שלום כולם,

VVolverine

New member
שלום כולם,

אני חדש במדיטציה כמו שאני חדש בפורום. אין לי שום דעות קדומות בקשר לשום טקטיקות, אני לא מנוסה במדיטציה בכלל אבל אני רוצה לשנות את זה. אני רוצה לתרגל מדיטציה על בסיס יומי. אשמח אם תכוונו אותי למאמרים שמיועדים למתחיל, ומלמדים את בסיס המדיטציה ומסבירים עליה. תודה, בתקווה להפוך חבר קבוע בפורום, דימה

בכל מה שקשור לטכניקות

תראה מה כותב ריבורן על טכניקות שונות. בנוסף, חפש מקומות בהן אפשר ללמוד את הטכניקות ותנסה להרגיש מי ומה מהם מדבר אליך וגורם לך להרגיש שזה מה שאתה מחפש.

VVolverine

New member
../images/Emo51.gif

כמו כן אשמח לקבל כל טיפ שיכול לעזור, כי זה לא נשמע ממש קל.

danigl

New member
לשם שינוי - על מה אני לא ממליץ

VVolverine היקר משום שכל אחד בפורום יודע על מה אני כן ממליץ, אכתוב בקיצור על מה אני לא ממליץ. 1. אני לא ממליץ על שיטה שהיא מאוד קשה לביצוע. אם יש קושי בתירגול שלה, אולי לא תוכל לעשות אותה. אולי היא לא מתאימה לכל אחד? אולי היא לא מתאימה לך? 2. אני לא ממליץ על שיטה שתאלץ אותך לבחור בין היחסי לבין המוחלט. שיטה שבה אתה חייב לוותר על היחסי (החומרי) כדי לזכות בפיתוח מלא של המוחלט (אלא אם חיי נזירות ממש תפורים עבורך), או להיפך, שיטה שבה אתה מוותר על המוחלט (הרוחני) וזוכה בטובות ההנאה של החומרי בלבד. שיטה טובה צריכה להקנות לך 200% של החיים: 100% היחסי, החומרי, כל מה שאתה מייחל לו בתחום הפיזי של החיים. ביחד עם (לא במקום, לא על חשבון) 100% מהרוחני, המוחלט, האטמה, ההארה הגבוהה ביותר בחיים. 3. לכן גם, אני לא ממליץ על שיטה שלא תיקח אותך, בסופו של דב, להארה. אבל... חשוב מאוד שגם הדרך שלך להארה לא תהיה דרך מייגעת, מתסכלת מלאת מהמורות. הדרך שלך להארה חייבת להיות דרך המלך. תוך כדי הליכה על דרך נעימה, שנותנת לך המון תוצאות, אתה בסופו של דבר מגיע להארה – המטרה של הקיום, מטרת החיים. 4. אני לא ממליץ על שיטה שכדי לקבל תוצאות, תצטרך להמתין זמן רב מאוד. התוצאות צריכות להתחיל מייד מההתחלה. 5. אני לא ממליץ על שיטה, שבה יש תוצאות ישר מהתחלה ולאחר מכן הן נפסקות. התוצאות צריכות להתווסף, להתעצם ולהצטבר גם אחרי חודשים, גם אחרי שנים וגם אחרי עשרות שנים. 6. אני לא ממליץ על שיטה שהגוף שמלמד אותה מפוקפק. השיטה צריכה כבר להיות קיימת, גם כגוף ארגוני, בארץ ובעולם שנים רבות. לא משהו שהיה ונעלם. 7. כשאני מסתובב בעולם ומחפש מסעדה טובה, אני נכנס למסעדה אתנית (סינית, הודית, איטלקית וכד') שבה יושבים אנשים רבים, (מקומיים, שגרים באותה ארץ) אבל ממוצע סיני, הודי, איטלקי. אני לא ממליץ, לכן, על שיטה שאין לה מוניטין. שלמדו אותה רק בודדים פה ושם, ואי אפשר לדעת באמת, עד כמה היא טובה. 8. אני לא ממליץ על שיטה שאולי עובדת ואולי לא. היום אנחנו חיים בעידן מדעי, קל מאוד להוכיח את התוצאות של כל שיטה. שיטה שלא הוכחה מדעית, בעיני לפחות, היא חשודה. 9. אני לא ממליץ על שיטה שבה אתה לא יודע מהי מידת ההכשרה של המורים שמלמדים אותה. הרוח, המיינד, זה דבר מאוד עדין, לתת למישהו לשחק בה בלי שהוא ממש מומחה לעניין, זהו סיכון גדול מידי. היום קיימות לא מעט שיטות, שמישהו שקם בבוקר ומרגיש שהוא גורו ענק ויכול ללמד איזו מדיטציה שהמציא ערב קודם. לדעתי, זה מאוד מסוכן ומאוד לא רציני. 10. מחירה של השיטה צריך להיות השיקול שאתה מפעיל כשאתה לוקח בחשבון את כל הסעיפים 1 – 9 ורואה האם לך, באופן אישי, כדי להשקיע בה את הסכום שהיא עולה או לא עולה. כל טוב וחיפוש נעים דניאל

