שלום כולם

דניאל*

New member
שלום כולם

נעים מאוד כולם, סליחה שאני מתערבת באמצע הבלאגן. נתחיל בזה שאני חולה באנורקסיה ובולמיה 3 שנים ואני בטיפול כמה חודשים, בינתיים הטיפול לא ממש עוזר, כרגע הוא כולל בעיקר שיחות עם דיאטנית והורים היסטריים שלא יודעים איך להתמודד עם העניין, ויוצא שאני לחוצה מכל הצדדים. הבנתי שהשינוי לא יבוא מהכיוון הזה, לפחות לא בזמן הקרוב. אף אחד שם לא ממש מקשיב לי, ובעיקר מטפלים בצד הפיזי, ובהרגלים, שהם בעצם ההגנה שלי, והנתיב בריחה שלי. כשאני בלי הגנה, קשה לי ורע לי יותר, והם לא ממש עוזרים. החלטתי שאני רוצה לחיות חיים אמיתיים, בלי מגבלות, וחוקים, רגשות אשם, צמצום של עצמי. אני לא ממש יודעת איך, אבל אני מוכרחה לנסות, על אף העובדה שאין בי הרבה כוח לזה כרגע, אני מאמינה שהכוח יגיע לאט לאט, כי ההפרעה הזאת לקחה מתוכי את כל טיפת הכוח והרצון לחיים בריאים. ההפרעה הזאת נורא מגבילה אותי. אני מרגישה שביום יום אני סוחבת על כתפי עולם שלם ואחר, ונפרד, וכואב- שאף אחד כמעט לא מבין, וכשעל זה נוספות בעיות אחרות, קשה לי פי כמה. אני מניחה שיעזור לי בעיקר לקרוא את הדיונים והמכתבים של אחרים, כי אני רוצה ללמוד מאנשים, ואני רוצה לחוות קצת חיים אחרים מחוץ להפרעה ואם תהיתם מדוע אני לא שמה את המכתב בפורום הפרעות אכילה, אז זה בגלל שאני רוצה ללמוד מאחרים, ואני רוצה ללמוד קצת מהחיים שמחוץ להפרעה, מהחיים הבריאים, או לפחות השונים, ומנסיון של אחרים. אין לי ממש כלים להלחם בה, או להתמודד עם החיים, אבל אני רוצה לנסות זהו, אני פשוט רוצה לחיות, להתחיל. לא יודעת מאיפה להתחיל, אבל ברגע זה אני מבטיחה לעצמי שאני מנסה (נראה אם אני אקיים) בכל מקרה, למישהו יש מתכון לאיך מרגישים טוב?
. אני אשמח! דניאל

גיל גיל

New member
היי דניאל!

הסליחה מגיעה לך, לא לנו... הבלאגן שכאן יצא מפרופורציות, והכי מצחיק היה אם היינו מפספסים את ההודעה שלך מרוב שניסינו לעשות טוב ולפתור את הבעיות שלנו... דני, (מותר דני?) המתכון להרגיש טוב משתנה מאדם לאדם, מה שעבד בשבילי, לא יעבוד בשבילך אבל יש כמה דברים משותפים... מהי הדרך אל האושר? את צועדת בה! שכחת? את כבר בה! רק מה? הדרך הזו כל כך משובשת ולא נוחה שלפעמים אנחנו צריכים לרדת ממנה לשבילים עוקפים של דיכאון ופסימיות. אז מה? מה הפיתרון? הפיתרון הוא להבין את המקום שמפריע לך, להתעמת עם הפחדים והדברים הרעים שבתוכך, לקבל את עצמך כמו שאת, ואז! תוכלי ללכת בדרך בלי לרדת מהשביל (כמעט...). אני לא מכיר אותך כל כך עדיין, לא יודע מה בדיוק מפריע לך, משער שאת לא אוהבת את גופך בגלל אופי ההפרעה, אז... למה? מה מפריע לך בגוף שלך? אני בטוח שאין לך עור ירוק ומקושקש, בטוח שאת יודעת את זה בדיוק כמוני, רק... משהו מפריע... מה? ומאיפה זה בא? את יודעת? זה הרי לא התחיל שם... מחכה...

