שלום, יש לי 2 שאלות,

מנו 7

New member
שלום, יש לי 2 שאלות,

1. האם יש הבדל בחוזק בין בטון שהוכן ממלט לבן או ממלט רגיל (אפור). 2. האם יש הבדל פונקציונלי בין מלט לבן למלט אפור, ואני מתכוון לדבר הבא : האם למלט לבן יש את אותה נייטרליות בתקיפת ברזל כמו למלט אפור. (אני חושש שמלט לבן יתקוף צנרת כמו טיט).

בינא

Member
מלט הוא מלט. לבן ואפור שווים בתכונות.

לא הצבע קובע את החוזק אלא מה שמים בתערובת. תערובת עם אותן כמויות של מלט לבן ומלט אפור, תגיע בדיוק לאותו חוזק. מלט אינו תוקף צנרת. מלחים וסידנים יוצרים יונים שתוקפים סוגים שונים של חומרים. במלט הלבן/אפור אין את התוקפים האלה.

farok3

New member
להשכלתי..

אז למה יש את המלט הלבן?הוא יותר יקר..מתי נשתמש בלבן ומתיי בשחור? תודה

fireman

New member
במלט לבן משתמשים במקומות

בהם הוא נדרש בגלל צבעו הבהיר, לדוגמא: בריצוף עם אבן טבעית למילוי מישקים במעטפת אבן לגרנוליט בהירה ליציקות בהירות וכאלו בהן יש צורך בגיוון בהיר במלט אפור משתמשים בכל השאר.

gamari

New member
לשם ההגדרה

מלט הינו התוצאה של חומר מליטה שיכול להיות מכל תערובת המורכבת מאגרגטים (חול\חצץ בעוביים שונים) ומים ותפקידה להדביק 2 חומרים שונים האחד לרעהו. ההגדרה הנכונה לאבקה המדוברת היא צמנט. צמנט אפור או צמנט לבן, נכון שבשפת הבניין לא משתמשים במושג צמנט אלא רק במושג מלט, אך זו טעות בדיבור. מצמנט בין היתר מערבבים עם עוד חומרים שונים ויוצרים מספר סוגי מליטה שונים כגון בטון (בתוספת ברזל הופך לבטון מזוין), טיט וכו' הצמנט עצמו מחולק למספר סוגים בהתאם לדרישות השימוש, אם אני לא טועה ישנם 5 סוגי צמנט: צמנט סיגים, צמנט פורטלנד, צמנט מעורב ועוד 2 שאיני זוכר כעת, לכל מושג ישנו התרכובת הכימית שלו. לכל שימוש שונה משתמשים בצמנט שונה בהתאם להנחיות מתכנן הקונסטרוקציה לדוג' יציקת משטח לשדה תעופה שונה מיציקה של בטון לבאר נפט, לארובת עשן, לבנית שלד בנין , לתבניות ליציקת מתכות או לתשתיות בתוך הים או לכל דבר קיצוני אחר. כמובן שהנפוץ בשימוש בישראל הוא צ"פ (צמנט פורטלנד), מה שאנחנו מכירים משקים של 50 ק"ג ממפעל נשר, כמובן שישנם עוד המון יבואנים ויצרנים וכל אחד עם תווית משלו. באתרי בנין נפוצים יותר שקים גדולים של 1500 ק"ג. לצמנט הלבן ולאפור ניתן להוסיף פגמנטים ליצירת גוון שונה מהאפור או הלבן המוכרים וכמובן עוד כל מיני תוספים לכל מיני שימושים כגון מעכבי הקשרות או מזרזים למיניהם מכל מיני סיבות נקודתיות או אפילו אבקות אלומניום שיוצרות תסיסה ונקבוביות, בהתאם לצורך ולשימוש (כמו לבלוקים)

למעלה