שלום ליאורה

snaps

New member
שלום ליאורה

אני בת 15,גובהי 1.60 ואני שוקלת 54 ק``ג..אני רוצה לרדת 4-5 קילו ולא יודעת איך !! לפני שנתיים,כשהייתי גם כן 1.60 עשיתי דיאטה רצחנית ממש ללא שיקול דעת,שקלתי 38 והייתי אנורקסית ואנמית ולא קבלתי מחזור יותר משנה וחצי. עכשיו בשנתיים האלו נפגשתי עם דיאטנית קלינית באופן קבוע ובזכותה עליתי 16 קילו,המצב הבריאותי שלי תקין והמחזור גם תקין,עכשיו שאני רוצה לרדת כמה קילוגרמים,אני נורא מפחדת,מהניסיון הקודם שלי..והאמת היא שאין לי זמן ללכת לדיאטנית,מלא מבחנים,זה גם דיי רחוק מהבית....! אז אולי תוכלי לעזור לי.? להציע לי איזו דיאטה לעשות ?מה לאכול ומה לא ? אני פשוט רוצה לעשות את זה בדרך היעילה ביותר שלא תזיק לבריאותי... תודה רבה מראש, ענת !

דיאטה ?

שלום ענת ! משקלך כרגע בהחלט בטווח המתאים לגובה לפי טבלאות משקל. גם לפי חישוב אחר את במשקל תקין. דווקא לאור נסיון העבר שלך לא הייתי ממליצה שתרדי במשקל מחשש להדרדרות לאותו מצב. לדעתי כדאי שתשקיעי בפעילות גופנית. שילוב של אירובי (הליכה, התעמלות וכו) עם עיצוב ועבודה על שרירים יעצבו לך גוף שנראה ומרגיש טוב יותר ללא שינוי בתפריט. ברכה ליאורה חוברה

snaps

New member
אז...קודם כל..

תודה על התשובה...! עכשיו,בהתאם לגיל,לגובה ולמשקל שלי,כמה קלוריות עליי לאכול ביום כדי לשמור על מאזן ? ועוד שאלה..אני אוכלת מנה של בשר/עוף בין 1-3 פעמים בשבוע..האם זה יותר מידי ?! תודה,ביי..

המשך

שוב שלום קשה מאוד להעריך דיוק כמה קלוריות תצטרכי. אני מעריכה שעם תפריט של 1800 - 2000 קלוריות ביום תשמרי על משקל יציב. פשוט צריך לנסות למשך חודש ולראות. לגבי אכילת בשר. זה מספיק אם את לא סובלת מחסרים של ברזל או B - 12 (אפשר לבדוק בבדיקת דם ) ואם את מחליפה את המנה הבשרית בתחליף נכון כמו קטניות או מוצרי טבעול או מוצרי חלב וביצים לבריאות ליאורה חוברה

למעלה