שלום כולם

sarit743

New member
שלום כולם

אני מבקשת לקבל את עזרתכם ברעיונות איך לעזור לגוזל (להזכירכם בת 12 וחצי) לפרוק מתח בעצבים, רגשות לא טובים, ושוב הרבה עצבים, באמצעים שלא יגרמו נזק לה או לסובבים אותה. בתחילה היא היתה גרמה לעצמה הקאות כצורה לפריקת דיכאון ועצבים, אחר כך היתה חותכת את עצמה, היו שני נסיונות התאבדות וכו'. היום היא מנסה מאוד מאוד מאוד לא לעשות דברים כאלו, מוצאת את עצמה זורקת בגדים מהארון ולאחר מכן מקפלת אותם שוב, צועקת על כל מי שמנסה להרגיע אותה, ומקללת בצורה כזו שאפילו הותיקים וה"חזקים" שבצוות ביה"ח לא מצליחים להשאר אדישים, לספוג ולא להגיב. היא לא מצליחה להחזיק את עצמה כדי לכתוב או לצייר או כל דבר שדורש שליטה עצמית. ברגע שהיא מתחילה זה כדור שלג ואי אפשר לעצור אותו והיא עצמה מבקשת עזרה מהמטפלת ואנשי הצוות בייה"ח לתת לה רעיונות איך להוציא "קריז" מבלי לפגוע בה ובסובבים אותה. בדר"כ אחרי התקפה כזו היא מתנצלת ומבקשת סליחה אמיתית, היא בדר"כ לא זוכרת מתי איבדה שליטה ומה קרה אחר כך. בתקופה האחרונה ניסו לבוא לקראתה והיא הוכנסה ל"יחידה הסגורה" רק למשך שעתיים שלוש על מנת להרגע. אבל שלשום היא כבר הוכנסה לשם, נקשרה למיטה וקיבלה זריקת הרגעה ותשאר שם כנראה תקופה. עכשיו היא נעימה רוב הזמן אבל מספיקה שטות קטנה כדי שהיא תוציא קללות שלא שמעתי מימי וזאת לאנשים שהיא אוהבת. לפני כחודש החל הליך של הפסקת הפריזמה שקיבלה והיום המינון מאוד נמוך וכמעט לא משמעותי, לעומת זאת מינון הדפלפט הוגבר משמעותית, אתמול הפסיקו לתת לה אותו עד ישיבה בנושא כי בבדיקת הדם נמצא שהוא מעל המינון המומלץ בדם. רוצים להמשיך עוד כשבועיים עם הדפלפט ובמקרה ולא תהיה התייצבות להחליף למייצב שאחר. איך מפסיקים את הקללות? איך מוציאים אגרסיות נוראיות כאלו בצורה נכונה? איך פותחים לה את העיניים בתהליך הנוראי הזה? זקוקה לעצותיכם ונסיונכם, אמא אוהבת.

קטיפ

New member
../images/Emo24.gifלשרית חיזקי ואימצי-אמא נפלאה

אין לי נסיון במצבים שכאלה שרית,אבל אולי דרך ריקוד או מוסיקה? אני יודעת שאני אוהבת להתפרק דרך ריקוד, או יצירה ציור? אולי שק איגרוף? השאלה אם אמצעים אלה לא מגבירים כעס? מה שלא יהיה קחי חיבוק אמיץ את אמא נפלאה ושיהיה רק טוב כבר. קטיפ--איילה {קטיפונת}

ד קובי

New member
שרית יקרה ../images/Emo24.gif

שווה אולי לבדוק למה הילדה מתחברת, האם יש במוסד בו היא נמצאת ריפוי בעיסוק? אפשר לנסות כל מיני דברים שיגרמו לה לפרוק את האגרסיות: שירה , ריקוד, יצירה אומנותית , פיסול, ציור , כתיבה כמובן במסגרת היכולות שלה ועד כמה שהיא יכולה להיות מרוכזת. מאחל לכם למצוא את הדרך שתוביל אל האושר... את אמא נפלאה דואגת ואוהבת וזה הכי חשוב לתת לה אהבה כל הזמן...

שרית כנסי

במשך כמה שנים תומר נימצא בחוג יוגה וגודו מה שוזר לו לקחת שליטה ולסדר קצת את עצמו ולהירגע במצבים של מתחים וכעסים היתי מציעה לך אולי גם סוג כזה של תראפיה הרי ידוע שיוגה וגודו מחכנים לשליטה עצמית ו ופירוק כעסים

sarit743

New member
תודה לכולכם

העניין הוא שהגוזל נמצאת בבי"ח ורוב ההתפרצויות קורות בערב-לילה. כל הדברים שכתבתם נכונים וידועים לי אבל אני צריכה משהו שאפשר לעשות איתה שם. ניסינו לשבור עפרונות, על מנת שלחרר לחצים. ניסינו לכתוב ולקרוע. ניסינו זריקת בגדים וסידורם שוב. היא קיבלה אישור לצאת לחצר עם איש צוות ולצעוק ולצרוח. היא גם לא בוכה. אני רוצה שתבכה ותצרח ותציא הכל - והיא כאילו לא יכולה או אין לה....אני לא יודעת, גם היא לא.

לולי90

New member
גם בתי לא בוכה

לדעתי זהקבור אצלה כל כך עמוק וכל כך מודחה ופשוט לא יכול לעלות על פני השטח...הלאווי ויכלה לבכות...את צודקת-זה מאוד משחרר...אני לא יודעת מה לעייץ לך-אני לא מכירה התקפי זעם-רק לחזק אותך ולחבק אותך ולהגיד לך שבתך זכתה שיש לה אמא כמוך-שהכי דואגת בעולם -י|גיע זמן והיא תבין את זה....חיבוק|

למעלה