יש לך שתי אפשרויות
אפשרות אחת - קלה, פשוטה וזולה יותר: רשיון A2, לכלים עד נפח 125 סמ"ק (זה מופיע בהספק, אבל לצורך הבהירות אתייחס לנפח).
הדרישות, בהנחה שיש לך רשיון רכב לפחות שלוש שנים הן רק טופס בקשה (כולל בדיקת עיניים ורופא/ה) ומעבר מבחן שליטה במגרש.

אפשרות שניה - קצת יותר מורכבת: רשיון A1, לכלים עד 47.46 כ"ס (פעם קראו לזה עד 500 סמ"ק, היום זה כבר לא מספיק מדויק). כאן כבר נדרשים מינימום 15 שיעורים, לרוב לומדים על אופנוע עם הילוכים (יצאה לפני כשנה הנחייה לאפשר גם רשיון רק על אוטומטי, אבל לא יודעת אם מיושם בשטח) והמבחן כולל מבחן שליטה במגרש ויציאה לכביש.

אם אתה שואל אותי - אני ממליצה על האפשרות השניה, מהסיבות הבאות:
1. למרות שהחוק מאפשר, רכיבה על דו"ג (דו גלגלי) דורשת מיומנות ותרגול. גם כלי קטן יכול להיות קטלני, או לפחות מאד-כואב, ולטעמי, לעשות 2-3 שיעורים ומבחן שליטה, לגמרי לא מכין אותך ל"חיים האמיתיים". גם טסט "מלא" הוא מינימלי מאד, ומאד מומלץ אחרי שקצת רוכשים נסיון ובטחון, להעמיק את הידע באחד מקורסי הרכיבה המתקדמת, אבל זה בכל זאת משהו.

2. אם אתה עושה רשיון "מורחב", אתה יכול לבחור לרכוש כלי קטן - או גדול יותר. אם אתה עושה רשיון מינימלי, ואחרי חודשיים מרגיש ש"קטן עליך" - אתה צריך מחדש ללכת לבדיקות, שיעורים וטסט.

3. כלי 125 הוא די מוגבל לרכיבה עירונית. בהגדרה שלך של כלי "להנאה", אני משערת שתרצה לצאת לטיולים, לדרכים בינעירוניות וכו' - ואת זה עדיף מאד לעשות בכלי קצת יותר חזק (גם אם בתור כלי ראשון לא הייתי עולה מעבר ל-250-300 סמ"ק).

כשאתה מתכנן תקציב - השאר סכום נכבד לביטוח (זה נושא כאוב) ולמיגון - קסדה שלמה, כפפות ומעיל רכיבה (קיץ+חורף) הם מינימום בעיני (ביחד עם מכנסיים ארוכים ונעליים סגורות) - אישית אני לא מוותרת גם על מגפי רכיבה ומגיני ברכיים.

קישור לאתר משרד התחבורה לגבי דרישות הרשיון השונות:
http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=48&catid=62&Itemid=83&limitstart=2