דניאל*

New member
מותר בהחלט

תודה
האמת שצעדתי בה, ונפלתי לבור שנקרא הפרעת אכילה עכשיו הבור מוצע למכירה (כמו בבאנר למעלה), לא רוצה אותו יותר. אגב, לקישקושים הירוקים על העור קוראים בעברית : קעקוע ירוק, שמעתי שזה די באופנה. גם אם הגוף לא כזה, אני מרגישה שמנה ומלוכלכת אני יודעת שזה רק בראש שלי, אבל אני לא מרגישה ככה. לדעתי זה התחיל בתור המתכון לאושר, כלומר, הייתי בדיכאון, ומצאתי את זה כמעין כלי להתמודד, לפרוק רגשות שלא ידעתי איך להוציא, ולהסתיר. כי החברים שלי תמיד אמרו לי לצאת מהדיכאון, אז עשיתי הצגה להם ולעצמי, חשבתי שמצאתי את הדרך לאושר, כשבעצם מצאתי מקום נוראי. באמת בהתחלה זה היה נורא כיף, הרגשה של ריחוף מזה שאני מצליחה להרזות, אבל אח"כ גיליתי את הפנים האמיתיים של המחלה הזאת. כרגע נורא קשה לי לבטא את עצמי, אני לא מסוגלת להראות לאנשים שרע לי, או לאבד שליטה על עצמי, ואם זה כן קורה, אני מרגישה אשמה. לקבל את עצמי כמו שאני? הו, זה קשה, ואני לא יודעת איך עושים את זה כ"כ.

גיל גיל

New member
הדרך אל האוכל...

קודם כל, עכשיו שנינו יודעים מה קורה כששוכחים לסגור הדגשה בהודעה... דבר שני, את לא מקבלת את עצמך? את מרגישה שמנה ומלוכלכת? למה!? מי אמר לך שאת כזו? את! מה זה אומר? שאת יכולה לשכנע את עצמך גם בהפך של זה! נכון? זה לא יקח יום, וגם לא חודש, אבל לאט לאט, תתחילי ללמוד לקבל מחמאות מאחרים, תתחילי להאמין בזה שאת לא שמנה ולא מלוכלכת כי את לא! גם אם את באמת חושבת שאת כן! אמשיך לכתוב לך מחר! גיל.

מתכון

2 כפיות גדושות חיוכים, 3 כוסות אושר, חצי כפית כעס, 8 כפיות אמונה בעצמך... את שאר המוצרים את צריכה לוסיף לפי הרגשתך... לערבב הכל ביחד ולאכול אם מלא שוקולד!!!!!!! בתאבון

Mאיה

New member
דניאל יקרה,

קודם כל- ברוכה הבאה
את לא צריכה להסביר למה את לא בפורום הפרעות אכילה, את מוזמנת כאן. אני מנסה להתייחס להודעתך...אני לא יודעת רבות על הפרעות אכילה. אז אני מקווה שאמצא את המילים הנכונות...מקווה שאף מילה לא תפגע בך באיזשהו אופן. קודם כל שאלה: ניסית ללכת לייעוץ פסיכולוגי? אני חושבת שכל מצב מעין זה, הוא מוצר גמור של כאבים רבים שנדחקו ולא דיברת עליהם, של כאבים שהסביבה אולי לא הייתה מוכנה לשמוע, או אפילו לקלוט. תמיד הצעתי לשבת ולכתוב על התחושות...או סתם לשבת ולכתוב, כי בעיניי כתיבה היא דרך משחררת. אולי בתחילה יהיה לך מאוד קשה...כי את בעמדה של מועקה מאוד כבדה, אולי בתחילה תוציאי מילים בודדות...אבל לאט לאט תמצאי את עצמך משחררת משפטים שלמים, ובהמשך צועקת את הכאב...תנסי- אני מאמינה שזה יעזור לך. את תמיד יכולה לשתף אותנו בתחושות שלך. אשמח להיות כאן למענך, Mאיה.

