שלום לחברים !

itamarc8

New member
שלום לחברים !

יש לי שאלה אושמח לקבל תשובה ואת גם יכולה לענות ורדיתהייתי בביקורת אתמול(יום חמישי) והתיפקודים שלי הם 42 אחוז ירדתי הרופא אמר לי להתשתמש במי מלח 14.6 אחוז 2 CC ומים 2 CC לתקופה עד הביקורת הוא אמר לי שזה יגרום לי יותר להשתעל ואני אוציא יותר ליחה ואני כבר מרגיש את זה בזמן האינהלציה אני משתעל המון ומכייח האם זה ישפר את התיפקודים ומה באמת עושה המי מלח בריכוז כל כך גבוהה אשמח לקבל תשובה והאם משהו משתמש בזה או השתמש בעבר אשמח לקסבל תשובות ושיהיה לכם אחלה שבת שלום ושקטה ממני איתמר

sporTV

New member
ערב טוב

אני התחלתי להשתמש בהייפרטוניק סייליין - מה שאתה עושה עכשיו - בתקופה שהייתה לי הרעה במצב. המלח בריכוז הגובה גורם לגירוי של הנשימה וזה מוציא לי המון ליחה, תוך כדי שיעולים רבים כמובן... וזה גם עזר לי להעלות את התיפקודים, אבל הכי חשוב - זה שיפר את ההרגשה! אני משתמש בזה כבר למעלה מחצי שנה, מבחינתי זו הצלחה מסחררת! אישית, הייתי ממליץ לך להמשיך באינהלציה הזו גם אחרי התקופה שהרופא המליץ כמובן שזה בתנאי שאתה מרגיש טוב עם זה.... בהצלחה

miril4

New member
גם לי-אורי משתמשת בזה וזה מאוד עוזר

זה גם עוזר לה לכייח טוב יותר וגם היא המשיכה אחרי שהרופאה המליצה ועד היום היא ממשיכה גם במכשיר של המכייח להכניס מיי מלח מרוכזיים וזה מאוד מייטיב עימה

LullaBelle

New member
גם לי מאוד עוזר

במיוחד בבוקר, כשאני קמה מלאה בליחה ולא מפסיקה להשתעל. נורא נחמד לי הקטע הזה של כיוח מעולה במעט מאוד מאמץ =)

