שלום, כאבי שכמות.

• פותח הנושא dlml
  • פורסם בתאריך

dlml

New member
שלום, כאבי שכמות.

בוקר טוב, אני סובל כבר כמה שנים מכאבים בין השכמות, לפני הצבא הכאב היה רק שהייתי עושה תנועות מסוימות כמו למשל לחתוך סלט, לנגן בגיטרה בעמידה, או הכי כואב כשהייתי צריך לסחוב תיק כבד. עכשיו אני משרת כבר שנתיים וחודשיים, ובהדרגה הכאבים האלו החמירו לי, בהתחלה הייתי בקרבי והכאבים במסעות או אפילו בשיגרה כשנשאתי נשק היו חריפים יותר מהעבר, כעת אני משרת כבר שנה וחצי בבסיס חיל הים באילת, והכאב ניהיה עוד יותר חד ודוקרני, בפעולות כמו כתיבה, אימון בחדר כושר (משקלים נמוכים), עמידה, וכל מה שהזכרתי למעלה גם, אך הבעיה העיקרית היא, שכדי להגיע לבסיס מהבית (גבעתיים) אני צריך ללכת במצטבר כ-25 דקות עם תיק כבד, והדבר שהכי מציק זו הנסיעה, 6 שעות פעמיים בשבוע כשבנוסף אני גבוה(185) מה שמונע ממני להתרווח על הכיסא, בנסיעה זה לא כואב כמו בדברים שהזכרתי, אבל עדיין זה מציק מאוד, וגורם לשירות ולחיים שלי בכלל כרגע ליהיות מתסכלים. (אני לא זכאי לטיסות.) חשוב לי לציין שבמהלך שירותי בצבא ואפילו באזרחות התלוננתי לא פעם על כאבי גם אבל כל האורתופדים אפילו לא בדקו לי את הגב בטענה שזה נגרם בגלל הפלפוס שיש לי ושאם אני יעשה ספורט ומדרסים זה יעבור (וזה בהתעלמות מוחלטת מהעובדה שיש לי מדרסים מכיתה א' ושאני עושה לא מעט ספורט), הכאב שיש לי במרכז הכף רגל במהלך הליכה או ריצה זה כבר נושא אחר, פחות מטריד עכשיו. לפני כחודש הלכתי לרופא ביחידה והתחננתי לפניה שתבדוק לי את הגב, היא מצאה שאני סובל מ winging of left scapula והפנתה אותי לאורתופד בצריפין, אתמול הייתי אצל האורטופד, וגם הוא אפילו לא הסתכל לי על הגב ולא התייחס לתלונותי, אלא רק הפנה אותי לטיפול פיזטורפיסטי. ועתה לשאלתי, קודם כל האם טיפול פיזטורפסטי יעזור לי (וגם בכמה מפגשים פחות או יותר מדובר?), דבר שני, האם לא ממולץ לסחוב תיקים או לעשות פעולות שמכאיבות, כי זה יכול להחרים את המצב, או שזה רק כואב לי ולא מחמיר. והדבר הכי חשוב זה הכי אני בכל זאת גורם לצבא להאמין לי או להכיר בזה שבאמת יש לי כאבים רציינים ואולי זה שאני משרת באילת לא הכי טוב בשבילי (להגינות אני יציין שאני מרוצה מהבסיס ואין לזה קשר לרצון עזיבה או משהו כזה). תודה.

למעלה