שלום, כמה שאלות

יאיר142

New member
שלום, כמה שאלות

שלום,קוראים לי יאיר ואני נער חילוני בגיל 17 . לא ידעתי שיש אתר כזה ואולי אתם יכולים לתת לי את הצד החילוני . לאחרונה נחשפתי ליהדות ולסרטים של הרב אמנון יצחק ואני שוקל לחזור בתשובה ויש לי כמה שאלות אליכם ,בכנות אבל.... 1) אם אתם בטוחים שאין חיים לאחר המוות . אז מה אכפת לכם אם יחזרו בתשובה ,יהיו דתיים ,חילונים.בודהיסטים מה זה משנה ? הרי אתם בטוחים שאחרי המוות אין כלום נכון ? חושך, אבדון, הבנאדם נמחק הגוף נאכל וחוזר להיות עפר . אז אני רוצה שתסבירו לי כי אני באמת לא מבין איך אתם חיים ככה ? בלי משמעות לחיים חיי ריקנות. כשאני רק מעלה בראש את המחשבה שביום שאני אמות אני אעלם ואמחק מעל פני האדמה ואין המשך כלום חושך ,אבדון לא רואה לא שומע ולא זוכר מה עשיתי ומי הייתי ..! אני מייד מרגיש דיכאון ורייקנות עמוקה ומאבד כל חשק לחיות . כי מה זה משנה מי היית מה היית איזה קריירה הייתה לך וכמה תרמת במלחמת הדתיים והחילוניים או כמה אנשים הצלחת להרחיק מהיהדות אם בסוף אתה גומר מאכל לתולעים .? ואנחנו חיים 80 שנה בקושי אני ממש לא מבין אותכם מה אתם מבזבזים את זמנכם על מלחמה אבודה מראש , כמה חוזרים בשאלה יש ? אני משער שאפילו לא 5 אחוז ביחס לחוזרים בתשובה (ראיתי סקר שיש מיליון חוזרים בתשובה בשנים אחרונות ! ) 80% מעם ישראל מסורתי 90% חוגגים פסח זכר ליצאת מצרים ועל כל אדם שנכנס אליכם לאתר יש מאה שמשוטטים באתרי יהדות ,וביום הכיפורים שיבוא % 90 מכל הארץ עוזבים הכל והולכים לבית הכנסת ,הרחובות ריקים הכבלים לא משדרים האין זאת עובדה שכמעט כל עם ישראל מאמין בתורה ובאלוקים. לא? ואני לא חושב שתצליחו להשכיח מסורת ומנהגים בני 3300 שנים .! מסורת שנשמרה בדם והרבה יהודים מסרו את נפשם רק כדי לקיים את התורה והמצוות ואם המצרים והבבלים והייוונים והעמלקים והמדיינים,והפרסים והרומאים והמוסלמים והנוצרים והגרמנים הנאצים שהם היו מעצמות ענקיות ששלטו בעולם לא הצליחו להשכיח מהיהודים את התורה והמצוות אז איך אתם תצליחו לעשות זאת ?? אני מצתער אם אני נשמע מתנשא אבל זה מה שאני חושב ... אני מתחיל להתעניין ביהדות והרבה זמן יש לי את השאלות האלו בראש אז אני מקווה שתענו לי ואחר כך יש לי עוד כמה שאלות אליכם טוב אז אני מחכה לתשובה .תודה

למעלה