שלום כולם!

שלום כולם!

שאלה קצת מוזרה, אולי תוכלו ליעץ לי. בא לי לקנות דיסק חדש, ובחנות ליד הבית שלי יש את הדיסקים הבאים: קראוון - הראשון והשני Can- tage mago אני לא מכירה את הלהקות אבל ראיתי שמדברים עליהם, אז מה כדאי לי אם בכלל. (כלומר אם אף אחד מהם הוא לא משהו אז אני אלך למקום אחר...) תודה ושיהיה לכם יום שמח.

עמית ע

New member
קני לך תאנים ושקדים

קרוואן הראשון או השני - לא משנה הרבה, שניהם אלבומים בעלי אופי דומה, נעימים מאד להאזנה, אי שם בין פופ (בעיקר), ג'ז ופסיכדליה. ז"א - עדיין לא ממש רוק מתקדם (האלבומים יצאו עוד לפני "ההכרזה הרשמית" על לידתו ב-69). השני קצת יותר מתקדם מבחינה מוסיקלית, אבל אני לא מעדיף אף אחד מהם על השני (אני כן מעדיף את השלישי על שניהם). טאגו מאגו של קאן - אגוז קשה לפיצוח, לי לקח הרבה שנים להתחיל להפתח למוסיקה שלהם. זאת לא מוסיקה מלודית במיוחד, אין בה מורכבות מהסוג שמאפיין רוק מתקדם בד"כ (משקלים מורכבים, חילופי משקלים ומקצבים תכופים, פוליפוניה, וכד') ובקטעים ארוכים היא רפטטיבית, דיסוננטית ומנוכרת. אני לא יודע מה הרקע שלך, אבל יש לי תחושה אינטואיטיבית שזה לא יהיה לטעמך. אני גם לא יודע אם להאזנה חפוזה בחנות יהיה ערך, כי למוסיקה הזאת מתחילים להכנס (אם בכלל) רק אחרי האזנות רבות ובתנאי האזנה מאד מסויימים.

עמלי, לגבי קרוואן השני -

הוא משנת 70 ולא 69. כמו כן יש שם את "With an Ear to the Ground" ואת For Richard" - שניהם לגבי חלק משיא תקופת הפרוג של קרוואן (כמובן ביחד עם יצירות טובות אחרות שלהם). For Richard, לירי ופומפוזי יחדיו, היה גם השיר שסיים את ההופעות שלהם מאז.

מסכים

אם כבר קרוואן, אז בהחלט פור ריצ'ארד. או בשמו המלא של האלבום שאני אף פעם לא זוכר
איך אפשר בכלל להשוות אותו לאלבום הראשון הפסיכדלי? נראה לי שעמית פשוט התבלבל. NP- Daniel Denis - Sirius and the ghosts

עמית ע

New member
יתכן

לא שמעתי אותו הרבה כמו את שאר האלבומים מהרביעיה הפותחת, יתכן שהזכרון מההאזנה האחרונה (לפחות שנה אחורה מעכשיו) יותר עמום משחשבתי.

למעלה