שלום כולם

pocahontas2

New member
שלום כולם ../images/Emo140.gif

לאחרונה אני נתקלת המון במושג "האני הפנימי" אבל לא כל כך מבינה מה הכוונה בדיוק, כי ברוחניות כמו ברוחניות כל מושג מכיל בתוכו הגדרות רבות
וגם פירושים רבים. אז מישהו אולי ישמח להסביר לי למה הכוונה? וגם באילו דרכים ניתן להתחבר לאני הפנימי (אשמח לעיצות שאוכל לבצע בעצמי) שיהיה לנו יום טוב וערב טוב ושבוע טוב וכו'

אם זה היה "אני עליון"

או "עצמי גבוה" הייתי יכול להגדיר את זה בצורה קצת יותר ממוקדת, אבל לביטוי "אני פנימי" יכולים להיות הרבה פרשנויות.

pocahontas2

New member
תגיד, הכל אתה יודע? ../images/Emo24.gif

אבל ברצינות רגע, האני העליון הוא חלק מהפנימי? כבר התבלבלתי ועוד לא היה פה כלום....

שאלה טובה

אנחנו נכנסים כאן לאזור עם הגדרות לא ברורות. העצמי העליון הוא המקום ממנו הגענו והוא ממשיך להכיל ולקיים אותנו. יש הקוראים לו- "נשמה". העצמי הפנימי הוא החלק שלנו שמסתכל מבעד לעניים שלנו ומחכה שנבחין שהוא עד לחיינו ולכל מה שעובר עלינו. האם שניהם אחד? במובן מסויין כן, כפי שכל החלקים שלנו הם אחד- אנחנו. בקיצור, הסתבכתי. מישהו בא לעזרתי? דרך אגב, אני לא יודע הכל וגם לא אדע.

pocahontas2

New member
וזאת בדיוק הבעייה שלי...

ההגדרות הלא ברורות האלו. אני מבינה את עניין הנשמה(סופסופ אני מבינה משהו
) אבל האם האני הפנימי לא שייך גם לנשמה? האם הוא לא חלק בתוכינו שבא לעזור לנשמה להתפתח? הצילו

pocahontas2

New member
אש המסכן....../images/Emo140.gif

התלבשתי עלייך היום בכל פורום אפשרי....

אני עסוק עכשיו אבל

תחשבו??? אני הפנימי הוא ההיפך מאני החיצוני, המוקרן, המוחצן וכו'.. זה מדבר אלי כמופנמות, שלמות פנימית, וכו'.. מיקי

כן, אבל העולם הפנימי של האדם...

יכול להתברר גם כפח זבל של ממש- כל ההדחקות של התת מודע, אוסף הטראומות, האשליות, ה"שריטות" הרגשות העצורים, הטירוף שהולך בפנים. תשאל את פרויד, הראשון שפתח את תיבת הפנדורה הזאת. בקיצור, כדי להגיע לאותו מרכז פנימי שקט ושלם, צריך לקלף הרבה שכבות של כאוס, שגם הוא חלק מהעולם הפנימי של האדם (היות שהוא לא מוחצן, ולא תמיד האדם עצמו מודע למה שהולך שם).

Nizzan Cohen

New member
כל כך הרבה "אני"ים שאפשר למות...

מישהו פה זרק את המונח "אני-עליון" מדובר פה בפרויד. פרויד מחלק את נפש האדם ל"אני עליון" (סופר אגו), "אני" או "אני דובר" ובדר"כ בספרות המקצועית זה מופיע כ"אגו", ו"איד". אנחנו נולדים עם האיד. האיד הוא החלק בנו שאחראי על הרצונות שלנו. תינוק - רוצה אוכל, קקי, ומשהו בפה. מתוך האיד יוצא הליבידו - היצר. הליבידו מורכב מארוס - הצורך הפיזי למגע, והטאנטוס - הצורך לשרוד, יצר ההרס. בערך בגיל 3, עם תחילת הדיבור מתפתח ה"אגו". האגו יודע להיתאפק, להביע את רצונותיו. עם הזמן, ובד"כ בסיום השלב האדיפלי - מיתפתח הסופר אגו - הסופר אגו הוא המוסר, הנימוס, ודרך ההיתנהגות החברתית שאנו לומדים בעיקר מההורים שלנו. מכאן נוצר מצב בו האגו - הוא מה שאנחנו משדרים החוצה, והוא נידחס בין חלקי התת מודע - האיד והסופר אגו. עד כאן לשיחות על ה"אני העליון". אם משתמשים לשיטטו של פרויד - אז המינוח "אני פנימי" מדבר על תת מודע וזה מורכב מהאיד ומהסופר אגו. דברים שמשפיעים על דרך הפעולה שלנו בלי ידעתינו הראשונה ובלא שליטה מוחלטת שלנו. ולפי כל מני שיטות אחרות המינוח וודאי מדבר על הנפש שמעבר לגוף ולחומר. על החלק שבנו שמתקשר עם האלוהי ויודע מה טוב בשבילינו. על החלק בנו שמכיל את כל התשובות לכל מני שאלות שצצות לנו, וספקות. איך תתחברי לאני הפנימי במובנו הרוחני ? אם תשאלי אותי - "תעשי - רק מה שאת אוהבת...."

ניצן מדהים../images/Emo24.gif

קודם כל תודה על "תקציר פרויד"
ושנית,,, יש מצב שאתה יכול למנות את השלבים עפ"י פרויד
נדמה לי שמתחילים עם שלב החביון, הוא השלב שמתחיל בגיל אפס עד שנה, ואחריו אם אינני טועה שלב האמון, ועוד כמה שלגביהם אני מבקשת פירוט...
אשמח אם תוכל או מישהו יוכל למנות אותם...

"אני" ועוד "אני" ועוד "אני"../images/Emo12.gif

אהלנים פוקהונטס
עפ"י הקבלה הנשמה מורכבת בעצם מחמישה חלקים הנקראים נפש, רוח, נשמה, יחידה וחיה( נ.ר.נ.ח.י ) אלה נקראים חמישה אורות הנשמה. הנפש והרוח הם החלקים הקרובים אלינו וגם הם נחלקים בינם לבין עצמם לחלקים רבים המכילים אחד את השני.
נפש – היא הרמה הנמוכה ביותר.
רוח – רמה מעל.
נשמה – שם כולל לכל החלקים.
חיה
ויחידה הן רמות שלא ניתנות להבנה בכלים של בני האדם. אלה הם 5 אורות בדרגות שונות, החל בדרגת הנפש, שאורה קלוש ועמום וכלה ביחידה, שאורה צח וזוהר ביותר.
אני מניחה שהמושג "האני הפנימי" קשור לנשמה, והוא משתנה מאדם לאדם מאחר והוא מכיל פשוטו כמשמעו את פנימיותו של האדם, קרי תכונות, התנסויות, ואולי אף כמו שאש בשמים אמר "לעיתים הוא פח זבל של ממש"...
אולי אם תספרי לנו מדוע ואיך עלתה בך השאלה אוכל להתייחס קצת יותר... אם מדובר ב"עצמי הגבוה", אני רואה אותו בצורה אחרת לגמרי מאשר את ה"אני הפנימי" וכן, את כל כך צודקת לגבי המושגים הרבים שצצו בשנים האחרונות.. לכן קצת קשה להתייחס ולהגדיר אותם, לפחות לי

למעלה