שלום לחברי פורום סופרמוטו- שאלה

M O R M

New member
שלום לחברי פורום סופרמוטו- שאלה

אני חדש בפורום וצריך עזרה. יש לי אופנוע ספורט שאיני מתכוון לוותר עליו. וברצוני לרכוש בתקציב של 25K אופנוע סופרמוטו שישמש אותי לאימוני רכיבה במגרש (אין צורך ביכולות רכיבה ארוכות עד למגרש.). האופנוע לא ישמש לתחרויות ולא ישמש לרכיבה בין עירונית. האופנוע ישמש גם לרכיבות עירוניות קצרות. אני כבד למדי (100 ק"ג) ונדרש מנוע שילדה ומתלים שיכולים לשאת זאת. הבעיה מתחילה כאשר אני מחפש בתקציב הזה אופנוע חוקי למהדרין. הסיבה ברשותי ביטוח מנהלים/כספי פנסיה/ביטוח אבדן כשר עבודה שאיני יכול לסכן באיזושהיא צורה. הוסיפו על זה דרישת משפחתית (נשוי+3) לדווח על ביטוח מיוחד. חובה עלי להיות מבוטח ולרכב כחוק . בנוסף על כל הצרות יש לי רתיעה בלתי רציונלית הנובעת מנסיון נר עם אופנועים מתוצרת ארופית כלשהי ורתיעה מאוסטריה בפרט מסיבות משפחתיות. לכן אני מנסה לקנות אופנוע יפני . אולם בתקציב הזעום שיש ברשותי לא ניתן לקנות SM יפני כשר ב- 100% מבחינת שינויי מבנה. השאלה: א. האם קיים אפילו אופנוע אחד יפני שעבר תקינה מסודרת? ב. האם יש בסיכוי לדעתכם להעביר כזה אופנוע תקינה? ג. האם ניתן ליבא אופנוע SM משומש יפני (עד שנתיים בהתאם לתקנות המכס.) ולקבל עליו רישוי מסודר?

alophind

New member
מורם... ממתי אפשר לייבא אופנוע ב 25

הרי יקחו לך עוד 100% על העלות שלו לפי המחירון בארץ... ואם ניתן היה לבנות איזשהו SM ב 25K , (למעט כלים ישנים ישנים ישנים או DR650 שהו דיי זול) אז כל המתחרים בארץ לא היו עניים כל כך..
ומצד שני , יכול להיות שאני מדבר שטויות. המממ... טרול ?!

M O R M

New member
ברור שעבור יבוא אישי צריך תקציב

יותר גדול. אני נרתע קצת מנושא הכתום. ו- 45 מעלות שאוהב אותו אומר שנשאר לי כלום. אם לא תהיי ברירה אנסה להמתין שנה שנתיים להתבהרות העניין ובנתיים אסתפק באיזה CBR1000RR מעפן. אבל נראה לי שניתן לעשות משהוא בנושא התקינה. ולא שמעתי מכוונכם מאמצים ניכרים.

r929

New member
תברר איפו קולרגול סימן 1

ואם לא , תסלח כבר לאוסטרים (אני מבטיח לך שהכתומים לא מורכבים מחלקי יהודים) ותלך על איזה LC4, אני כבר ראיתי בחורים יותר גדולים ממך על 250CC יפני ירוק סופרמוטו ואפילו קופצים.

45degrees

New member
הבהרה נדרשת:

אני לא אהבתי את הקטום כשקניתי אותו. היה לי כסף זמין וקניתי את הפלטפורמה הכי מתאימה בישראל להסבה לסופרמוטו. אם אתה יכול למתוח את התקציב למען יבוא אישי, למה לא למתוח את התקציב ולרכוש WR? הוא גם לא כתום שמקשה עליך, וגם מושחז למגרש. אבל אתה מתעלם מהעיקר - אתה צריך מכונה שתוכל להאיץ אותך עם כל המיגון מספיק מהר. בקיצור - אתה צריך כלי עם הרבה מומנט. נשאר לך רק הקטומים הגדולים אם תרצה או לא. הכלים בנפחי 400-450 מייצרים הספק גבוה במעלה הסל"ד, אך בעלי מומנט נמוך בהשוואה. קטום 620/640 הוא הכלי הכי מתאים בשבילך - לכל הדרישות שהצבת, כולל תקציב וחוקיות. בייחוד הוא מתאים לנתון היחיד שאינך יכול לשנות בקלות - היכולת להאיץ רוכב כבד מהר קדימה (גם לי יש בעיה דומה... אם אני לא אוכל, איך אגדל
). זה השיקול שצריך להיות הכי דומיננטי עבורך. באותה רמה כמו דרישת החוקיות. אם לא תקפיד על רכישת כלי חזק עם מומנט גדול - לשם מה להתאמץ לרכוש כלי למגרשים בלבד? בנוסף - ממש בקלות ובזול אפשר להוסיף לקטום עוד מומנט - כלומר לגרום לו להאיץ אותך כאילו היית קפירוסי במשקל 45 קילו. אם דרישת החוקיות לא היתה מנדטורית עבורך, היית יכול לבחור בדו"פ גדול נפח: KTM 300/360 או אולי באיזה KX/CR500. להם לא תהיה בעית האצה, יכנסו בתקציב, יהיו טובים במגרש, אבל לא יהיו חוקיים.

