שלום יש לי 2 שאלות

שלום יש לי 2 שאלות

1.האם בירקות מבושלים נשארים הויטמינים והמינרלים? ברור לי שלא באותה הכמות כמו בטריים אבל השאלה האם נשאר משהו גם לאחר כמה ימים? 2.מה לדעתכם טוב יותר תזונה של 6 ארוחות ביום או 3 ארוחות ביום ? מה היתרונות/החסרונות בשנהם. תודה.

stkachov

New member
2 תשובות

1. משהו נשאר. לא צריך להכנס ללחץ. פשוט תאכלי גם וגם. 2. לדעתי יותר לכיוון 6 מאשר 3, אבל זה אינדיבודואלי. אם את רק מתחילה דיאטה אז אני הייתי ממליץ להקפיד על 6. אם את סתם שואלת באופן כללי אז את צריכה לראות מה מתאים לך. אני אישית אוכל עכשיו 4-5 ארוחות ביום... אבל זה אחרי שכבר למדתי לשלוט במה שאני שאוכל ובכמויות. בהתחלה הקפדתי על 6 ארוחות ביום, ואני ממליץ על כך בחום למי שמתחיל או באמצע דיאטה.

שלום שלום

1. חלק מהויטמינים נשארים, חלקם נשארים חלקית, וחלקם כלל לא. בגדול ויטמינים שרגישים לחמצון לא שורדים (E, C). ויטמינים מקבוצת B מסיסים במים, ולכן שורדים ברובם אבל עלולים להאבד אם זה סוג בישול שבו לא משתמשים במים. (למשל ריכוך ירקות לפירה וסינון המים. במרק מקבלים את הויטמינים שעברו למים). מינרלים - לא ממש נאבדים, חלקם עוברים לנוזלי הבישול וחלקם לא. ויטמין A ובטאקרוטן זמינים יותר אחרי בישול, וכך גם ליקופן (נוגד חמצון שמצוי בין היתר בעגבניות).

למעלה