שלום לד"ר

eti9999

New member
שלום לד"ר

ברצוני לשאול עברתי ניתוח קיבוע בחוליה L1 לפני שבועיים האם אני אחזור לתפקד כמו שהייתי ? מה הזכויות שלי מבחינת שיקום ? ואחוזי נכות ? אודה לך על התשובה שתינתן לי בגדר האפשרויות שבת שלום

קיבוע L1

לגבי התפקוד קשה לומר בלי לדעת פרטים נוספים. לרוב ניתן לחזור לפעילות פחות או יותר נורמלית. לגבי נושא השיקום והנכות, זה תלוי בסיבה הראשונית שהביאה לניתוח. אם מדובר במחלה, אז הטיפול הרפואי והשיקומי מתבצעים דרך קופ"ח במסגרת "סל הבריאות". נכות נקבעת ע"י ביטוח לאומי כ"נכות כללית". אם זו תאונת דרכים, אז הטיפול, השיקום והפיצוי הכספי מכוסים ע"י חברת הביטוח של הרכב. אם זה תאונת עבודה, אז הכיסוי דרך הביטוח הלאומי, אבל הקרטריונים שונים מ"נכות כללית". אם הפציעה במסגרת הצבא, אז כמובן הכל מטופל דרך משרד הבטחון ואז הסיפור שונה. בקיצור זה מסובך. במידה ומדובר בפציעה, כדאי להתייעץ עם עורך דין המתמחה בנזקי גוף.

eti9999

New member
קבוע בגב בחולייה L1

אני חוזרת שוב לשאלתי .עם פרטים נוספים. אני החלקתי ביום כיפור בביתי דרכתי על כרית גדולה ולא הצלחתי לעבור אותה ובאותו עט החזקתי את ילדתי עליי .מכייון שפחדתי עלייה הצמדתי אותה חזק אליי והחלקתי בצורה שלא היה לי במה להאחז ישירות על הגב נחתתי והילדה נחתה עליי .לא יכולתי לזוז מהמקום.עד שהיגעה האמבולנס ופינה אותי. בבית החולים אובחן שבר בחולייה L1 במשך שבוע טופלתי במחוך .ובצילום שלאחר שבוע ראו שהשבר קרס והוחלט לעשות קיבוע .בין החוליות .הייתי בבקורת ובצילום אמרו שזה נראה טוב.אני עכשיו שלוש שבועות מהניתוח ועדיין מתקשה לתפקד לא יכולה להתכופף . האם אני אוכל לתפקד כמו שהייתי לפני הפציעה .ואיזה מגבלות יכולות להיות לי. העבודה שלי לעמוד על הרגליים המון שעות האם אני יוכל . וכמה זמן לוקח שקום כמו שלי. ותודה מראש על התשובה.

שבר L1

קשה לחזות את מידת ההחלמה לטווח ארוך. לרוב נותרת הגבלת תנועות קבועה בעמוד השדרה וגם רגישות מסויימת בעיקר במאמצים. ההחלמה מגיעה למצב יציב כחצי שנה עד שנה מהניתוח.

למעלה