שלום כולם

lexlady

New member
שלום כולם

כן.. גם אנו רוצים לעזוב את הארץ.. קנדה היתה היעד הראשון וכבר פתחנו תיק בשגרירות אשר יטופל תוך כמה שנים :). כך או כך החלטנו לבחון גם אפשרות של מעבר לאירופה מה שנוח יותר גם מבחינת המרחק למשפחה המורחבת הנשארת בישראל.\ אני עו"ד ואת התואר הראשון למדתי באנגליה ובעלי איש היטק בכיר. לאחר שקצת קראתי בפורום וכמובן בגלל השפה נראה לנו כי כדאי לנסות עם אנגליה או אירלנד כאשר הוא יהיה זה שיגיש את הבקשה. לגבי אנגליה... שנינו עוברים את דרישת הסף של 75 נקודות.. אך יש לי מספר שאלות שלא מצאתי להן תשובה... אשמח לעזרה או להפנייה למקור לתשובות. לגבי צבירת הנקודות.. האם יש משמעות לסעיפים בהם נצברו? האם את הבקשה להגירה יש להגיש רק בשפילד אנגליה? כמה זמן מיום הגשת הבקשה ועד לקבלת תשובה? ראיתי שהם מבקשים צירוף של מסמכים מקוריים בלבד... האם המסמכים הללו חוזרים לידינו בשלב כלשהו? האם יש אזורים בהם יושבים ישראלים מחוץ מאשר לונדון? האם יש אזורי הי טק ידועים באנגליה? לגבי הבחינה באנגלית... מהו ציון המעבר הנדרש והאם מדובר בציון ממוצע או ציון בכל אחד מפרקי הבחינה ? מקווה שלא עייפתי אף אחד כל מידע נוסף יתקבל בברכה lex

dudy1979

New member
אני מניח שאת מתכוונת ל - HSMP

קודם כל אם בעלך מגיש את הבקשה, אין משמעות למספר הנקודות שאת יכולה לצבור. יותר מאוחר בשלב ה - entry clearance את תכנסי לתמונה ואז תצטרכו להוכיח שאתם נשואים / חיים ביחד שנתיים או יותר. המקור הטוב ביותר על HSMP: http://www.workingintheuk.gov.uk/working_in_the_uk/EN/documents/all_forms.html חפשו שם את הטפסים על HSMP. אין משמעות באיזה סעיפים צברת נקודות. מי שמגיע ל - 75 נקודות, לא משנה מאיזה סעיפים וקיבל 6 ב - IELTS זכאי לרשיון עבודה. את הבקשה יש להגיש ל - work permits בשפילד אנגליה (אפשר כמובן לשלוח עם שליח / בדואר). זמן הטיפול בבקשה משתנה, לי למשל לקח שלושה שבועות בלבד מרגע הבקשה עד לתשובה חיובית, עם זאת שמעתי על אנשים שלקח להם חודשיים. המסמכים המקוריים חוזרים אליכם ביחד עם מכתב התשובה. לגבי ישראלים, אין לי שום מושג. איזורי הייטק יש בקימברידג' ומערבית ללונדון (במה שראיתי שנקרא עמק התמזה, או משהו כזה). לגבי ,IELTS ציון המעבר הוא 6 (לא כזה קשה להשגה). ברור שהממוצע חייב להיות 6 ומעלה, אני לא יודע האם גם בכל חלק בנפרד צריך לקבל 6. חוצמזה רצוי להסתכל בטפסים שבאתר שנתתי לכם ולחפש בפורום עם מילת המפתח HSMP. בהצלחה.

lexlady

New member
תודה על התשובה

זה די מעודד .. אני אכן מתכוונת למסלול HSMP עיינתי בטופס הבקשה ורציתי לשאול שאלה נוספת לגבי סעיף ההכנסה ב - 12 חודשים שקדמו להגשת הבקשה. האם יש לבצע את החישוב לפי שכר ברוטו או נטו ? ובאותו עניין.. (בערך) מה שיעור מס ההכנסה בבריטניה ? שוב תודה

lexlady

New member
חיפשתי בפורום לפי המלצתך

וקיבלתי תשובה לגבי חישוב השכר. נשארה שאלת גובה המס בבריטניה וגם אבקש לדעת מה המצב היום לגבי IT האם נדרשת הצעת עבודה מראש ? שוב תודה, מירב

TrigATUSA

New member
מה זה "נדרשת"?

ב IT יש הרבה ביקוש כמו שיש בכל כלכלה שצומחת כל כך מהר, כמובן שתלוי בתחום המס בבריטניה, באופן מאוד מאוד מקורב למשכורות מהסוג שלכם יהיה בערך 30% כולל, לא שולי

dudy1979

New member
לא נדרשת הצעת עבודה מראש

זה כל הקטע ב - HSMP. אפשר להוציא רישיון עבודה ואז להתחיל לחפש עבודה. אני רק אסייג ואומר שבשלב ה - entry clearance יש להוכיח ל - immigration officer בשגרירות שיש לך מספיק כסף (לך ולבעלך במקרה שלך) כדי לקיים את עצמך (ללא שימוש בכספים ציבוריים) עד שתמצאי עבודה. לחילופין ניתן להראות הצעת עבודה.

