שלום כולם

טיפקסית

New member
שלום כולם

קוראים לי בשמת פז"מניקית של שנה ושלושה חודשים בצבא. משרתת בחיל התקשוב,במפקדת קשר של פיקוד הצפון. אם תרצו לשאול שאלות,או לדעת משהו על אחד התפקידים בחיל התקשוב, או אפילו שאלות לגבי טירונות וקורסים ,אני פה ואתם יותר ממוזמנים לעשות זאת. אשמח לעזור,לסייע ולכוון אתכם בדרככם. ואני שואלת עד מתי יולי 05? [עד יולי 07] להתראות בינתיים

varui

New member
שאלה

אני רוצה לדעת אך מעיזה להגיד שאת פזמניקית איו בושה של צעירים כבוד אוגי 04

josie1986

New member
חח, לקחנו קשה את המצב הא ../images/Emo13.gif

תכלס אוגוסט 04 באמת עייפים

טיפקסית

New member
יבגני [קוראת אותך הרבה בפורום סדירי

חחחחחחחחחח אוג 04 ועדיין תקוע במרפאה גם ככה תשתחרר אחריי [טוב בחודש אבל זה מוכיח הכל]

שאלה

חיל תקשוב הרי הוא זה שאחראי למקצועות המחשב.. רציתי לדעת לגבי כל אחד מהתפקידים שאליהם מתקבלים ממבחנים של מקצועות המחשב... לפי הסדר... (אני יודעת שתוכניתן/ית זה הכי "נחשב" ולשם הכי קשה להתקבל...) מה עם השאר..?

טיפקסית

New member
יש המון

מקצועות המחשב בגדול נקראים ממר"ם,שזה מדור שלם שמתעסק במקצועות מחשב המדור כולל המון מקצועות מתוכו,וכמובן שהם מצריכים מיונים את כל המידע לגבי פירוט מקצועות ניתן למצוא באתר חיל התקשוב,כי הרשימה ארוכה ישנם המון מקצועות שלא קשורים באופון ישיר במחשבים,אבל כן מצריכים התעסקות איתם בחייל,ולהרבה כאלו ניתן להגיע לאחר שיחה עם קצין/נת המיון בבקו"ם.

כן אבל אני התכוונתי..

שעושים את המבחנים למקצועות המחשב.. את ההכי טובים לוקחים להיות תוכניתנית יש מן סדר כזה.. ורציתי לדעת מהו...

le shark

New member
הסדר הוא:

תכניתן מפעיל מערכות מחשב (נתמ"מ) כותבת לומדה

omeris

New member
בגדול ולא בגדול זה לא נקרא ממר"ם

מקצועות המחשב נלמדים בבסמ"ח, שזה ענף של בה"ד 7 שנמצא בשלישות. בסמ"ח מתחלק ל-4 מדורים שאחראים לקורסים.2 מהם לקורסי יסוד (מופ"ת ותוב"ל) ושניים מהם לקורסים מתקדמים שתפקידם לתת אפשרות להתמקצע בתחומים ספציפיים יותר מתחומי היסוד (קורסי המשך). מדור ההמשך של מופ"ת זה קדמה, ושל תוב"ל זה עוצמה. קורסי היסוד בתוב"ל הם: קורס תכנות (קד"צ + מקוצר לטכנאים/הנדסים + לעתודאים) וקורס כותבות לומדה (כות"ל). קורסי היסוד במופ"ת: נתמ"ם (ניהול תשתיות מערכות מחשב), ניהול רשתות, הטמעת תוכנה. (יכול להיות שיש עוד, זה מה שאני זוכר). הקורסים שמצריכים מיונים הם קורס תכנות ונתמ"ם (שדורשים גם חתימת קבע). לשאר אפשר להגיע מכלל צה"לי (יכול להיות שידרשו לעבור את המבחנים של המיון למקצועות המחשב..אבל הרוב מגיעים מכל"צ). זה בגדול מבנה היחידה וקורסי היסוד שהיא מעבירה (כמובן יש גם קורסים מתקדמים, קורסי צ'ופר למיניהם כמו הכרת המחשב ועיצוב אתרים (ללוחמים) אבל זה עיקר הפעילות). ולשאלה שמתחת: חיל קשר (חי"ק) = חיל הקשר האלקטרוניקה והמחשבים = חיל תקשוב. בראש החיל עומד קצין תקשוב ראשי שראשי התיבות שלו הם עדיין קשר"ר (קצין קשר ראשי) לזכר ימים עברו..

avihay is raw

New member
שאלה

איך התפקיד מפעיל מערכות מחשוב(מפעיל מחשב) מעניין? יציאות בבסיסים שאת יודעת? נותן משהו לעתיד? תודה על העזרה...

טיפקסית

New member
לגבי התפקיד

תפקיד מעניין,מסוגל לבוציא אותך עם תעודת מקצוע לאזרחות אתה מסוגל ללמוד על מערכות מחשב רחבות. היציאות משנות בכל בסיס,ולא ממש יצא לי להכיר חבר'ה שעובדים בו כי אין לי קשר ממש גם עם אלו שעובדים בבסיס שלי בגדול התיאור של התפקיד הוא כזה: מהות התפקיד ניהול תשתיות מערכות מחשב במרכזי המחשב המערכתיים בצבא.מתן מענה ותמיכה לעשרות אלפי משתמשים המחוברים למרכזי המחשב המערכתיים של צה"ל {DATA CENTERS} ,רוכשים ידע וניסיון בעבודה למול לקוחות. בקורס ילמדו פלטפורמות מחשב רבות: Windows XP pro. & Server 2003, LINUX/UNIX, MainFrame, וכמו כן הנושאים הבאים: חומרת PC וחומרת שרתי מחשב, ניהול שרת דוא"ל, ניהול מסדי נתונים {ORACLE}, כלי Office, בטחון מערכות מידע ומתן שירות איכותי. יש לקחת בחשבון שהתפקיד מצריך מיון קדם-צבאי,אבל הוא באמת מספק ומעשיר,הוא מצריך גם החתמה לשנת שירות בקבע בתום השירות הסדיר.

PopPy

New member
עשית סלט

מפעיל מחשב = מנהל רשת = ניהול רשת מחשוב יחידתית, לזה מגיעים בד"כ מכל"צ וזה לא מצריך חתימה על שום קבע. מה שהעתקת לכאן זה מידע על נתמ"מ, מסלול אחר.

upup

New member
שאלה

בימים הקרובים יש גיוס למערך הטכני של חיל אוויר חימוש ותקשוב... במערך הטכני של תקשוב, איזה תפקידים יש? את יכולה לפרט רשימה של קורסים אליהם ניתן להגיע דרך המערך הטכני? האם קורסים כמו אבן קירה, מפעיל מערכות מחשב, מנהל רשת,מפעיל מחשב, סתם זרקתי כמה מתקשוב, ניתן להגיע אליהם??

למעלה