דניאל*

New member
תודה תודה ../images/Emo13.gif

אני מטופלת מכל הכיוונים, דיאטנית, טיפול פרטני, וטיפול משפחתי. כרגע קצת קשה לי לדבר, מה גם שאני מרגישה שמתייחסים אלי כמו אל מקרה, ולא ממש מקשיבים לי. אני אולי אחליף מקום. אני בכל זאת חושבת שבין כל זה, יש את המקום שאני יכולה לעזור לעצמי, ולהתקדם לבד, כי בסופו של דבר רק אני יכולה לגרום לעצמי להחלים, ומסביב יכולים רק לעזור. בכל מקרה, המון תודה דניאל

Mאיה

New member
לא! לא! לא!

לאן את חושבת שאת הולכת??
אין לך מה ללכת... את חושבת שמתייחסים אליך כאל מקרה. אל תשפטי את המקום הזה רק בגלל שאנשים מתייחסים להפרעת האכילה שלך. אנחנו רוצים לנסות לעזור. הישארי עימנו, עם הזמן תמצאי שאת חלק מאיתנו. כרגע כתבת שיש לך הפרעות אכילה ואנשים באמת רוצים לנסות לעזור, עד כמה שהם יכולים. אבל כל הודעה שתכתבי יתייחסו אל מה שכתוב ולא אליך כמקרה. חוץ מזה יש כאן הרבה אנשים שעברו הרבה דברים בחיים, הם לא מיקרים! הם אנשים!! הם חברים!!...ואם יש ביכולתינו לעזור להם, נעשה זאת בשמחה, אבל אנחנו לא מתיימרים להיות סהר- תמיכה...אלא רק לעודד את החברים שלנו. טוב שבאת ורשמת את מה שאת עוברת, כך אנו יודעים עליך יותר. אבל את כמו כל אחד כאן...זה רק ענין של זמן, ואז מתקרבים...רובינו כאן נפגשנו ואנחנו כבר חברים...אני מזמינה אותך להישאר ויותר מזה להפגש עימנו, אבל גם אם זה לא רצונך, אנחנו כאן לצחוק איתך, לבכות איתך, לקשקש איתך...ללמוד ממך, ללמד אותך...לעשות ולרשום על הכל בכייף! אל תטעי, את לא מקרה! את אדם מבחינתינו! ושוב- ברוכה הבאה, דניאל. הישארי! Mאיה.

דניאל*

New member
חחח לא התכוונתי

לזה שאתם מתייחסים אלי כמו אל מקרה, דיברתי על המרפאה שאליה אני הולכת. אתם מקסימים
. לא בורחת כל-כך מהר. בורחת לאט לאט
. החלטתי לכתוב כאן בפורום הזה, כי קראתי את המכתבים שלכם, ואהבתי את המקום.
.

אורלי_ל

New member
הי דניאל ../images/Emo13.gif

אהבתי מה שכתבת בשורות 6 ו- 7. איך לקבל את עצמך כמו שאת - זה משהו ששווה להמציא בשבילו תואר באוניברסיטה לדעתי. אמרת שאת מרגישה שמנה ומלוכלכת. למה מלוכלכת? בגלל ששמנה? קודם כל כדאי אסור לך (ואין הקלות בנושא הזה
) להעביר ביקורת על עצמך בשום עניין. אפילו לא הכי קטנה. אני אם עושה משהו ואני כועסת על עצמי שעשיתי אותו, אני מנסה לדבר אל עצמי, להבין אותי, שאני עושה זאת מתוך הרגל והרגלים משנים לאט לאט. זה לא פשוט. לכל אחד אחר הייתי סולחת על כך אז למה לא לי? דברי אל עצמך, כמה את אוהבת אותך, כמו שהיית מדברת לילדה קטנה שלך. גם אם זה נראה לך דבילי (וזה נראה לפעמים
) את בהחלט לא מקרה, את עולם ומלואו. מקווה שעזרתי טיפה אורלי

למעלה