שלום לחברי הפורום- פינלנד

סייפיי

New member
שלום לחברי הפורום- פינלנד

חברתי לחיים היא פינית, ולאחר תקופה שבה שהינו בישראל החלטנו לעבור לפינלנד ולראות איך אנחנו מסתדרים. אשמח מאוד אם ישראלים שהיגרו לפינלנד יוכלו ליצור איתי קשר (על גבי הפורום או במסרים), בקשר לקבלת אשרת שהייה/עבודה, קורסי שפה, התאקלמות, מציאת עבודה, לימודים והתאזרחות. כל זאת בהנחה שבעוד כמה חודשים כאשר אשאל שאלה חורצת גורלות, היא תשיב לי "לא" (במידה ותשיב בחיוב, רוב הבעיות ייפתרו בצורה די פשוטה). תודה מראש.

Nobilis

New member
מנסה להבין את התסריט...

לפני שנותנים תשובות, צריך להבין מה השאלה. אז - אתה וחברתך לחיים (שאינה נשואה לך) עוברים לפינלנד, ומספר חודשים לאחר מכן אתם נפרדים. האם זה התסריט?

Nobilis

New member
התחלה של מידע...

נתחיל מזה שבשביל לקבל אישור שהיה בפינלנד בתור בן זוג של פינית, שאינו נשוי לה, תצטרכו להוכיח שאתם חיים ביחד לפחות שנתיים. האם אתם עומדים בדרישה הזאת? לפרטים נוספים, ראה כאן: http://www.finland.org.tr/doc/en/consular/residence.html

סייפיי

New member
הבעיה עם המידע הזה

שלפיו, אין אפשרות לעשות את הסידורים מתוך פינלנד, אלא כאשר העילה היא קשר משפחתי ואז קרובי המשפחה יכולים לעשות את הסידורים בשמו של המועמד (אם הבנתי נכון). אני חושב שאתקשר לשגרירות פינלנד בארץ מחר, ואשאל אותם. עדיין, מסיבות מובנות, הייתי רוצה לקבל תגובות מישראלים שעברו לפינלנד, הרי פרוצדורות זה תמיד הצד הפחות בעייתי לברר, חוויית ההגירה וההתאקלמות הן היותר מעניינות אותי. בברכה.

סייפיי

New member
כן

אנחנו כרגע בפינלנד, ונניח שמשהו משתבש (דברים תמיד נוטים להשתבש), לאחר שנחשפתי מעט לתרבות ולאנשים בפינלנד, הייתי מעוניין להישאר. העניין הוא, שלא הייתי רוצה להסתמך על נישואים כדרך היחידה לעבור לכאן באופן חוקי. השורה התחתונה היא- מזל שחברה שלי לא יכולה לקרוא עברית.

למעלה