שלום כמה שאלות

שלום כמה שאלות

שלום לכולם. אני ובעלי בהתלבטות על פרידה. יש לנו 2 ילדים בני 3. אני עדיין לא עובדת ובמידה שאמצא עבודה היא תהיה על שכר מינימום או משהו כזה. שאלתי היא מהם זכויותי בתור אם חד הורית כשאני עובדת בשכר מינימום ובעלי לשעבר משלם לי מזונות נמוכים או סבירים. האם יש לי קצבה מהמדינה? האם יש לי זכאות לצהרונית או להנחה? האם ישנם ארגונים שעוזרים כלכלית ונפשית לחד הוריות? אני מתה מפחד לחיות לבד. בבקשה תענו לי ובתודה גדולה מראש.

סנטוריה

New member
האמת העגומה היא...

שאם תרוויחי שכר מינימום, שזה בערך שלושת אלפים וכמה מאות ש"ח, והאקס ישלם לך מזונות סבירים שזה לפחות שלושת אלפים עד 3,500 ש"ח, ויחד יהיה לך נניח, ששת אלפים עד שבעת אלפים ש"ח, את לא זכאית לכלום. לא להשלמת הכנסה ולא לקצבה כלשהי, ולא להנחה בצהרונית (תאמיני לי, ניסיתי, אבל אולי בעירייה שלך זה אחרת. נסי אבל אל תצפי מראש), אצלנו אפילו הנחה לחוגים זה לא מקנה. כלום. נאדה. גורנישט. כל מה שתקבלי זה הנחה של 20 אחוז בארנונה, ואולי גם סיוע בשכר דירה, בזה אני לא מבינה הרבה. כשילדייך יתחילו ללמוד בבי"ס, תקבלי מהביטוח הלאומי אלף ומאתיים ש"ח לשנה, לכל ילד, בתשלום חד פעמי באוגוסט. בזאת, יקירתי, מתמצות זכויותייך והטבותייך כחד הורית עם הכנסה של מעל ששת אלפים לחודש. בעיני הממסד את "עשירה".
ולתפארת מדינת ישראל

m i c h a l i

New member
כמה דברים לא ברורים בהודעתך

את עדיין לא עובדת וכבר יודעת שתעבדי תמורת שכר מינימום? תני לעצמך קצת קרדיט. בתחילת ההודעה את מכנה את בן זוגך "בעלי" אבל כשהגעת לקטע בו את מדברת על מזונות כינית אותו "בעלי לשעבר". אז מה נכון בעצם? האם את גרושה ?פרודה? או נשואה? ולעצם העניין, האם הקיצבה שתקבלי או לא תקבלי או הזכאות לצהרון הם הגורמים המכריעים בהחלטה שלך להיפרד מבעלך? את פוחדת לחיות לבד... ממה נובע הפחד? מעצם העובדה שתהיי לבד או פחד כלכלי? אני חושבת שאת צריכה קודם לבדוק היטב מה הסיבות שבגללן את רוצה להיפרד מבעלך ורק אחר כך לנסות למצוא פתרון למצב הכלכלי. תקבלי קיצבה מהמדינה במידה ומגיע לך ע"פ חוקי המדינה (גם אם הם לא הוגנים אלו החוקים.) בהצלחה

אני ובעלי עדיין לא נפרדנו

הוא זה שרוצה להתגרש ממניעים של:נגמרה לו האהבה, אנחנו לא מתאימים, לטיפול הוא לא מסכים ללכת, ואני פשוט מבררת מה יקרה אחרי שהוא ינטוש אותי.

m i c h a l i

New member
את יכולה לפנות

לעו"ס במקום מגורייך ולשוחח איתה על חששותיך אולי היא תוכל לכוון אותך כיצד לפעול..

למעלה