שלום לחברי הפורום

shamon51

New member
ילדה מזכוכית

למה מישהיא בוחרת לעצמה ניק שכזה
"ילדה מזכוכית" אולי בגלל ש...
היא ילדה
עשויה מזכוכית
מצד אחד חזקה ועמידה ומצד שני שבירה ורגישה יש קשר בין האמור לעייל לבין כתב היד
מה אתם אומרים?

shamon51

New member
דוקרת? לא יודע... נראה

נראה לי
אחת שלא כל כך חיה בשלום עם עצמה הרבה לבטים, מעצורים, לפי הלחץ של הכתב יש הרבה עוצמה אבל זה לא בא לידי בטוי בצורה חופשית ועל כל הכתב מחודד ושבור. But where do you go to my lovely When you're alone in your bed Tell me the thoughts that surround you I want to look inside your head

nafnaf11

New member
דוקרת לא יודע? תזהר לך

"תזהר לך מכותבי אותיות מתנפנפות ברוח"......פעם אתה למעלה ופעם אתה למטה . תקופת ההתבגרות קשה ללא ספק והנערה עוד תתגבר על זה

כתב זה יש לבחון בשני נתיבים

נתיב אחד סיסטמטי לוגי שבו הדברים מנותחים בסבלנות, נשענים ומבוססים על עובדות ומקרים קונקרטיים, לכל דבר יש סבה והסבר הגיוני, השרשרת תפורה היטב ולא קל לערער את שיווי משקלה ולנטוע בה ספקות והשגות ולהביא אותה להערכה מחדש שכן למסקנות ולהחלטות היא הגיעה צעד אחר צעד, ביסודיות, בזהירות ובשיקול דעת. ולמי שמטילים ספק, וקצת במגננה, היא שומרת באמתחתה דוגמאות לגיבוי ההיגיון והצדק בהחלטה. הנתיב השני ניזון מניסיון ומשקעי עבר, סבל, מצוקה, לחצים נפשיים ואולי מעבר לכך יסודות אופי שגובשו כתוצאה מגישה או חשיפה לא נכונה במערכות יחסי גומלין מול דמויות קרובות. לכאורה יש ניתוק בין הדברים אך הסתכלות מעמיקה יותר מלמדת שהרבה ממה שמאפיין את התנהגותה בהווה, על אף שזה כאילו מחובר עניינית לאירועים שלפניה - מושפעים מכך. על כן, הגברת עשויה להיות שלמה עם עצמה שנקטה בצעדים הנכונים ובכל זאת להיות שנויה במחלוקת ונדרשת להבהרות.

shamon51

New member
מעניין ביותר

תגובה קצרה משהוא
לא
חינוך לגיל הרך - לא נראה מתאים לכתב ולסגנון לגיל הרך צריך הרבה רגש ורצון לתת וכאן גברת די עצורה, מופנמת שקולה סקרנית לוגית האם יתכן שהכתיבה ביד שמאל משנה את פרמטרי הכתיבה ולא רק בזווית?

