שלום כולם!! חזרתי!!!

רמירז..

New member
שלום כולם!! חזרתי!!!

אם משהו בכלל זוכר אותי... בכל מקרה הייתה לי בעיה עם המחשב והוא נהרס אבל עכשיו חזרתי!!! מה קורה כולם?? אה ומחר אני עובר השבעה ואחריה את כל הקורסים...ככה שגם אני עומד להיות מתנדב מן המניין!

מתנדב

New member
רמירז........

מה השאלה בכלל?, וודאי שאנחנו זוכרים אותך, מה קרה באמת שנעלמת לנו לכל כך הרבה זמן?

רמירז..

New member
היי מתנדב

מה קורה? נעלמתי מכיוון שהמחשב שלי נהרס (בוא נגיד שנשפך עליו משהו...לא משנה) ורק עכשיו הוא חזר מתיקון...בכל מקרה מחר אני כבר הופך להיות מתנדב ותהיתי אם תוכל לענות לי על מספר שאלות: 1.איזה הדרכות עוברים? ידוע לי על הדרכת הנשק (ואחריה מטווח), הדרכה של הסמכויות וכל מיני חוקים, הדרכת קשר, הדרכת חבלה (מה לומדים שם בדיוק?), ואמרו לנו שיהיה עכשיו גם מאין הגנה עצמית או קרב מגע....יש עוד משהו? אתה יכול לפרט על כל אחת מההדרכות? (אם זו לא טרחה גדולה מדי...). תודה!

רועי ב

New member
אני לא יודע מאיפה

באים כל הדברים האלה אני עברתי הדרכת עיקוב חשוד, הדרכת נשק אתמול, והדרכת מחסום וזהו

מתנדב

New member
רמירז, דבר ראשון ברצוני לברך אותך

על הצטרפותך למשא"ז כמתנדב מן המנין. דבר שני לגבי שאלותיך. א. אני לפני כמה שנים עברתי את הקורס של משא"ז קלאסי, ובעיקרון גם בתקופה זאת ואין הכשרה מסויימת מה שאתה לומד זה מעבירים אותך מטווח, ולפני צאתך לסיור אתה מקבל תדריך מקוצר של כמה דקות מה שעליך לעשות בסיור. ב. לגבי נוהל דיבור בקשר, זה אם הזמן לומדים, זה ממש לא מסובך. ג. לגבי הגנה עצמית, יתכן שזה דבר חדש שהתחילו להכשיר את המתנדבים, עכ"פ בזמנים שאני הוכשרתי לא למדו אותנו הגנה עצמית. ושוב נותר לי לאחל לך בהצלחה

dpg

New member
תלמד לבד

לפי נסיוני ולפי מלא מתנדבים בנוער קלאסי אתה תלמד הכל בשטח וגם תוכל לשאול שאלות זה לא שאתה הולך ללמוד ללמוד אומרים לך בחצי שעה שעה איך לסגור זירת אירוע שימוש בנשק וקשר זה אחד הדברים הכי קלים שיש אז שיהיה לך בהצלחה ותלמד הכל מהר ומזל טוב!!!!! אסף

רמירז..

New member
תודה לכולם...אבל לא עניתם לי...

מה זה הדרכת חבלה?? הרי בטח שלא ילמדו אותנו על לנטרל מטען חבלה או משהו כזה, אז מה זה בדיוק? ושמעתי גם שיש גם איזו משהו של עזרה ראשונה...

or_k

New member
בטח הדרכת חבלה זה

טיפול בזירה של חפץ חדוש. נראה לי אבל אני לא בטוח. ותזכיר לי, אתה מראשון? ומזל טוב על הצטרפותך כמתנדב מן המניין!

רמירז..

New member
כן אני מראשון....

ועד היום פעלתי כשוחר במסגרת מחויבות אישית (למרות שיצא לי לצאת לפעילויות ולעשות דברים ששוחרים לא עשוים...אבל לא משנה...), ורק עכשיו אני מתנדב ככה שיש הרבה דברים שאני כבר יודע כמו להפעיל מכשיר קשר וכל זה...אני מתנדב במפקדת נוער, יש עוד משהו בפורם שמתנדב בדבר כזה? שמעתי גם שמועות שהסמכות של נוער המתנדב בבבסיסים רגילים ובכלל שלמתנדבים בבסיסים הרגילים יש יותר סמכיות והם יותר "פעילים"...זה נכון?

or_k

New member
אני מתנדב במפקדת נוער שנקראת

פ.מ. (פלוגה מבצעית). ובקשר לסמכויות: זה תלוי בהרבה דברים וברור שלנוער אין הרבה סמכויות כי הוא נוער.

שלום30

New member
בנוגע לקורס חבלה

לא ידוע לי על קורס כזה למתנדבי משא"ז ולא על קורסים של עזרה ראשונה וקרב מגע בדרך כלל המשטרה לא משקיעה כל כך באימון המתנדבים שלה מה שכן יכול להיות זה הדרכה קצרה כמו שעוברים בבתי ספר על מטעני חבלה ואיך להרחיק קהל אדם מזירת האירוע וגם קצת מידע ותמונות על סוגי חומרי נפץ ואמצעי לחימה לגבי עזרה ראשונה זה שייך למד"א ואולי תקבל הדרכה קלה בנושא הכללי ובקשר לקרב מגע והגנה עצמית ממש לא ברור מאיפה הבאת את זה

dpg

New member
בנוגע לקורס שאתה חושב שיהיה לך

תקשיב אתה לא תעשה שום קורס בסך הכל אתה תלך עם קבוצת מנדבים לתחנת משטרה האזורית להרצאה מפי חבלן והוא יספר על סוגי מטעני חבלה למיניהם ובנוסף הוא יגיד איך הוא מצפה שייתנהגו בזירת אירוע של חפץ חשוד ואתה חושב שאתה תלמד עזרה ראשונה אז אתה טועה אתה לא צריך לדעת עזרה ראשונה בשביל זה יש מד"א ודבר הכי חשוב.... למתנדבי נוער משא"ז אין קורסים חוץ מגדנ"ע משטרה הנערך פעם בשנה במהלך חופשת הקיץ ולזה הולכים רק הטובים ביותר.

למעלה