שלום לחברי הפורום

שלום לחברי הפורום

אני בן 30 וככל הנראה בסובל מהפרעת קשב. מעולם לא נבדקתי, אך פסיכולוגית טוענת בתוקף כי זה ברור כשמש. ביעוץ עם נירולוגית נטלתי אתמול ראטלין 10 מ"ג חוץ מתחושה של ריחוף קל בראש וקצת תלישות, לא חשתי דבר בוודאי לא ריכוז משופר. שאלותי: 1. איזה אבחון כדאי לי לעשות? 2.האם ריכוז של 10 מ"ג אמור להשפיע מייד ובאיזה אופן? 3. המלצות ועצות נוספות? אני מודה לכם מאוד.

10 מ"ג זה כלום

האם ניסית להתרכז בחומר מסוים זמן ארוך? אם הלכת לפסיכולוגית מן הסתם יש לך בעיה נוספת שלעיתים היא מפריע לריכוז.

05 מיכל

New member
מישהו שאל פעם: איך מרגישים כשמרוכזי

כשמרוכזים? אז זהו, שלא כל כך מרגישים. אבל לאורך זמן (אצל חלק זה כמה שעות, אצל חלק כמה ימים) אנחנו נוכחים לדעת שהספקנו יותר, או שקמנו פחות מהשולחן במהלך לימוד, או שסבלנו פחות במהלך ההרצאות וכו' 10 מ"ג זה לא הרבה למבוגר, אבל יש אנשים שזה מספיק להם. אבל: אצל מבוגרים חשוב במיוחד לאבחן היטב, ורצוי אצל פסיכיאטר (אם כי במקרה שלך זה פחות קריטי כי יש פסיכולוגית בתמונה). בכל מקרה, זה ממש *חייב* להיות אצל רופא שהתמחה ספציפית בADHD של מבוגרים. לצערי יש גם נוירולוגים וגם פסיכיאטרים שפשוט לא מתמצאים בזה, ויכולים לגרום נזק! אז אני ממליצה: א. להמשיך עם אותו מינון שהרופאה נתנה לך לפחות שבוע-שבועיים. ב. לשים לב לכל מה שמשתנה אצלך בתקופה הזו. ג. אם התמונה עדיין לא ברורה - לפנות לאבחון מסודר אצל רופא מומחה רלבנטי. בהצלחה!

קודם כל , תודות.

אני לא אמור וגם לא מעוניין לקחת את הכדורים ברציפות במשך תקופה. אני לוקח אותם כרגע לתקופה מוגדרת וגם זה לימים ספציפים נחוצים ולא קבוע. לכן כל העניין של איך אני ארגיש אחרי כמה זמן לדעתי לא רלוונטית לגבי. היכן יש רשימה כזו של רופאים כאלה? מה עם איבחון מסודר? (יש מבחן בשם מבחן טובה או משהו דומה??)

05 מיכל

New member
שימוש לא רציף

אני באמת לא יודעת איך ועד כמה ניתן לבחון את התועלת והתאמת המינון בלי תקופה של שימוש רצוף.

05 מיכל

New member
שכחתי: לגבי טובה

בדיקת טובה איננה אבחון, היא לכל היותר כלי עזר בתהליך של אבחון.

zivadina

New member
אבחון למבוגר ADHD

שלום רב. קודם כל, אתה צריך להחליט אם סתם לשוטט בעולם ה-ADHD או אכן לבדוק אם יש לך הפרעת קשב ואחר כך לטפל בה. אם אתה רוצה לבדוק, תיגש לאבחון רפואי מסודר אצל פסיכיאטר או פסיכולוג קליני. הטיפול הכי יעיל הוא בעזרת כדורים, אבל למבוגרים גם מומלץ coaching. אתה מוזמן לקרוא בקישורים המצורפים. במידה שתרצה לגשת לאבחון, תספר לנו מאיזה אזור אתה ובאיזו קופה. אם יש לך ביטוח משלים בקופה, תוכל לקבל השתתפות גדולה של הקופה באבחון אצל רופא שמוכר על ידי הקופה, לפי סעיף "ייעוץ רופא מומחה". ובקשר להערה על ריטלין 10 מ"ג: זאת בהחלט מנה סבירה למבוגר, אם כי מנה קטנה לילד. בכל מקרה, אתה צריך לבדוק את המינון שעוזר לך בעזרת רופא מומחה ולא בעזרת "מחלק כדורים".

למעלה