שלום לבעלי מנוע VOLVO MD22L-B

שלום לבעלי מנוע VOLVO MD22L-B

שלום לכם.
לאחרונה גיליתי שחלק מאלומיניום במנוע (מחזיק משאבת מי ים) התחיל לעכל.
חיפשתי בספר המנוע האם יש צינק מנוע אך לא מצאתי.
יש לי צינק במדחף ובקיל, שבבדיקה לאחרונה הם בסדר.
משהו יודע על צינק למנוע הזה ?
האם חיבור קבוע למתח חוף כדי לשמור על מצברים טעונים, מזרז את העיכול ?
תודה למשיבים.

zina71955

New member
בדרל כלל בכל מנוע יש בלוק של אבץ במערכת

קירור מי הים. תברר כיצד זה מותקן אצלך

Alex33

New member
לא בכול המנוים, בשני מנועי "וולוו" שהיו לי

בשתי סירותי יאחרונות, מנועים מ 12 שנים אחרונות, אין זינק במערכת קירור מי ים- או בכלל במנוע.

היי אלכס, זה מה שחשבתי, רציתי לדעת....

אם יש עוד בעלי מנוע בדגם הזה שמכיר את הנושא.
עכשיו מבחינתי הנושא קצת מסתבך. אם החלק מהאלומיניום (מחזיק משאבת מי ים) נאכל ועדיין הצינקים במדחף ובקיל תקינים, משהו לא בסדר בחשמל.
אני התחלתי לברר בפורומים בחול לגבי הוספה יזומה של צינק במנוע כדי למנוע איכולים של חלקים אחרים.
יש לך ידע או ראיונות לנושא ?
אגב, כמה תורם חיבור קבוע למתח חוף לאיכול ?

gb228

Active member
אני לא בטוח שיש קשר בין האכילה

לעובדה שהצינקים במדחף עדיין שלמים - נראה לי שאלו שני מעגלים ומנגנוני אכילה שונים.
ברגע שיש לך שתי מתכות לא זהות, צמודות זו לזו, ויש נוכחות של אלקטרוליט בינהן (לחות+מלח) המתכת ה"פעילה" יותר, במקרה זה האלומיניום, נאכלת.
הפתרון המקובל הוא בידוד של נקודות המגע בין המתכות.

חיבור קבוע למתח חוף יכול לתרום רבות לבעיות איכול בסירה - רצוי לחבר את הסירה למתח חוף דרך מבודד גלווני או שנאי בידוד.

עכשיו שאתה מדבר על לחוט ומלח בין המתכות...

הכן, משאבת מי ים נזלה והיה לא מעט לחוט ומלח. לאחר שפירקתי וניקיתי, גיליתי את האיכול.
כרגע שיפצתי את המשאבה והרכבתי חזרה הכל. לגבי בידוד, לא חשבתי על זה, בהמשך אפרק שוב וארכיב אם מבודד כלשהו.
בכל זאת, אעבור על כל חיבורי החשמל מתקע 220 בלוח חשמל במזח ועד המצבר דרך ממיר מתח.
תודה.

עכשיו שאתה מדבר על לחוט ומלח בין המתכות...

הכן, משאבת מי ים נזלה והיה לא מעט לחוט ומלח. לאחר שפירקתי וניקיתי, גיליתי את האיכול.
כרגע שיפצתי את המשאבה והרכבתי חזרה הכל. לגבי בידוד, לא חשבתי על זה, בהמשך אפרק שוב וארכיב אם מבודד כלשהו.
בכל זאת, אעבור על כל חיבורי החשמל מתקע 220 בלוח חשמל במזח ועד המצבר דרך ממיר מתח.
תודה.

pre sario

New member
הוספת צינק לא תפתור את הבעיה

אולי תפחית את הנזק אבל זה לא פתרון.
כפי שכתבת, בדוק היטב את מערכת החשמל, בדוק חיבורים תקינים וחזקים, בדוק את ה מינוס
אני מבין שעד עכשיו היה תקין, מכאן שהיה שינוי וסביר להניח שהטלטולים לאורך השנים גרמו לחיבורי חשמל לא הדוקים מספיק.
אז או שלא תפליג בגלים או שתדאג לחיבורים טובים :)
בהצלחה
דני

1שריל

New member
נכנס לדלת פתוחה - לדעתי אתה יכול להוסיף צינק

אם קיים אצלך "פקק" (בד"כ מסגסוגת קלה) ב "דרך המים" - המקומות שבד"כ ממוקם . ,מחליף חום ,בלוק מנוע,מ"ע הפליטה במנועים גדולים גם בבית המשאבה/נדיר- ניתן למצוא אבצים במספר גדלים/קוטרים ולהתאימם לפקק שנחשף - יש לקחת בחשבון שבהכנסת האביזר (פקק מחובר לצינק) לא תתהווה חסימה של הזורם , עד כמה שאני זוכר יש לבודקם אחת לשנה , או על משהו בסביבות 100 שעות מנוע(לא זוכר בדיוק) עוד צינק- לא יזיק - אין לוותר על ביצוע ה"פעולות" החשמליות שהוצעו לך

Alex33

New member
ראיתי סירות חדשות ומוכרות, בהן יש בגוף הסירה

מבחוץ זינק עגול שטוח הממוקם בקירבה מסנן הדלק הראשוני שבתוך הסירה ומחובר אליו פיזית/חשמלית .זהו חלק הממוקם מחוץ למנוע ועושוי לרוב סגסוגת מתכתית קלה, אולי אלומיניום. משער שאם חיבורו לזינק נעשה על יד המפעל או בהמלצתו, כנראה שהיה בזה צורך...לא בדיוק הדוגמה שהבאת..אבל מאוד קרוב לזה ברמת העיקרון.

למעלה