שלום כבוד הרב

tooli19

New member
שלום כבוד הרב

יש לי שאלה אני בן אדם שמגדיר את עצמו חילוני-מסורתי אני מאמין ביהדות וה' אני הולך לבית כנסת יום שישי ולפעמים מניח תפילין בבקרים אני לא שומר שבת ומדליק אורות ואש בבית כנסת שבו אני מתפלל הרב של הבית כנסת אמר שאם בן אדם מדליק אש בשישי שבת והולך לבית כנסת עדיף שלא יבוא לבית כנסת בכלל אין אני מזלזל בכבוד הרב רק רציתי לדעת מה אתה חושב על הסוגייה הזו. תודה.

asaf2000

New member
אני אמנם לא הרב אבל אגיב

מה שאותו רב של בית כנסת אמר זה שטויות במיץ עגבניות, הסיבה היחידה שבגללה אתה צריך לעבור בית כנסת זה אותו רב שאמר את הדברים המטומטמים האלה. דווקא יהודי שרחוק מחיי תורה ומצוות ובכל זאת שומר אפילו על מצווה אחת שכרו גדול בהרבה ממי שהורגל במצווה ודווקא הוא משמח את הקב"ה ביותר שעל אף שהוא רחוק מהתורה הוא משתדל לקיים מה שהוא יכול. מבחינה הלכתית אין בכלל קשר בין מצווה אחת לשניה, יהודי שעושה אפילו מצווה אחת יקבל את שכרו על המצווה אפילו שעל מצוות אחרות הוא לא שומר.

ועוד אוסיף על דברי אסף היקרים

בספר טהרת הקודש הוא מביא שם התעוררות ועצות לשמירת שבת ובין היתר הוא אומר שם שכל רגע מהשבת זה משהו אחר ואם אפשר לשמור על השבת אפילו כמה רגעים כמו שצריך זה דבר גדול לאין שיעור, ואם אתה זוכה להיות בבית כנסת ולהתפלל לפחות שעה אז זה דבר גדול מאוד כי כל רגע הוא משהו אחר וכל חלק של השבת נפרד. אפשר אולי ללמד זכות על הרב שהוא רק רצה לעורר כמה ישנים אבל אין הדברים שלו מופנים לכלל הציבור ואולי הוא לא עשה זאת במתק לשון שהיה צריך.

אופירA

New member
מנהל
וגם אני אצטרף

יש להאיר את עיני הרב של ביה"כ - בכבוד, כמובן - שהוא טועה טעות מרה בתכלית, ואין מצווה מכבה עבירה. אין זה נכון כלל וכלל שעדיף שלא יבוא לביה"כ מאחר שמחלל שבת, וההיפך הגמור הוא הנכון: עדיף שיילך כמה שיותר לביה"כ, שהמצווה שיקיים בכך תגרור עוד מצווה ועוד מצווה, ונמצא מתקדש במצוות רבות מכך שהלך לביה"כ. הדברים מופיעים בהשקפת התורה ורואים בעין שזה מה שקורה לאנשים שמחללים שבת, אך מקפידים על מצוות מסוימות.

tooli19

New member
תודה רבה

תודה רבה לכולכם על התגובות , חיזקתם מאוד, אשרכם ! וכניראה שלא אעבור בית כנסת כי הוא ממש קרוב אל הבית שלי והבית כנסת היחידי שעוד איך שהוא קרוב לבית שלי הוא נוסח אשכנז (שחלילה וחס איני מוריד בערכו) אבל אני אוהב יותר את צורת התפילה של הספרדים ומה שהורגלתי מבית הוריי

אלי ו.

New member
לפעמים אומרים דברים לתפארת המליצה

בסגנון "אם אתה לא שומר שבת אז אתה יכול לאכול חזיר" ברור שהרב לא מתכוון שבאמת עדיף שלא תבוא לבית הכנסת אלא מנסה לומר שאם היתה לך דילמה בין שמירת שבת לתפילה בציבור היית צריך לבחור בשמירת שבת. לא הייתי לוקח כל משפט בצורה מילולית.

למעלה