VVolverine

New member
>תודה רבה,

אבל עדיין קשה להתחיל, בנתיים אהבתי את ה"זן" אבל אני תכף אקרא גם על פאלון דאפא עליה המליץ לי Panoramix, אני בהחלט מקווה למצוא משו, אבל בינתיים קראתי רק על שלוש שיטות: זן ויפאסנה דינמית אם יש לך עוד שיטות/דרכים/תורות שאני יכול לקרוא עליהן בבקשה צרף לינק או כל קישור אחר.

adiemus

New member
תשובה מאדיאמוס

שלום ידידי רציתי קודם לומר לך שכאשר אתה לומד מדיטציה אתה לא לומד משהו חדש אלא מתחבר לידע קודם כיוון שצדיטציה היא טבעם של ילדים אנחנו מאבדים זאת בגיל 6 או 7 אם אתה רוצה להתחיל שב כל יום רבע שעה לא משנה איפה תעצום את העיניים ותיתחבר לנשימה אל תעשה זאת על מנת להירגע ותוך שבועיים תרגיש את הקסם אני יכול להפנות אותך לאתר של רפיק שם תלמד הרבה דברים www.tantra.co.il

smile2life

New member
../images/Emo41.gifמה יותר פשוט מלנשום?../images/Emo41.gif

VVolverine היקר, הבסיס של כל טכניקת מדיטציה היא נשימה נכונה. אבקשך בוקר כשאתה מתעורר לשכב עוד כעשר דקות במיטה עם עיניים פקוחות, כאשר אתה מביט בתקרה בנקודה לא מוגדרת ופשוט נושם עד שאתה מגיע לרגיעה מוחלטת - המצב הזה הוא הבסיס לרוב המדיטציות הפסיביות. תן למחשבות לעלות, תן לרגשות לצוף ולכאבים וריחות להופיע, אל תחסום חלומות בהקיץ, באם יתגלו לפניך אל תנסה להבין או לפרש את מה שקורה לך אלא פשוט זרום עם ההרגשות ותן לעצמך להגיע למקומות בהם טרם ביקרת. תאמין לי מדיטציה שנעשית נכון שווה יותר מכל ג'וינט או באנג מלאים גראס בנגלדשי משובח. זכור כי הבסיס למדיטציה נכונה היא הנשימה בין אם זו זאזן, ויפאסנה או קונדליני ודיינמיק - שיטות עליהן אתה יכול לקרוא בחלק הקישורים של הפורום. זו התובנה הקטנה שלי לגביך כמתחיל.

REBURN

New member
מאחל רק

בהצלחה מכול ה-
קח-

למעלה