שלום לחברי הפורום

Armin van

New member
שלום לחברי הפורום

שלום ושבוע טוב לחברי הפורום היקרים

חשבתי רבות על זה והחלטתי לקנות קטנוע

מכיוון שאני לא רכבתי מעולם על אחד כזה הייתי מעוניין לדעת יותר ולהכיר יותר את עולם הקטנועים

יש לי כמה וכמה שאלות ותהיתי אם זהו המקום לשאול אותן

אם תוכלו לעזור לי ולענות על שאלותיי אשמח מאוד .

שבוע נפלא

xfwind

New member
1. זה המקום. 2. תן פרטים על עצמך ויעוד הרכיבה

Armin van

New member
ייעוד הרכיבה הוא

בעיקר להנאה , לא לעבודה למרות ששוקל גם להפוך את הכלי לכלי עבודה,
אני טכנאי מיזוג במקצועי ויכולת הניידות של הקטנוע תשפיע מאוד על תפוקת העבודה
&nbsp
מה השלבים שאני צריך לעבור קודם כל מבחינת רשיונות וכל מה שסובב סביב הנושא?
&nbsp
יש לי רשיון על רכב פרטי בלבד
&nbsp

אם פי 3

New member
יש לך שתי אפשרויות

אפשרות אחת - קלה, פשוטה וזולה יותר: רשיון A2, לכלים עד נפח 125 סמ"ק (זה מופיע בהספק, אבל לצורך הבהירות אתייחס לנפח).
הדרישות, בהנחה שיש לך רשיון רכב לפחות שלוש שנים הן רק טופס בקשה (כולל בדיקת עיניים ורופא/ה) ומעבר מבחן שליטה במגרש.
&nbsp
אפשרות שניה - קצת יותר מורכבת: רשיון A1, לכלים עד 47.46 כ"ס (פעם קראו לזה עד 500 סמ"ק, היום זה כבר לא מספיק מדויק). כאן כבר נדרשים מינימום 15 שיעורים, לרוב לומדים על אופנוע עם הילוכים (יצאה לפני כשנה הנחייה לאפשר גם רשיון רק על אוטומטי, אבל לא יודעת אם מיושם בשטח) והמבחן כולל מבחן שליטה במגרש ויציאה לכביש.
&nbsp
אם אתה שואל אותי - אני ממליצה על האפשרות השניה, מהסיבות הבאות:
1. למרות שהחוק מאפשר, רכיבה על דו"ג (דו גלגלי) דורשת מיומנות ותרגול. גם כלי קטן יכול להיות קטלני, או לפחות מאד-כואב, ולטעמי, לעשות 2-3 שיעורים ומבחן שליטה, לגמרי לא מכין אותך ל"חיים האמיתיים". גם טסט "מלא" הוא מינימלי מאד, ומאד מומלץ אחרי שקצת רוכשים נסיון ובטחון, להעמיק את הידע באחד מקורסי הרכיבה המתקדמת, אבל זה בכל זאת משהו.
&nbsp
2. אם אתה עושה רשיון "מורחב", אתה יכול לבחור לרכוש כלי קטן - או גדול יותר. אם אתה עושה רשיון מינימלי, ואחרי חודשיים מרגיש ש"קטן עליך" - אתה צריך מחדש ללכת לבדיקות, שיעורים וטסט.
&nbsp
3. כלי 125 הוא די מוגבל לרכיבה עירונית. בהגדרה שלך של כלי "להנאה", אני משערת שתרצה לצאת לטיולים, לדרכים בינעירוניות וכו' - ואת זה עדיף מאד לעשות בכלי קצת יותר חזק (גם אם בתור כלי ראשון לא הייתי עולה מעבר ל-250-300 סמ"ק).
&nbsp
כשאתה מתכנן תקציב - השאר סכום נכבד לביטוח (זה נושא כאוב) ולמיגון - קסדה שלמה, כפפות ומעיל רכיבה (קיץ+חורף) הם מינימום בעיני (ביחד עם מכנסיים ארוכים ונעליים סגורות) - אישית אני לא מוותרת גם על מגפי רכיבה ומגיני ברכיים.
&nbsp
קישור לאתר משרד התחבורה לגבי דרישות הרשיון השונות:
http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=48&catid=62&Itemid=83&limitstart=2
&nbsp

