נהוואל (nahual). השימוש במילה נגואל בספרי קסטנדה הוא לשני דברים שונים. הראשון הוא ככינוי לאדם שמבחינה אנרגטית מחולק לארבע. אם לאדם "רגיל" יש צד ימין וצד שמאל, לנגואל יש ימין ימני, ימין שמאלי, שמאל ימני ושמאל שמאלי. הנגואל הוא זה שמנהיג את חבורת הלוחמים. אדם יכול להיות מכשף גם בלי להיות נגואל.
המובן השני למילה נגואל הוא בחלוקה של הדברים שאנחנו באים במגע איתם לטונאל ונגואל. בפשטות ניתן לומר שהטונאל הוא הוא כל דבר שאנחנו מכירים בשכל וניתן לקרוא לו בשם ולדבר עליו, והנגואל הוא כל מה שלא. לא ניתן להגדיר אותו במילים וההכרה שלו אצל האדם מתרחשת דרך חלקים אחרים במכלול האישי שלו שאינם השכל (מיינד). בספר "סיפורי עוצמה" של קסטנדה יש התעסקות מפורטת בהסבר מושגי הנגואל-טונאל.

dgan

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

תודה על ההסבר
ועל ההפניה לספר
שיהיה יום מואר,

נגואל

ההגיה היא Nagual או Nagal ..... בשום מקום לא ראיתי את המילה nahual.... יש למילה נגאול מספר מובנים שונים, מבנה אנרגטי תפקיד איזור ביקום והרשימה לא נגמרת כאן אם אני טועה, אשמח לדעת איפה כתוב nahual אך נראה לי שאתה טועה עקב קריאת ספרים מתורגמים ולא את המקור.

yom

New member
תלמידיו של קרלוס מכנים אותו כך

נוואל, nawal

מעניין לדעת

מאיפה אתה מצטט ומהיכן אתה מכיר את התלמידים של קרלוס? בכל אופן בספרים של קרלוס כתוב nagual וכן גם בספרים של פלורינדה ושל טאישה ... ובספרים של מארס כתוב nagal בשום מקום לא מצאתי שכתוב "nawal" אתה בטוח שאתה לא מתרגם מהתרגומים הגרועים לעברית? בעברית אכן ראיתי את המונח כתוב בכל מיני צורות שונות ומשונות ... מוואל, מהאוול ועוד.....

.m

New member
ובכל מקרה

מדובר על ההבדל בין האות (נגואל) להגיה (נהוול)
mai

foxx

New member
נגמר כבר על מה לדבר ?

:) להוציא את המיותר בנשיפה - דימיינתי את המיותר כמעין ערפל סמיך שחור-לבן שממלא את כל גופנו, ובנשיפה אנו מנסים להוציא את הערפל הזה ולהכניס במקומו משהו אחר, וכך גם מנקים ושוטפים את עצמנו הפנימי ולכן מסוגלים לראות יותר מה באמת קורה בתוכנו מה אתם חושבים על הנשיפה והמיותר בגוף ?

בסך הכל ניסיתי .....

לתקן טעות, חשבתי שזו אחת מהסיבות שקיים הפורום, טוהר המילה, מוכר? רואים טעות, מאירים .... אומרים או לא אומרים תודה ..... זה בערך הכל. מידי כמה חודשים אני כותב כטן הודעה, לפעמים זה מוביל למקום כלשהו, בדרך כלל לא.

L i z a r d

New member
נגואל

בתירגומים שראיתי לעברית בחלק מהמקרים נכתב "נגואל" ובחלק "נהוול". גם אני לא ראיתי בשום מקום את המילה כתובה כ-nahual, כתבתי את זה ככה כתרגום פונטי להגייה (הדרך שבה המילה נאמרת) של המילה.

נגואל / נאהואל

זה כל מיני דברים. לפי מה ששמעתי, זה גם: - השאמאן (כפי שכתבת) - בקירוב: החלק הבלתי-מסוּוג של היקום (חלק שלעולם לא יוכל להיות מסווג, כלומר, חלק בלתי-ניתן-לסיווג). בקירוב, כי ברגע שהגדרתי את זה ככה, כבר סיווגתי את זה... - כינוי בתרבויות מסויימות לרוח השומרת או משהו כזה...

למעלה