שלום כלולם

dreamt

New member
שלום כלולם

הנני חדש בפורום, לאחר קריאה של כמה הודעות מתחת יש לי כמה תשובות. בנוגע לבחור שחלם חלום צלול ולא הצליח עוף - רבות הפעמים, שכיוון הרצון לעוף בחלום צלול, חווה החולם חלום על התעופה עצמו, וחלק מחלום זה הוא אי היכולת לעוף, זאת תופעה טבעית וזה קורה לרבים. עליך ללכת בכיוון שך לא להתרגש מעניין התעופה אחרת זה לא הולך, בנוסף לכך, אל תחשוב שאתה מסוגל לעוף, תדע שאתה עף ורק כך תוכל לעוף. בנוגע לריצה בהילוך איטי ובריחה מדברים - בחלום, החוקים של העולם הפיזי שבו אנו חיים במודעות אינם חלים ומשתנים בהתאם לאיזור תוך מתן לחוקי בסיס מסויימים שאות אלו ניתן ללמוד. לדוגמה, נסו לכבות מתג של אור , כשתכבו ייתכנו שני דברים, או שהאור יידלק, או שלא ייקרה כלום, אבל הוא לא ייכבה. לחילופין, צוו על הופעת כוסזכוכית בידכם, והפילו אותה, להפתעה או לא..היא לא תשבר. אלו הן רק דוגמאות, עוד חוק בעולם החלומות, הוא מישור הזמן, הריצה תהיה תמיד בהילוך איטי, כי עליך לזכור ידיד שאין זה פיזי אלה משהו שמעבר ולא תמיד ברור ולא תמיד ודאי. על אותו עיקרון נס לפגוע במישהו במקל עץ או לבעוט בו, לרוב לא תפגע ותפספס, או שפשוט לא יזיז לו. למחשבה:)

LucidGuess

New member
בכלל לא נכון

נתת כאן כמה דוגמאות שבכלל לא נכונות, אולי אצלך זה ככה, בחלומות צלולים שלי רצתי אפילו יותר מאד מאשר אני רץ במציאות, בעטתי בלי בעיה באנשים כשרציתי, וגם שברתי דברים על הריצפה והכל היה לגמרי כמו במציאות. בדרך כלל מה שתצפה בחלום צלול זה מה שיקרה. למחשבה עבורך ידידי, ( סתם ביטוי
) לוסי

EshedI

New member
אתה טועה...

אין דבר כזה כמו "חוקי חלומות". כל אחד והחלום שלו, והביטחון העצמי הוא כל מה שקובע בחלום. אם אתה יודע שאתה יכול לרוץ מהר, ואתה בטוח שאתה יכול, זה מה שיהיה, וזה גם נכון לגבי שאר הדוגמאות שנתת. אני לא יודע איך הגעת למסקנות האלה שלך...

dreamt

New member
כנראה

שלא הגעת למשמעות דברי. באם לא שמת לב אמרתי, "אל תחשוב שאתה מסוגל, דע שהנך מסוגל וכך יהיה" והנל אומר בדיוק מה ששניכם אמרתם בצדק. אבל, ,תראו, נורא קשה להסביר בכמה מילים, חלומות זה לא עניין של משפט או 2. יש חוקים מסויימים, כמו שנת חלום וכולה וכולה, לדוגמה, אדם אשר "יולהב" מרעיון התעופה בחלום וירצה שוב ושוב לחלום חלום צלול ולעוף, רבים הסיכויים כי הוא יחלום חלום צלול מדומה המתאר חלום צלול ואות עף או לחילופין אותו לא עף. לנ"ל קוראים חלום צלול מדומה. כמו כן, במידה וארצה לבעוט ממישהו, או שאנוכי אהיה במנוסה, ישסיכוי שלא אצליח לברוח, והכל יהיה מטושטש, אבל אם אהיה במצב מודע של חלום צלול אוכל "לצווה" ולשלוט במהלך החלום וכך לקבוע כי ארוץ מהר, ואצליח לברוח. אבל באם אינני טועה המדובר למטה על חולם אשר לא חלם חלום צלול אלה חלום רגיל או חלום צלול מדומה וזה מצא עצמו במנוסה ללאיכולת לרוח. הלא כך הדבר?:)

imm0rtal

New member
הקטע הוא

שבחלום אין חוקים לא משנה מה... זה רק רק רק העולם שלך, אם תצפה שהאור ידלק, הוא ידלק! אין חוקים חד-משמעיים.

dreamt

New member
ידיד היקר

באם שפתי או מילותי מעיקות עליך - אל תקרא.

double M

New member
ידידי היקר עוד יותר...

מעוניין אני לקרוא את הודעותייך שופעות החוכמה אך נבצר ממני לעשות זאת, עקב שפתך הגבוה והפיוטית. באם אינך מעונייך לעזור לילד מסכן שכמותי אמשיך אנוכי להחסיר מידע רב אשר נכתב בהודעותייך. אך אם תוכל במטוטא ממך לעשות עימי חסד, ולמתן את מילותייך הארכאיות אודה לך מקרב לך. תודה מראש, מתן.

EshedI

New member
תשובה

הרעיון של חלימת חלום צלול מדומה הוא נכון. מי שבאמת ירצה לחלום חלום צלול בו הוא עף, יש סיכוי גדול שהוא יחלום שהוא חולם חלום צלול בו הוא עף. אבל בהקשר לחוקי החלומות, שנת חלום היא לא חוק, אלא מצב פיזי שלא קשור לחלום עצמו, אלא למצב שבו הגוף נמצא כשהוא חולם. לי יש חלום אחד ביומן החלומות שלי בו אני בורח מסוכנים של היטלר, אני רץ מהר יותר מכולם. יש עוד חלום בו אני בורח מכמה אנשים, וגם שם אני רץ מהר יותר מהם, כך שהקביעה שלך שאי אפשר לרוץ מהר היא לא נכונה. ד"א, שני החלומות האלה לא היו צלולים. בהודעה שלך שאני מגיב עליה כרגע כתבת "יש סיכוי שלא אצליח לברוח, והכל יהיה מטושטש". זה כבר נכון. "יש סיכוי", אבל לא בטוח.

שאלה ל-dreamt...

אפשר לדעת בין כמה אתה? למה אתה מדבר בשפה גבבוהה? בבקשה תפסיק כי זה קצת הרבה מרגיז... תודה!

למעלה