xfwind

New member

hofnoan

New member
לגבי 125 והנאה

לי יש 125 ולרכב עליו זה הדבר שאני הכי נהנה ממנו בחיים

100 ק"מ רצוף בתוך העיר זה תענוג בשבילי

אם פי 3

New member
כי זה כל מה שאתה מכיר

אפשר להנות מ-125.
הנאה מרכיבה עירונית צפופה קצת יותר קשה לי להבין (למעט ההנאה מלראות את כולם תקועים ולדעת שאתה חופשי).
אני (אמפי) נהנית מכל רכיבה, וכמעט תמיד מעדיפה לרכוב על פני לנהוג (אם כי יש אילוצים ושיקולים נוספים וחלק מהזמן אני עם סרח עודף של שני גלגלים) וגם הרכיבות היומיומיות שלי מספקות לי כמה עיקולים שעושים טוב לנשמה - ועדיין ההנאה הגדולה היא בנסיעות הבינעירוניות, טיולים, טבע וכו׳.
בשביל אלו, עדיף כלי גדול יותר, והדרישות עולות עם הזמן - פעם 250 הרגיש לי מספק מעל ומעבר. היום הוא מרגיש לי חלש...
&nbsp

hofnoan

New member
יש עוד ערים חוץ ממדינת תל אביב

ובהם אין פקקים וכיף לרכב

אם פי 3

New member
מצחיק

תל אביב זו דוגמת קיצון.
לשמחתי, לא יוצא לי לרכוב שם הרבה.
אבל ערים באופן כללי הן פחות סימפטיות לרכיבה.
(בב"ש עוד לא יצא לי לרכוב... )

hofnoan

New member
בבאר שבע זה תלוי בכביש ובשעה

ומי שגר שם ורוצה לרכב בשביל הכיף יודע היכן לרכב ומתי

יש ימים שמאוד עמוס אבל אני קצת מתבייש להגיד עמוס כי בוא נגיד ככה כשהיה עמוס מאוד מאוד הגעתי הביתה מהעבודה אחרי 25 דקות במקום 12 דקות כשריק לגמרי, בעוד בתל אביב מרחק שכזה היה לוקח גם 45 דקות ויותר כשעמוס.
&nbsp
אבל צוחק מי שצוחק אחרון(אני פה צוחק על עצמי) כי רוביק מבטיח לנו תוך 15 שנה שיגיעו עוד 50 אלף תושבים שזה בהערכה גסה מאוד כ 40 אלף כלי רכב על אותן תשתיות.... פאק... לא רוצה לחשוב מה יהיה

אם פי 3

New member
עד לאחרונה

באר שבע היתה מבחינתי אי-שם שדורש ויזה.
&nbsp
בשנה האחרונה (ובשנים הבאות) מגיעה לשם לפעמים, אבל עד היום תמיד בפחית עמוסה...
&nbsp

Armin van

New member
תודה ..

ראשית ,תודה על הפירוט ועל הייעוץ .
&nbsp
דבר שני, אני גם חושב שאם כבר, אז כבר עדיף ללכת על האופציה השניה .
&nbsp
כאחד שלא רכב על דו גלגלי למעט אופניים בצעירותי, תמיד עדיף להתחיל במשהו קטן ואז לעבור לכלים הכבדים או שישנה אפשרות גם להתחיל מעבר ל250 , כדוגמאת 600 וכו'?
&nbsp
צפיתי בהרבה סרטונים ביוטיוב והבנתי שלנסיעות בינעירוניות קטנועי ה250 יכולים לעבור די בקלות את הדרך הזו אבל האם הם לא מתאמצים מדי שכן יחסית הנפח קטן לעומת 600 שבקלות יכול לצלוח דרך בינעירונית בלי בעיות.
מה גם שהדחף שיש מנפחים גדולים יותר , עושה לי חשק יותר דווקא בכאלה ולא ב250 או פחות .
אני מבולבל :)

