שלום לד"ר

לידו99

New member
שלום לד"ר

יש לי בעיה של יתר פעילות בבלוטת התריס כבר כ 6 שנים. טופלתי במרקפטיזול כי הייתה לי אלרגיה ל פרופיל תיאוציל (כל קוראים לזה?) לפני כשבעה חודשים הפסקתי לקחת את התרופות כי הייתי מאוזנת ולהפתעתי הבלוטה המשיכה להיות מאוזנת שבעה חודשים . זה לא קרה לי מעולם לפני והייתי מאוד מרוצה. אבל, היום לאחר שבעה חודשים שוב הבלוטה לא מאוזנת - ערך ה- TSH - 0.07 T4 - 25.5 T3 4.92 המלצתו של האנדוקרינולוג שאני נמצאת בטיפולו היא לטפל ביוד. ועכשיו לשאלות: מה הסיכונים בטיפול ביוד? האם ההמלצה היא לטפל ביוד ולא להמשיך טיפול בתרופות? הטיפול בעצם מביא למצב של תת פעילות - האם מצב זה עדיף על יתר פעילות? למה ? הסימפטומים שונים? אני רוצה להכנס להריון בזמן הקרוב - מה הסיכונים אם אחליט שלא לטפל ביוד (הבנתי שלא ניתן לקחת מרקפטיזול בהריון) האם יש סיכונים להריון במצב של תת פעילות? מותר לקחת את הכדור בהריון? אני יודעת שזו הצפה של שאלות, אבל הייתי בטיפול כל כך הרבה זמן, ואצךל 3 רופאים שונים ואני כל הזמן יוצאת בהרגשה שלא מספקים לי את המידע, רוב התשובות ניתנות במן התחמקות כזו כאילו אני לא צריכה לדעת את התשובות אז אני אשמח מאוד מאוד לקבל ממך תשובות לשאלותיי תודה

חזרה של פעילות יתר

שלום לך, אני לא חושבת שמתחמקים ממתן תשובות, אני רק מניחה שנוצר רושם כזה בגלל קוצר הזמן. קשה לראות חולה ב-5 דקות וגם לספק לו את המידע. מזל שיש היום מקורות מידע כמו האינטרנט וגם הפורומים השונים. האנדוקרינולוג שלך צודק שבמצב כמו שלך שבו טופלת כל כך הרבה זמן וחזרה הפעילות יתר, די ברור כי זה איננו פתרון לטווח ארוך עבורך. אכן מקובל לטפל במקרים כאלה ביוד רדיואקטיבי. הטיפול הזה אכן משרה תת רתיסיות, אבל זה הרע במיעוטו. קל יחסית לטפל בתת פעילות, והטיפול עצמו אינו מסוכן, בניגוד לכדורי מקרפטיזול שטומנים בכל זאת סכנות. כך זו לא צריכה להיות בעיה. אדם שמקבל טיפול ביוד רדיואקטיבי נמצא במעקב. ברגע שהוא מפתח תת פעילות מתחילים טיפול ולכן משך הסימפטומים, אם בכלל, לא ארוך. אין כל בעיה ליטול את הטיפול התחליפי (T4) בהריון, זהו בדיוק החמר הטבעי שהגוף מייצר. וזאת כמובן בניגוג למרקפטיזול. נהוג לא לתת מרקפטיזול בהריון, אבל זה איננו אסור ובמקרה הצורך בהחלט מותר. אם תעשי כל זאת לפני שאת נכנסת להריון, ואם תהיי מאוזנת מבחינת הבלוטה, לא צריכה להיות בעיה מיוחדת בכניסה להריון. ההחלטה שלך. אפשר זמנית לחדש את הטיפול במרקפטיזול. רוב הסיכויים שבמהלך ההריון הפעילות יתר בכלל תשתפר (כי כך כד"כ קורה), ושתוכלי להפסיק את הטיפול בהריון. אבל ביום מן הימים תצטרכי להכריע. אם לא נורא בוער לך להרות, הייתי ממליצה לך לגמור עם העיניין. לקבל את הטיפול. לחכות את הכמה חודשים ואז להכנס להריון. בהצלחה!

nescafe

New member
המממממ...סליחה על ההידחפות ../images/Emo13.gif

אבל...איזה סכנות טמונות בנטילן מרקפטיזול??? <אני נוטלת אותם כרגע בתוספת דרלין-להורדת הדופק>

לכל תרופה שי תופעות לוואי

ומרקפטיזול ופרופיל אינן יצאות מן הכלל. כל פציינט שמתחיל לקבל את התרופות הללו חייב לקבל הסבר מפורט אודות אותן התופעות. התופעה הנדירה אך החמורה ביותר היא דיכוי של שורת כדוריות הדם הלבנה, מצב שנקרא אגרנולוציטוזיס. בנוסף תופעות אלרגיות שכיחות, כמו כן לעיתים קרובות רואים הפרעות בתקפודי כבד, לעיתים כאבי פרקים ועוד..

למעלה