שלום לחברים

שולץ007

New member
שלום לחברים

שלום לחברי הפורום, כינויי הוא שולץ, ואני חולה סכרת מן הסתם, type 2. מחלה שקשה לי מאד להלחם בה. במיוחד בגלל משמעת האוכל הנדרשת. אז הצטרפתי כדי לקבל כמה עצות וללמוד יותר על המחלה ועל האפשרויות (כבר למדתי על ה-אינדקס הגליקמי וטבלאות של מזון מהם אפשר להסיק מה כדאי לאכול).
יש לי בממוצע סוכר בדם כ-200+ אבל לגמרי לא יציב (כלפי מעלה -השיא הגיע ל 400), אני לוקח כדורים וחושש מאד להגיע להזרקות. אני לוקח גלוקופ'ז פעמיים ביום ומשתמש בשני סוגי מכשירים -(Medicense (Optimum ו AccuChek לבדיקת רמת הסוכר. אז מקווה שהפתיח שלי נותן רקע עליי ומקווה לתרום מידע ולקבל (ובעיקר לשתף).
ההיתי רוצה לשאול אם מישהו חווה מעבר מכדורים להזרקות - איך זה היה ? מתי קובעים שצריך לעבור ?

ברוך הבא למועדון שולץ

סוכרת היא מחלה "מתוקה" שניתן להתמודד איתה - בעזרת שינוי אורך החיים, תזונה נכונה, פעילות ספורטיבית, תרופות ובדיקות דם תכופות. אנני יודעת לגבי המעבר מכדורים לזריקות מכיוון שאני טייפ אחד אבל אני מניחה שברגע שרואים כי הכדורים אינם עוזרים או אינם עוזרים מספיק ממליצים לך לעבור לאינסולין. בנתיים ממליצה לך לקרוא את הקישורים, המאמרים והשאלות הנפוצות שלנו וכמו שאומרת החתימה שלי:

דואגת1

New member
טייפ 2 - טיפול

בוקר טוב, יש לי מספר תהיות: האם אינך בטיפול ובמעקב של מרפאה לסכרת ? אם שלילי, השתדל להגיע לשם בהקדם,עם או בלי הפנייה של הרופא המשפחתי. קיימים סוגים רבים ושונים של כדורים, להמרצת הלבלב, לעקיפת הלבלב, הגברת הרגישות לאינסולין, וצריך לדעת על הכמויות, הצירופים האפשריים, בקיצור הרופא צריך לבדוק מה מתאים ולהמליץ על כדורים בהתאם. מה לגבי דיאטנית מומחית, אשר תסייע לך למצוא תפריט אשר מתאים לך ושאתה מסוגל להתמודד איתו ? יש גם דברים מסוג זה, רק צריך לחפש ולמצוא ולא לותר. לא צריך להלחם נגד, פשוט צריך ללכת עם... להכיר את הבעיות, החולשות, האפשרויות ולהתחיל לפעול, בעיקר ללמוד, לא להתיאש, להתנסות ולהמשיך עד שמוצאים פתרון, אני מאמינה גדולה בפתרונות, לא תמיד, אבל בדרך כלל.

לזר

New member
אני סבור שלפני המלחמה יש צורך

להתכונן כמו שצריך לקראתה. דאג להגיע למרפאה מקצועית כפי שהדואגת ממליצה וברר שוב את סוג הסוכרת שלך והתת-סוג (אם זה טייפ 2), כי כפי שאני מבין מהטקסט התרופות לא מתאימות לסוג מחלתך. פרט לזאת, אין להניח שרק טייפ 1 מקבל אינסולין. יש מצבים שגם טייפ 2 זקוק לו. בהצלחה

שולץ007

New member
למה לדעתך התרופות לא מתאימות?

אני חולה כבר כעשר שנים, ומטופל אצל רופא באופן קבוע, אבל לאחרונה רמות הסוכר לא מתייצבות על מספרים נמוכים. אני כרגע גר בארה"ב ובארץ השתמשתי בבוקר בכדורים מסוג גלובן והרופא כאן אמר לי שהוא לא מכיר את זה, כך שאני לוקח כאן רק גלוקופז'. מישהו יודע מה החלופה של גלובן?

דואגת1

New member
תרופות

נסה לשאול אותו על תרופות מסוג: glybenclamide למשל : glyburid, glinase

דואגת1

New member
תרופות - תוספת

גלוקופז' - שייך לתרופות מסוג עוקף לבלב גלובן - מגביר את ייצור האינסולין, ממריץ את הלבלב שתי תרופות שונות, לא אחת משלבים בטיפול את שתיהן. אם אינך בקי, אני ממליצה לחפש חומר על סכרת, תרופות וכו'. מכל מקום, אם החלפת תרופה בתרופה, ברור שהסוכר עלה, אם אחת מתאימה אין סיבה שהשנייה תתאים.

למעלה