chakiv

New member
תשובה: סליין היפרטוני. מה, כמה, למה, איך ועוד

אינהלציה בסליין היפרטוני
מהו הצורך? הוצאת הליחה מהריאות היא אמצעי פזיולוגי חיוני המאפשר תפקוד ריאתי תקין. במחלות ריאה, ביניהם CF, נוכחות של דלקת כרונית גורמת לייצור מוגבר של ליחה צמיגה ודביקה
, אשר אינה מאפשרת את יציאתה התקינה מהריאות. הצטברות של ליחה בריאות יכולה להוביל לחסימה ריאתית, זיהומים חוזרים ונשנים, עליה במספר האשפוזים והטיפולים הניתנים דרך הוריד, ולמעשה, הפחתה באיכות החיים. מה סליין היפרטוני עושה? סליין היפרטוני מורכב מ-מים
ומלח (אותו מלח בישול שאנו מכירים היטב בכל מטבח ומטבח
). המלח מורכב משני יונים: נתרן וכלור, NaCl, וקיים בתמיסה בריכוז גבוה, שנע בין 3% לבין 7% (תחשבו שעושים אינהלציה של מים מ'ים המלח'. אותו עיקרון...). באינהלציה של סליין היפרטוני אנו מגבירים את ריכוז הנתרן והכלור בדרכי הנשימה, כלומר: יותר מלח נכנס לריאות. הריכוז הגבוה של נתרן וכלור על פני שטח פנים הריאות מושך אליו מים ומרכך את הליחה – מה שמקל משמעותית
על הוצאת ההפרשות (וזה הרי הגיוני, לא?!). האם יש הוכחות שזה עובד? מתוארים מחקרים מעבדתיים אשר בדקו תרביות רקמה של רירית דרכי הנשימה של אנשים עם CF, אשר מוכיחים כי: א. הליחה הצמיגה המופיעה על פני שטח תאי הריאה היא הרבה פחות צמיגה לאחר הוספה של סליין היפרטוני. ב. בעקבות הפחתת צמיגות הליחה, הוצאת הליחה החוצה אל מחוץ לשטח הריאות היא טובה יותר (אכן הגיוני כשחושבים על זה, אך גם פה דרושות הוכחות מדעיות שזה אכן כך. וזה לא פשוט להוכיח ברמה המיקרוסקופית...). כמו כן, בהחלט ישנם מספר מחקרים קלינים (שמערבים אנשים עם CF) אשר הדגימו שיפור משמעותי של הוצאת הליחה באותם מטופלים שעשו אינהלציה בסליין היפרטוני. למעשה, בהשוואה לטיפולים אחרים הקיימים, נצפה כי טיפול יומי בסליין היפרטוני מפחית את מספר האשפוזים ומוריד באופן משמעותי את עלויות
הטיפול בחולה.
מחקר שהתפרסם ב- New England Journal of Medicine (מגזין רפואי-מדעי בין החמישה הנחשבים בעולם) מינואר 2006, בקרב אנשים עם CF ערך השוואה בין קבוצת טיפול שקיבלה אינהלציה בסליין היפרטוני לבין קבוצת ביקורת שלא קיבלה אינהלציה זו. נראה כי מספר ההחמרות בקבוצה שקבלה סליין היפרטוני, ירד בחצי לעומת הקבוצה שלא טופלה. כמו כן, מספר הימים בהם המטופל נעדר מעבודה או מבית הספר היה 7 ימים בקבוצה שקבלה סליין היפרטוני , בהשוואה ל-24 ימים בקבוצת הביקורת (שלא קיבלה טיפול). איך עושים אינהלציה בסליין היפרטוני? בד"כ, סליין היפרטוני ניתן באינהלציה פעמיים ביום. גם טיפול חד יומי אפשרי, אך יעילותו לא נבדקה קלינית (כל המחקרים שנעשו מתארים מתן של פעמיים ביום ואף יותר). כמות הסליין ההיפרטוני שיש לשים בכוסית האינהלציה משתנה בין המטופלים וההנחיות השונות במרפאה, על כן אינני מפרטת (במכוון) כמה מ"ל בדיוק צריך לשים במכשיר. את ההוראה הזו, יש לקבל מהרופא המטפל. לעיתים, בהנחיה של הרופא (כמובן!), יש לשאוף מרחיב סמפונות כלשהו
(כמו בריקלין או ונטולין, סימביקורט ועוד) לפני האינהלציה בסליין היפרטוני. המטרה היא למנוע תופעות לוואי שעלולות להתרחש מהסליין ההיפרטוני
(ראה שאלה באה) כמו כיווץ דרכי נשימה עליונים, המתבטא בקוצר נשימה, תחושת מחנק וכדומה. לא תמיד האינהלציה במרחיב הסמפונות פותרת את הבעיה, ולעיתים, זה כל כך בלתי נסבל שיש כאלה שפשוט לא מסוגלים לשאת זאת ולא ממשיכים בטיפול (בידיעה ואישור של הרופא). ושוב אני מדגישה, את הצורך במרחיב הסמפונות יש לקבוע ע"י בדיקה במרפאת הריאות וקבלת הנחיה מפורשת מהרופא
המטפל. אילו תופעות לוואי יכולות להיות לי כתוצאה מאינהלציה של סליין היפרטוני? כמו שנכתב בסעיף הקודם, סליין היפרטוני יכול לגרום לכיווץ דרכי הנשימה העליונים, המתבטא בקוצר נשימה, תחושת מחנק, לחץ ריאתי בחזה וכדומה. שכיח מצב של צרידות כתוצאה מהטיפול, תחושת שריפה בגרון אשר עוברת, לרוב, מהר. תופעת לוואי מתבקשת הקשורה לחלק ממנגנון הפעולה הרצוי של הסליין ההיפרטוני היא – שיעול חזק, מתמשך, שבסופו של דבר, מטרתו היא להוביל להוצאת ליחה יעילה מהריאות. האם יש סדר אינהלציה יעיל יותר כשמשלבים עם תרופות אחרות או פזיוטרפיה? קודם כל, סדר האינהלציה ייקבע ע"י הרופא המטפל, אך בד"כ יהיה כזה: 1. מרחיב סמפונות (ונטולין, בריקלין וכדומה) 2. סליין היפרטוני 3. פזיוטרפיה 4. אנטיביוטיקות באינהלציה האינהלציה מסתיימת כאשר נשמע רעש ללא הוצאות החומר. זמן האינהלציה הוא לערך כ- 15 דקות (פחות במכשיר ה- e-Flow). בסיום הטיפול חשוב לשטוף את הכוסית כדי לסלק את המלח הנותר ולמנוע סתימה בכוסית. אני ממליצה גם להפעיל את המכשיר על ריק עם 2 מ"ל של מים להזרקה (water for injection, לא מכילים מלח) או סליין רגיל (0.9%) כדי להפחית, עד כמה שניתן, את ריכוז המלח שנשאר בכוסית. אמצעי זה שומר על יעילות מכשיר האינהלציה לזמן ארוך יותר. בתום הניקוי, ניתן לייבש עם מייבש שיער או באוויר החדר. מה קורה בארץ
?
השימוש בסליין היפרטוני בארץ נמצא בעליה מתמדת. הטיפול בו מהווה חלק מהותי משגרת הטיפולים הקיימים עבור אנשים עם CF. רכישת סליין היפרטוני שונה ממרפאה למרפאה (הירושלמים והחיפאים זכו....בתי החולים יכולים להכין ולמכור למטופלים. אין זה כך בשאר המקומות בארץ). כמו כן, הרכישה שונה מקופה לקופה. אנא פנו למרפאה לבירור מדויק יותר כיצד לרכוש את הסליין ההיפרטוני. האם יש עוד שאלות/טענות/הארות/הערות? אשמח לתגובתכם.... ורדית

sporTV

New member
ב12 בלילה

נכנסתי, ראיתי את ההודעה הענקית, ולא קראתי כי הייתי רדום... מה שכן חשבתי לעצמי : "ברור שזה יטוגלן" רק שאת הקדמת אותי בבקשה

orii

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo45.gif../images/Emo140.gif

chakiv

New member
הי איתמר, תשובה בנוגע לסליין היפרטוני - בקרוב

רציתי לכתוב שראיתי את השאלה, אבל אני לא רוצה לשלוף תשובה בשעה זו (11 בלילה), אלא לספק תשובה מקצועית, יסודית ומלאה. אז התשובה תגיע, אך להמתין בסבלנות. לילה טוב ורדית

למעלה