שלום לחברי הפורום

גלית111

New member
שלום לחברי הפורום

אני אמא לתאומים בני שנה וחודש. שני התאומים נמצאים בתהליך אבחון וחשודים כאוטיסטים (PDD). רציתי לדעת האם ישנם כלים הקשורים לריפוי בעיסוק שיכולים לסייע להם? האם ניתן להשתמש בריפוי בעיסוק ככלי להקלה על בעיות תקשורת? אשמח לקבל גם הפניות לחומר כתוב בנושא, אם קיים. המון המון תודה

עטרה ב ט

New member
שלום גלית

אני מניחה שבין אם זאת תהיה האבחנה ובין אם לא, מצפה לכם דרך ארוכה של אבחונים וכל מיני מאבחנים. זה לא פשוט וצריך כוחות נפש. דוקא בגלל זה היתי מנסה לא להעמיס מדי על הילדים. בגדול, פעולות גופניות כמו נדנוד, חיבוקים, אמבטיות, כל מיני דברים חושיים יכולים לעזור, אבל שזה יהיה בטבעיות, למשל: לתת להיות באמבטיה קצת יותר זמן אחרי האמבטיה לעטוף אותם במגבת חזק כמו משחק "חבילה" כזה נדנודים ומשחקי גוף אתכם כאלה דברים אגב, איך הקשר ביניהם ? חוצמיזה כתבתי לך מסר
עטרה.

שרון ק

New member
שלום גלית,

בהחלט כן! ישנם תחומים רבים בהם ריפוי בעיסוק יכול לתרום להתפתחות של ילדיך, ולעזור ולהקל עליך את הטיפול בהם. מומלץ מאוד לפנות לשרותי הריפוי בעיסוק במרפאות קופת החולים או מרכז ההתפתחות, שם יערך אבחון מקצועי ותנתן לך ההדרכה המתאימה ביותר. אם יש לך שאלות ספציפיות את מוזמנת להעלותן גם כאן וננסה לעזור לך כמיטב יכולנו.

שריד

New member
שלום גלית

ראיתי את הקול הקורא ואני מגיב. איני עובד עם ילדים כה צעירים (הכי צעיר שטופל אצלינו היה בן שנתיים וארבעה חודשים) ישנם מרפאים בעיסוק וקלינאי תקשורת העובדים בטיפות חלב ומתמצאים יותר בגיל הצעיר. על כל פנים קול האם הוא אחד מהחושים בהם מזהים הילדים את הוריהם (יש ילדים שמבדילים בין ההורים גם ע"פ ריח מתוך שינה). מה דעתך לשים מוזיקה שאת אוהבת, לשיר ולרקוד איתם. פעילות זו מומלצת תמיד בכל גיל היא מערבת חושים רבים שמיעה, מגע, תנועה וגם ראיה. אפשר ללא אמצעים וטכניקות מיוחדות לעודד בכך את הקשר. ישר כוח שריד

שריד

New member
שוב שלום גלית

עברתי בין הפורומים לחינוך מיוחד ושל הריפוי בעיסוק וקראתי את הודעתך ואת התגובות המרגשות והתומכות. ללא ספק ברור שדרוש זמן להתארגנות ולעכל את המצב. קחי את כל הזמן שאת צריכה ותעשי מה שאת יכולה ומתאים לך. ראי את המלצתי הקודמת כנכונה מתי שנוח לך ויש לך כוחות. חזק ואמץ שריד

למעלה