שימו לב בכתב זה למרכיבי קמר

מאומצים ועקב כך נשברים, מסתמרים ולא אחידים אות לקושי של יסוד הקמר להגיע לביטוי, תחת תנודות קפריזיות משהו. אך לא זה הנושא שרציתי לכתוב עליו אלא רק הזכיר לי משהו. קמר משקף את הצד החושב, המסביר, המנמק ולכן ביסודו הוא יסוד רציונאלי, אך קמר עשוי להתחבר ולנמק גם את הסיבות והנסיבות להופעתם של מאפייני פוטנציות א' ה' ו', ח' ט'. ניקח לרגע קמר מנמק את ח'. וניקח לדוגמא את מיודעינו נשיא איראן. האיש נוטף שנאה עזה ויסוד החישה ( הקו הנוקשה ) הופך אותה לאוטומטית, תמיד נגד, תמיד אנטי, תמיד עוין ורואה שלילי, ובעיוורון. על פי רב חישה זו מופיעה לנגד עינינו באיזור העליון כסובלימציה של שנאה לדמויות קרובות שהודחקה ונותבה לאין ספור שנאות: אידיאולוגיה, שנאת זרים, שנאה לאנשי רוח, ליהודים, לפוליטיקאים ועוד. אך שנאה עיורת מתקשה להכיל מים ולכן נדרש נדבך נוסף שייצק בה תוכן, הסבר, רקע, מקרים, דוגמאות שייקחו ממנו את היסוד הכפייתי אובססיבי ויהפכו אותו למשהו כאילו רציונאלי. הקושי של הקמר להגיע לבכורה והפרעות שונות בבנייתו מלמדים אותנו שזה הקמר ניזון מהשפעתם העזה של מאפייני נפש מזן שונה לגמרי והוא הקמר מנסה לשוות להם מימד מציאותי, הגיוני, נכון, מבוסס ומנומק. הקושי להפנים ולסיים רישומו של קמר ותקן אות כזה מפנה אותנו לשילוב בין ההפנמה לקמר. ההפנמה של קמר מאומץ היא נושא בפני עצמו. הפנמה שכזו נתקלת במכשולים פנימיים ולכן גם מייצרת לנו נפחי אות מתחלפים, וניתן לזהות בכתבי יד רבים ראשי ש' למשל צרים דחוסים ולצידם מלאים נפוחים. המאפיינים המלאים נפוחים עונים על הגדרה של אחידות גדם ולחץ ומרכיב של חסימה ומשקפי מאמצי הסתגלות לדברים שבשל טבעם הם קשים להם לעיכול ומעבר פשוט לסדר היום. כגון: נשיא אירן, בהנחה שתהיה לו הפנמה שכזו הוא יתקשה מאד להפנים נתוני מציאות חיוביים מעודדים שקבלתם מבחינתו משמעותם מעבר משונא יהודים לאוהד ותומך נלהב שלהם. הנפח המתחלף ישקף שבמומנט נתון הוא מסוגל למצוא דברי סנגוריה וחיוב, גם אם באילוץ מלאכותי, אך אלה נסוגים במהרה בפני השיטנה. הפנמה מאולצת של השוביניסט תיתבטא למשל בהתלהבות של מי שכפאו שד לנוכח כשרונה הטכני של הבחורה מה שמקלקל לו את הדעה המזלזלת שלו כלפי נשים. ולהיפך, לרגע תהיה לו הזדמנות להוכיח שאין לו אחות בכבישים, שהוא לא שוביניסט ולראיה הראשון שאץ רץ לברך אותה על הישגה. ראש ממשלתינו בראיונות סופ"ש ציין בפליאה את הטינה והנקמנות שמנחים את הרמטכ"ל לשעבר יעלון, ואכן, מאמצי הפנמה מגדילי נפח כנגד אובססיביות גורמים להצטברות תכנים חסומים, לרבות קנאה וטינה, וגזירת איפוק ושליטה, אך נסיבות מסוימות גוברות על החסימה ותחת הצדקות ענייניות וכורח השעה התכנים שנחסמו יוצאים החוצה באמירות כאילו אחראיות אך בעצם בלתי שקולות תחת השפעת לחצי פנים. מקווה שהפקתם מכך משהו, אני כותב על הנושאים האלה ובהמשך יהיה חומר מסודר.

shamon51

New member
אודי - יש מצב שהכתיבה ביד

שמאל גורמת לציור שונה של האותיות זה נראה לי שכתיבה ביד שמאל זה כמו לכתוב כתב ראי ביד ימין למשל האותיות "ם", "ל" "ג"