45degrees

New member
אולי אם תוכל לקנות את

ה MZ מסטיף היחיד שנמכר כאן - המנוע יפני. אחרת יש לך 2 אופציות KTM או נאדה.

ransnow

New member
גם יפה וגם אופה...

סחטיקה על הדרישות, אני הייתי עוד מוסיף גם: עם ק"מ נמוך ויד שניה גג, לא פחות ממודל 2000. טוב סתם צוחק, אבל זה בהחלט לא פשוט. והקטע ההכי לא פשוט במחיר הזה, זה בעיקר החוקיות שאתה מחפש. לדעתי: חוקי: 1.קטום עם רישוי- מה שכל החבריה קנו לפני שנה- אבל תצטרך לחסוך. 2. פורסם לפני כמה חודשיים שיוצא XT סופרמוטו מהמפעל, ולכן - ראה אופציה 3 בהמשך. ועל גבול החוקיות: 1. XR שעבר חיזוקי שלדה (כדוגמת הXR שלי ושלDRXR). יש כמה כאלו שמסתובבים עוד בשטח אפילו. זה אופנוע מצויין לשיפורים ונחשב לאמין יחסית, ולידיעה - הנחתום מעיד על סופרמוטו (עם דגש בחורוק של השורוק ב וו). 2. DR נחמד - רק שהוא לא בסיס טוב דיו לשיפורים משמעותיים כמו שניתן להשיג על הXR, אך בעל שלדה עמידה לכל הדעות. 3. XT600 מעט עייף יותר - אבל אני יודע בוודאות ש טייגר מוכר את שלו, ושיש עוד אחד כמו שלו שעבר תקינה (דבר איתו או עם כרובי - הם בטח יודעים יותר ממני על הXT).

כRובי

New member
יש. שניים. אחד מהם הוא XT500

שהוגדל בנפח. היה של אח של MZ, היום שייך לבחור מראש העין.

45degrees

New member
כרובי - מה הקטע עם החתימה?

אתה עושה סאטירה על מישהו שאני מכיר?

45degrees

New member
MORM - הנה מה שרצית:

גם חוקי, גם עם תקינה, וגם יש כרגע אחד מאוד משופר למכירה - של טיגר.

M O R M

New member
של טיגר לא עבר עדיין תקינה

למיטב ידיעתי. שאלתי אותו ונראה שהעניין בטיפולו. העניין עם ההוא מראש העין בהחלט מעניין. כRובי תנסה בבקשה להשיג לי טלפון שלו. חייבים ללחוץ על נושא התקינה על מנת לאפשר לעוד כמוני להצטרף. הקטומים של החברה שהגיעו מוכנים גם מעניינים אולם המחיר קצת מרתיע אותי (בנוסף לארץ המוצא.) לא איכפת לי להתרוצץ כהוגן בין המשרדים השונים על מנת לבצע תקינה אני רק רוצה לדעת שזה אפשרי ושלא אצטרך למכור אופנוע שטח אחר כך. כבר ביצעתי תקינות לאופנועים והפרוצדורה מוכרת לי ולא מאיימת. כמדומני שצריך אישור יבואן לביצוע השינוי. על WR מוכן ותיקני אני מוכן להתאמץ הרבה יותר בתקציב. זה אומר ייבוא של WR משומש מחו"ל? אני כמעט משוכנע שבצרפת למשל יש SM יפני שנרכש במקור כך. אגב כמה עולה WR סופרמוטו (אם ניתן לרכוש כזה בארץ?)?

KTM400 SC

New member
אומנם לא ממש קשור אבל אולי אתה יודע

בזמנו יובאו לארץ אופנועי הוסקוורנה..... והשאלה האם היום אפשר ליבא אחד ביבוא אישי חוקי וקשר למהדרין??? (אני מדבר על אופנוע חדש)

tygger

New member
המכתבים נשלחו.

ממתינים לתשובה מימאהה. אמרתי כבר שאני שונא את מטרו? אחוז שיתוף הפעולה שלהם בנושא אגב שקול ל-0.

אורי-

New member
ובאותו הקשר : יש סיכוי שיביאו

יש סיכוי שיביאו SM יפני סדרתי? לא כלי שיהיה מיועד למסלול ,אלא כלי עם ייעוד לכביש? בשביל מי שלא רוצה להתחרות , ולא רוצה לווברץ ביום יום , אבל עדיין לרכב על כלי חוקי. אם ההסבות היו חוקיות , הייתי מתחיל לחסוך ל600-650 יפני , זול פשוט ואמין (מי אמר DR?) , אבל משום מה אני עדיין מייחס חשיבות לחוקי מדינתנו הנאורה והמתקדמת. אני לא יודע עד כמה הקטומים מווברצים אבל אני מאמין שאשנא את ההרגשה , נסיעה במשך פחות משבוע על יאווה גרמה לי להבין שוויברציות זה רע. אחרי 5 דקות הרגשתי שהברכים שחובקות את מיכל הדלק כבר כואבות מרוב זמזום , כנ"ל הידיים. לא רואה את עצמי מווברץ את עצמי בנסיעות בין עירוניות של 20 דקות ומעלה...

אהוד א1

New member
יש DRZ400SM.רק צריך שיביאו אותו.

מצד שני,אורי,אם אין בכוונתך להתחרות,למה כל הכאב ראש? קח DR650,שים לו צמיגים 100% כביש וסע לשלום.

למעלה