שלום, כולסטרול

pakapakapakapa

New member
שלום, כולסטרול

הפנו אותי לפה אחרי שיוסי מנהל פורום תזונה מחק לי הודעות וחסם אותי כי כתבתי הודעה על כולסטרול שלא מוצאת חן בעיניו משום מה. האם מה שכתבתי לא נכון? ההודעה שלי נכתבה כתגובה לגולש שדיבר על כולסטרול: " טעית טיפונת במינוח, כי כולסטרול זה כולסטרול ויש סוג אחד שמיוצר בעיקר בכבד, הכוונה בצריכת כולסטרול לצריכת שומנים. כשמבחינים בין "טוב" ל"רע" זה לא סוג הכולסטרול עצמו אלא הכוונה ברע לכולסטרול ששוקע על דפנות העורקים ועלול לגרום לטרשת עורקים ול"טוב" שהן מולקלות שעוזרות לפנות את עודפי הכולסטרול הרע מדפנות העורקים חזרה לכבד. לכן אומרים תמיד שיש לשמור על יחס רצוי בין כולסטרול "טוב" ל"רע" כי ה"טוב" מגן מפני הנזק שיכול לגרום עודף של ה"רע". אתה צודק מאד שאי צריכת כולסטרול מזיקה: אם לא מקבלים מספיק שומנים מהמזון- הגוף יתחיל לייצר בעצמו כמויות של כולסטרול (שבכמויות גדולות מידי הוא "רע")- ותיווצר עלייה ברמות השומנים בדם, ולכן גם עליה בסיכון לשקיעתו ויצירת טרשת עורקים, לכן חשוב לצרוך עד 300 מ"ג כולסטרול ביממה, אך לא פחות מ 200 מ"ג. כמו כל דבר בחיים מילת המפתח היא- איזון, לצרוך כמות נכונה של שומנים ולעסוק בפעילות גופנית כדי להגדיל את כמות הכולסטרול הטוב. "

ואני אשאל אותך

בהתאם להגדרה הזו - מי שלא מקפיד על צריכת כולסטרול, תוצאות בדיקות הדם שלו מבחינת כולסטרול אמורות להיות לא מעודדות. אני מזמינה אותך לשאול בעצמך בפורום צמחונות וטבעונות, בעיקר את קהילת הטבעונים - מה היו תוצאות הכולסטרול האחרונות שלהם בבדיקות הדם, ואיך השתנה פרופיל השומנים בדם מאז שהפכו לטבעונים. למקרה שתחליטי שזה בגלל שהם מנהלים אורח חיים בריא עם פעילות גופנית, את מוזמנת לשאול גם על זה ולהיווכח שזה לא בהכרח נכון. להזכירך - הכולסטרול שמקורו בתזונה אצל טבעונים הוא 0 מ"ג. כלום. נאדה. באופן מפתיע (או שלא), רמות הכולסטרול של רובם עומדות על בטווח התקין או מתחתיו. איך זה מתיישב עם הטענה שהצגת? (ולהדגיש - אני לא מנסה לתקוף, אני שואלת).

למעלה