שלום כולם..:)

סתיו89

New member
שלום כולם..:)

יש לי בעיה,ואני לא בטוחה שזה הפורום המתאים,אבל אשמח לייעוץ. יש לי אח גדול נורא בעייתי. אנטיפת,רודן,נורא אגרסיבי.נמצא כל הזמן בבית,להורים אין שליטה עליו,הוא מרבה לצעוק ולפזר אנרגיות נוראיות..אני בנאדם שנורא חשוב לו שקט ושלווה,ונורא קשה לי להתמודד עם הכוחניות והשתלטנות שלו,מוזיקה בפול ווליום,אף אחד לא יכול לגרום לו להנמיך.,כשמעירים לו הוא ישר תוקף.אפילו מדבר בצעקות . רוב העצות מתמקדות על לבלות פחות זמן בבית. אבל מעבר לזה...כמה אפשר לברוח? הפכתי לבנאדם נורא עצבני,בצורה קיצונית. כשהוא מחוץ לבית אני בלי לשים לב לוקחת אנחת רווחה (כנ"ל אמא שלי).. כשאני שומעת אותו מגיע עולה לי גוש בגרון. ישר המצברוח שלי יורד. אני שוב עצבנית,מדוכאת. אני מנסה למצוא בעצמי את המקום הזה,בו הוא לא יוכל לשלוט. מקווה שאתם תוכלו לעזור לי למצוא אותו.
תודה..

bridges

New member
נשמע לי שאח שלך...

מאוד מתוסכל מחייו. מה גילו? מה גילך? אם זה נכון, מה שאני אומר, מה את חושבת מקור התסכול? מה הוא היה רוצה לעשות עם חייו? אני חושב שהורייך ואת זקוקים לייעוץ בעניין הדרך שבה אתם רוצים להתמודד עם אחיך. תתפלאו עד כמה שינוי התנהגותי אצלכם יכול להביא לשינוי אצלו. אני גם חושב שרצוי שתקחו ייעוץ פסיכולוגי משפחתי. כרגע, אני חושב שאימון אישי לא רלוונטי למצב שבו אתם נמצאים. בהצלחה, רונן

רצון100

New member
די שכיח כיום

משהו מציק לו וה"משהו" הזה הפך היום למטרד כללי. צריך לברר מה בדיוק כואב וחסר ומשם הדרך לפתרון הרבה יותר קלה.

תלתלית3

New member
האם אחיך עבר אבחון אי פעם

יתכן ויש לו לקות כלשהיא כמו הפרעות קשב וריכוז. ניתן עזור לו, יש אימון להפרעות קשב וריכוז, יש תרופות. יתכן והבעיה נוירולוגית, תורשתית. כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר או פסיכולוג שיוכלו לאבחן אותו ואח"כ להשתמש במאמנים בתחום. בהצלחה טליה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
גבולות

נשמע שאתם (כמשפחה) נותנים לאח לנהל את הבית כרצונו. אם אתם רוצים לשנות את מה שקורה בבית עליכם להחליט על כך ולשים את הגבולות הנכונים לכם. האם הורייך מוכנים להתגייס ולשתף פעולה? אם כן, נסו לבדוק היכן נמצא הגבול הראשון שעליכם לשים לו. זה בעיקר תפקיד של ההורים - האם הם מוכנים לשים לו גבול או להסביר לו שאחרת לא יוכל לגור בבית? איזה גבול את יכולה לשים גם בלי ההורים? אולי הגבול שלך להורים הוא שאת תצאי מהבית אם הם לא ירסנו את ההתנהגות שלו. האם היה נכון עבורך לשים כזה גבול?

סתיו89

New member
הם לא מסוגלים לשים לו גבול

באותה מידה שהם לא מסוגלים לגרום לו להנמיך את המוזיקה שמרעידה את הקירות. ניסיתי לאיים אינספור פעמים שאני אעזוב את הבית,כנראה שזה לא משכנע מספיק,לצערי. ולי..לי אין מילה בבית.ברגע שמישהו רק *פונה* אליו,הוא ישר מתחיל בצרחות,שלא לדבר על להעיר לו. הוא יודע שאמא שלי פוחדת פחד מוות מצעקות,אז הוא משתמש בזה ובמשך השנים צעקות זה "שפת האם" שלו..

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אז מה הגבול שלך?

סתיו היקרה, את מוכנה להמשיך לחיות שם? האיום שלך לא משכנע כי את לא עומדת מאחוריו. ההורים שלך מוכנים לחיות עם בן משפחה שמתנהג באופן מאוד לא נעים. זה הבית שלהם וזו הבחירה שלהם. היכן הבחירה שלך? יתכן ולא תאלצי לעזוב את הבית, כי אולי אם תהיי מוכנה ותפעלי בכיוון, הם יבינו שאת רצינית, ואולי אין דרך אלא לממש וללכת. האם זו לא אופציה אמיתית בעבורך? אילו אפשרויות יש לך? מה יקרה אם תעזבי? האם יש אפשרות שאת תציבי את הגבול כאשר את נמצאת בבית? לא תאפשרי לו לשמוע מוזיקה בפול ווליום? אפילו אם הוא צועק?

סתיו 89

אני לא מציע להפוך את העניין למי חשוב יותר להורים את או אחיך אח שלך נמצא במצוקה כרגע והוא מתנהג בחוסר בגרות ובצורה בריונית זו הדרך שלו ההורים שלך לא מסוגלים לסייע לו אחיך כרגע חסר אונים לגבי פתרון בעיות בחיים שלו ולכן בוחר בהתנהגות שלא מקדמת אותו כלל ההורים שלך מבינים שהוא במצוקה כרגע לכן מוותרים לו וזה לא בגלל שהם מעדיפים אותו עליך השאלה - מה את הולכת לעשות ? תחשבי טוב ותקבלי החלטה

לכעוס לכעוס ולכעוס

סתיו היקרה קראתי את שאלתך ותגובותיך למאמנים. הרגשתי שאת נמצאת במקום שמתאים לך לכעוס. על אחיך על האנרגיות שליליות על הוריך כרגע את נמצאת בכעס בחוסר אונים ובהאשמה. תשארי שם
תרגישי בגוף בראש את המקום הזה. אל תנסי למצוא פתרונות. תביעי את כעסך בפני עצמך הוריך אחיך ואם מתאים לך כאן. תכעסי תכעסי ותכעסי. רק שתרגישי ותדעי שהכעס לא משרת אותך יותר תוכלי להיות מחויבת לעצמך לפעול ולשנות את הסיטואציה.

כדרך אגב לצורך ההבנה שלי

מעבר לזה שהוא מתנהג באופן שקשה לך ולהורים לסבול האם במקרה ידוע לך האם הוא סובל מאיזו שהיא הפרעת קשב ? אני אסביר לך מאיפה מגיעה השאלה : את על מנת להתנהל בצורה רגועה צריכה שקט ויש אנשים שצריכים המון רעש על מנת שיהיה להם שקט כי רועש להם מבפנים ורק ע"י הרעש החיצוני הם מצליחים להתגבר על הרעש הפנימי לכן שאלתי האם במקרה ידוע לך על איזה שהוא איבחון שהוא עבר ואולי גם אם לא עבר ניתן לבדוק עם ההורים שלך אם הוא היה תלמיד שהיו לו "קוצים בישבן"... מה הטענות שהוא משמיע בבית ?

למעלה