שלום כולם...

ב א ר י

New member
שלום כולם...

ובכן זמן לא רב לא הצגתי כאן שאלות חדשות. עכשיו יש לי... איך אני אדע,מה דפוק במצת שלי ברכב? בדקתי את הפיוז והוא בסדר החלפתי מצת והוא עדיין לא תקין,איך אדע מה הבעיה כאן? מדובר על הלגאסי... ואיציק אני מחכה לתשובה שלך וודרך איציק,עשיתי כיוון קרבורטור וכעת הרכב בהחלט נוסע טוב יותר ואפילו השתפרה צריכת הדלק וגם הסל"ד השתנה בקצת והוא יותר טוב כעת. תודה על שהערת לי על כך והנה כעת אני מרגיש טוב יותר עם כך וגם הרכב
. יאללה אחי מחכה לתגובה שלך... בארי

© DrorZi

New member
איפה עשית קרבורטור ../images/Emo35.gif

אני מחפש מקום טוב לעשות את שלי. לגבי המצית צריך לבדוק פיזית בבית של המצית עם בבסיס שלו יש מתח (עם נורת ביקורת או מד מתח פשוט, אולי החוט מאחורה השתחרר, אולי יש מתח אבל המגע השטתח פנימה עד כדי שהמצית לא מגיע עליו יותר אולי הוא סתם התלכלך ויש עליו שכבה שמבודדת את הפלוס וכו...
דרור זי, תפסיק לעשן, הכי בריא.

itzik93

New member
דרור, הוא עשה כיוון (לא ניקוי)

בארי - תקן אותי אם אני טועה (זה מה שרשמת). בנוגע למקום טוב, כמו שהמלצתי בעבר: "משה זר קרבורטורים והזרקות" בצומת סגולה, פ"ת. קצת יקר, אבל שווה (לדעתי). בנוגע לקרבורטור בחיפושית - עד כמה הוא מסובך ?... (פתחת אותו פעם ?) איציק

© DrorZi

New member
שאלה טובה...

היה לי אחד שהוצא משימוש ופרקתי אותו לגורמים (אבל לא הרכבתי
) לא פרקתי בחיים אחד אחר אז אני לא יודע להשוות. יש את הספר של היינז אבל אני לא רוצה להיות קורבן של עצמי בפעם ראשונה שאני עושה את זה ...
דרור זי.

ב א ר י

New member
אלוהה חברים...

ובכן כפי שנכתב לעיל,עשיתי כיוון ולא ניקוי ושיפוץ,כי זה שבדק לי את המערכת,אמר לי שאין צורך בכך,אמר שהקרבורטור במצב מעולה ורק ייעץ לי לשים תוסף לניקוי פיח מהקרבורטור וזהו. ואכן עשיתי זאת,הוא רק כיוון לי שם את הקרבורטור ביחס לתערובת הדלק-אוויר וזהו. וכן הרכב שיפר את עצמו ואף הסל"ד ירד ביחס לביצוע,כלומר נניח שבעבר הייתי ב90 קמ"ש ב2700 סל"ד כיום אני עומד על 2500 סל"ד בהילוך חמישי כמובן.כלומר נוצר מכך שהרכב חוסך יותר בדלק. ודרור בקשר לקרבורטור בחיפושית,אני אבדוק לך יש לי כמה מכרים עם באגים כמו שלך... שתהיה לכם שב"ש משוב"שת...
בארי

barakhalla

New member
מה?????????

אין שום קשר בין טיפול קרבורטור ליחס סל"ד-מהירות!! היחס נקבע בגיר והוא יחס התמסורת שנקבע ע"י גודל גלגלי השיניים שבו. תפסיק לחלום...

itzik93

New member
דרור.