הייתי מגדיר אותך כאדם שהסביבה

צריכה לצפות ממך להפתעות, שמה שחשבו תחילה זה לא מה שבהמשך ויכולים להיות כאלה שיפגעו ויחושו שלא היית כנה, פתוחה והוגנת אתם עד הסוף, ואולי אף השתמשת בהם בדרך עקלקלה משהו ובמקום להכיר בכך העדפת לקנטר או לתקוף. נראה לי שתתקשי לגייס סבלנות, רגש, חום ומצפון לפרקי זמן הנדרשים לצורכי דאגה וטיפול מסור בילדים וגם מבחינת עבודה והשקעה ייתכנו שינויים ואת תרצי תוצאות אך לא בהכרח תירתמי לוויתורים בהקשדר האנוכי ולמה שזה מחייב ממך. כך שעדיף לשקול כוון שונה. רק רשמים ואם שגיתי/פגעתי, אני מראש מתנצל.

ורד9

New member
ובנוסף

בחורה בקורתית ,לעתים קרובות מתנשאה ושום דבר לא מספיק טוב בעיניה. חסרת שמחת חיים,חסרה אופטימיות ,לא מחייכת??????? קשה לשכנע אותה לשנות את דעתה או להסביר לה עמדות שונות משלה.

ילדה מזכוכית או גבר מקרטון

הלחץ החזק בקווים עבים וזויתיים יכולים להצביע על תכנון במגמה אגוצנטרית שמודדת אחרים כממלאי פונקציות ומנצלת לשם כך את יכולות ההיגיון, האיתור. הקישור הישר כמקדם קשרים במגמה תכליתית. החסרת הקערות והעדפת הזוויות במקומן מצביעה שהרגש איננו במקום מפותח מדי וגילוייו חלקיים/טאקטיים מכדי להמליץ עליה כמטפלת. השסע הסדיר יכול לשקף כפל מטעה ומפתיע. קווי הכיסוי כאקט פחות כנה וכמי שלא נגמל מהשפעות עבר מסובך. סיומות דוקרניות כאקט מצוברח חמוץ פוגע במקום בדק בית והתייחסות עניינית. הזווית הקהה מעמידה בסימן שאלה את מיקום המצפון בשיקול הדעת ומעידה על דריכות חשדנית. בינוי עגול מאומץ כדוגמת: ל' "בכל" א' "אפשרי" מתיימר לבנות משהו בעל תכולה ועומק, נניח להקים משפחה. במשולשים יכולים להסתתר ציניות, כפיות טובה ופגיעה מכאיבה. בקיצור, נפל לידינו דג מעניין.

איך אתם מצפים אגיב?

לא חושבת שתגובה שלי או ניסיון להגיד משהו אחר ישנו את התמונה. בכל אופן, תודה על הניתוח. דרך אגב - אתם מוזמנים להציץ בבלוג שלי, אמנם לא כתבתי יותר מידי אבל אולי תגלו משהו אחר...

שלום לך.

הכתב שלך וכפועל יוצא מכך גם אישיותך מצטיירים כדבר מורכב למדי, יתכן שמקצת הדברים מסתדרים שונה ממה שנכתב ואולי לא, אבל כדי לברר זאת את צריכה להיות מוכנה לשתף פעולה ולפתוח קלפים. לא היתה שום כוונה לפגוע אבל יתכן שגם את לא לגמרי אובייקטיבית כדי לשפוט את הדברים אבל לא הייתי רוצה לגרור זאת לוויכוח, אלא רק לבירור אמיתי שממנו ניתן ללמוד. כדי לא להיות לגמרי באוויר ננסה לגעת בנתון אחד ואשמח להתייחסות עניינית. כתבתי לך משהו כגון: אי בהירות לגבי משקלו של המצפון בשיקול הדעת/מעשים. ניתן לקחת זאת מעט הצידה, להשפעת קשר וניסיון עבר שהתאפיינו בכך שהפן המצפוני התחשבותי לא עמד לנגד עיניו של גורם/דמות, וכתוצאה מכך חל/עלול לחול שיבוש מסוים גם במערכת ההתייחסות שלך בהקשרים אלה ונדרשת להצדקות כאשר את נתקלת בתגובה שלילית של הסביבה לכך. ממתין לתשובתך.

למעלה