TrigATUSA

New member
כן, בכל חלק בנפרד

הבחינה לא אלמנטרית בכלל צריך וחשוב להתכונן

Goldust

New member
לכמה זמן תקף ה IELTS ?

והאם ניתן לתת ציון של מבחן toefl במקום? תודה

dudy1979

New member
IELTS תקף לשנתיים

לגבי tofell, נראה לי שכן, אבל רצוי לברר עם ה - home office ובפרט איזה ציון אקוויולנטי ל - IELTS Band 6.

Goldust

New member
שאלה נוספת ברשותך

רשום שיש עדיפות לבוגרי 50 בתי ספר למנהל עסקים תואר II. היכן ניתן לראות את רשימת בתי הספר ? ומה אם הנני בוגר מנהל עסקים לתואר שני אך לא מאחד מבתי ספר האלה.

dudy1979

New member
את רשימת בתי הספר ניתן למצוא בקישור הבא

http://www.workingintheuk.gov.uk/working_in_the_uk/EN/documents/all_forms.html זה נמצא במסמך ההנחיות ל - HSMP. (עד כמה שזכור לי רוב בתי הספר נמצאים בבריטניה / ארה"ב) אין לי שום מושג מה קורה אם אתה בוגר למנהל עסקים מבית ספר שלא ברשימה. לדעתי, תקבל נקודות כמו כל בוגר תואר שני אחר, אבל רצוי כמובן לברר זאת עם ה - home office.

lexlady

New member
אשמח לדעת כמה זמן לאחר קבלת אישור העבודה

אנחנו יכולים להגיע לאנגליה. כלומר כמה זמן אפשר למשוך בארץ עד שאישור העבודה יהיה פג תוקף ?

dudy1979

New member
6 חודשים

תוך 6 חודשים מיום הפקת אישור העבודה ע"י ה - home office יש להגיש בקשת entry clearance בשגרירות, אחרת פג תוקפו של האישור.

cookie9

New member
שינויים תכופים ב-HSMP

רק רציתי להפנות את תשומת ליבך לעובדה שתכנית ה-HSMP עתידה לעבור שינויים בשנה הקרובה (ינואר 2008). כאשר שינוי נכנס לתוקף הוא משפיע גם על מי שכבר הגיע לבריטניה וצריך לחדש את האשרה שם. כלומר, כאשר אתם מקבלים את האשרה הראשונית היא תקפה לשנתיים, אח"כ תצטרכו לחדש אותה בבריטניה. כדי לחדש עליכם לעמוד שוב בדרישת הנקודות כפי שתונהג ביום חידוש האשרה שלכם. השינויים האחרונים לתכנית ה-HSMP נכנסו לתוקף בדצמבר 2006. בעקבות שינויים אלו מצאו עצמם לא מעט מהגרים שחיים ועובדים בבריטניה על אשרת HSMP והגיע זמנם לחדש את האשרה, אך אינם עומדים בדרישות התכנית לאחר השינויים, ולכן לא יכלו לחדש את האשרה שלהם. חלקם כבר קיבל צווי גירוש מבריטניה. היו על זה לא מעט כתבות וגם מספר דיוניים בפורום זה, אם אינני טועה. אינני מנסה לנבא שחורות חלילה, אך זוהי נקודה עדינה שיש לשים אליה לב לפני ביצוע מעבר מורכב שכזה (במיוחד כשעוברים כמשפחה).

lexlady

New member
תודה על העדכון- זו בהחלט נקודה חשובה

האם פורסם כבר אופי השינוי? היכן אוכל למצוא מידע לגבי זה ?

dudy1979

New member
תקראי את השרשור הבא

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1588&msgid=97284178 ואת הלינקים שנותנים שם. חלקם לינקים רשמיים.

lexlady

New member
דודי תודה קראתי את השירשור

וגם נכנסתי למספר אתרים של סוכנויות בריטיות המטפלות בהגירה וכמעט בכולן נרשם כי HSMP יהיה מגביל לTIER1 . אני מקווה שזה אכן יהיה המקרה. יתכן ובמהלך השנתיים נוכל לצבור נקודות נוספות או למצוא מעביד שיבטיח מקום עבודה גם לאחר תום השנתיים, על כל הכרוך בכך. רציתי לדעת, מה יהיה שכר הלימוד באוניברסיטאות (MBA) עבור אלה שנמצאים ב- UK במסגרת HSMP, האם כשכר לימוד לתושבי חוץ או כתושבים ?

cookie9

New member
חוסר וודאות לגבי השינויים הצפויים

הוא בעיקר בנוגע להגבלת Tier1 למקצועות ספציפיים. בחלק מהמקומות שקראתי נראה כי Tier1 יהיה מוגבל לרשימה מאד ספציפית של מקצועות (כגון: רופאים, מדענים ויזמים). נראה כי מדיניות הענקת הנקודות לא תשתנה, אבל אין לדעת. כמובן שאפשר תמיד לנסות להכנס תחת קטגוריה אחרת אחרי שתוקף האשרה הראשונית פג. בהצלחה

stevie1

New member
שכ"ל נמוך לתושבים

הוא רק מעל 3 שנות תושבות. בנוסף, צריך לבדוק אם תושבות ארעית כמו HSMP נחשבת לצורך זה.

למעלה