מניסיון - השד לא כזה נורא. בעבר פירקתי והרכבתי (כמה פעמים) קרבורטורים של DL-ים למינהן ולא מזמן יצא לי לפרק לגורמים קרבורטור של פג´ו 205 1.4 1991. לפי דעתי, אתה יכול להרשות לעצמך להיות ה"קורבן" של עצמך... תצטייד בתרסיס לניקוי קרבורטורים ו WD40. כמו כן, תצטייד במספיק זמן ותעבוד לאט. פתח את הקרבורטור בעדינות (מבלי לקרוע את האטמים) ותפרק את המחטים ("דיזות"). כשתסיים לנקות את המחטים, נקה היטב את כל התעלות בעזרת התרסיס כמובן ותחזיר חזרה את המחטים למקום. אל תשכח לפרק לגמרי את בורג כיוון התערובת ולנקות גם את התעלות שלו. כשאתה מחבר הכל חזרה, דאג שבאיזור שבהם יש אטמים העסק נסגר כמו שצריך ואין בעיות - כמו כן, שים דגש על חיזוק הברגים בעדינות כי החומר ממנו עשוי הקרבורטור הוא עדין יחסית ומאוד רך ואתה עלול להרוס הברגות אם תחזק יתר על המידה. איציק

itzik93

New member
אז ככה:

בעיקרון, קיים "סט טיפול לקרבורטור"... מניסיון (אישי) אין הרבה שימושים בו... (לא באות איתו כל המחטים והמשאבת תאוצה לא תמיד עושה מלאכתה נאנמנה כמו אחת מקורית). השימוש העיקרי שאני רואה בסט הזה הוא בשביל האטמים. באופן כללי (ואך ורק מניסיון אישי) מדובר באטמי שעם שעם מעט רצון ויכולת, אתה פותח וסוגר אותם מבלי לקרוע ומבלי לגרום נזק לוואקום. אני ממליץ לפתוח (בעדינות) את הקרבורטור, לפרק ולנקות היטב ולסגור חזרה - אם חל שיפור והכל בסדר, הרווחת. אם אתה רואה שהמצב בפנים גרוע וניקוי לא עזר (סבירות נמוכה יחסית) - אתה סוגר הכל חזרה ושולח לשיפוץ. דרך אגב, למה אתה חושב שאתה צריך ניקוי/שיפוץ קרבורטור ? איציק

© DrorZi

New member
אני בכלל לא בטוח.

אבל האוטו אצלי מעל 80K וכל מה שעבר על הקרבורטור אלה רק תוספי ניקוי לדלק והתזה ישירה פנימה של חומרים מנקים אז חשבתי אולי הגיע הזמן.
דרור זי.

itzik93

New member
כל עוד אתה לא רואה שום בעיה....

תמשיך עם התוספים ואל תיגע בו
אם הכל בסדר (התנעת בוקר עם צ´וק, סלד סרק תקין, תצרוכת דלק טובה, אין עשן-שחור/תערובת-עשירה, אין בעיות סחיבה וכו´) - תמשיך לדאוג לניקיונו ואל תכניס ראש בריא במיטה חולה
מה שכן, כדאי לעבור על הברגים העליונים (שאוטמים אותו) ולוודא שהם סגורים היטב (לא לחזק יותר מידי !!) איציק

ב א ר י

New member
עוד שאלה על פילטר אוויר פתוח...

כדאי או לא ?! מה היתרונות ומה החסרונות ?! התחילו לפרט מה שידוע לכם... בארי

itzik93

New member
בגדול - כן.

זה נותן למנוע יותר חופש לינוק אויר ולטפס מעלה בסל"ד. ברכבך אין הזרקת דלק - מה שמקל על ההתקנה ועוד יותר על האמינות ביחס למערכות מוזרקות (ברכבים מוזרקים קיים חיישן אויר עדין במיוחד). החסרונות: תצרוכת דלק מוגברת (רצון עז "ללחוץ" וכו´) - ומעט יותר בלאי מנוע מהרגיל (עדיין, יכולת הסינון של פילטר אויר פתוח בד"כ פחות טובה מפילטר קרטון - לכל אחד מהנ"ל יתרון וחסרון). אני ממליץ, בנוסף לתוסף דרך הדלק - ניקוי פיח למנוע דרך לוע הקרבורטור - ראה הודעתי בפורום YNET בנושא זה. איציק

למעלה