אם פי 3

New member
מבחינת החוק

על מנת לרכוב על הכלים הגדולים (שוב, כשהגדירו את זה בנפח מנוע זה היה מעל 500 סמ"ק, היום זה מוגדר על פי הספק של 47.46 כ"ס ויש כמה כלים עם נפח גדול והספק מוגבל שנכנסים לקטגוריה) אתה צריך להיות מעל גיל 21 ולפחות שנה עם רשיון בדרגת הביניים A1.
&nbsp
גם בתוך A1 יש כלים גדולים יותר, אבל אני חושבת שלא נכון להתחיל מהם.
מדובר על עוצמות גבוהות, ועדיף לרכוש שליטה ונסיון בעוצמות בינוניות.
&nbsp
לא כדאי לקפוץ מהר מדי. זה כואב בגוף ובכיס.
&nbsp
בכל מקרה, קודם תעשה רשיון, אחר כך תבחר כלי - אולי תגלה שאופנועים זה בכלל לא בשבילך או שאתה מעדיף אופנוע על פני קטנוע או להיפך, ואז גם תוכל לבדוק ברכיבות מבחן מה הסגנון שמתאים לך (ספורט, תיור, שטח וכד׳). כרגע הבחירה היא באוויר.

אם פי 3

New member
ההתחלה יצאה לי מבולגנת

התכוונתי שיש כמה גדולים שנכנסים לקטגוריית הביניים.
רשיון A מאפשר לרכוב על כל אופנוע ללא הגבלה, אבל אי אפשר לעשות אותו מיד.
&nbsp
250 סמ"ק מספק לכל צורך פרקטי בארץ. הוא עובר את המהירות החוקית ואפשר להגיע איתו לכל פינה בארץ (מגבלות שטח בהתאם לכלי הספציפי).

Ronyoter

New member
ברוכה הבאה, זאת אחלה הרפתקה

קודם כל, אם אין לך רישיון אז בהתחלה, כמו שכבר ראיתי שהמליצו לך, תסתפק בA2. אני בטוח שזה יספיק לך כשתתחיל, אם בהמשך תרגיש שאתה צריך כלי יותר חזק אז תעשה את מה שצריך בשביל זה.
אחרי שתעשה רישיון אתה כמובן תצטרך גם לרכוש קטנוע. אני ממליץ לך, בניגוד למה שאולי תקרא בכל מיני מקומות, אלא אם כן מצבך הכלכלי מצוין, להתחיל עם כלי משומש שיעלה לך סכום סמלי (אני לא אומר לקנות גרוטאה, חס וחלילה, אני רק אומר שכדאי לך לכוון לכלי שלא יהיה איכפת לך להפיל מדי פעם בטעות
). אם זה רלוונטי (או כשזה יהיה רלוונטי) יש כמה לוקיישנים מצוינים לקנייה של קטנועים משומשים, אחד מאהובים עלי נמצא ברחוב סלמה 59 בתל אביב. יש שם מבחר די גדול ובסה"כ החברה שם יודעים למצוא ללקוחות קטנוע שמתאים לצרכים שלהם. אם אתה לא גר באיזור תל אביב אז אני בטוח שיש עוד מקומות באיזורים אחרים של הארץ.

אשמח אם תגיב למה שאני כותב ותגיד אם כבר עשית רישיון וכו', ככה אוכל לעזור יותר אני מניח.
בכל אופן, שיהיה בכיף.. אתה עומד לחסוך לעצמך הרבה זמן בכביש.

למעלה