שלום יש לי שאלות

שלום יש לי שאלות

אומנית מציירת ציורים חמודים לחדרי ילדים ורוצה לדעת איפה אפשר למכור כמה זה יעלה לי איך צריך להתארגן והכי חשוב אם יש סיכוי שזה ישתלם

עוד שאלה

אני מציירת יפה דמויות מסרטים מצויירים וולט דיסני בוב הבנאי וכו' האם חוקי למכור דברים כאלה?

HayaBee

New member
ברוכה המצטרפת ../images/Emo140.gif מקוה שתמשיכי לשאול ושנוכל

לעזור. לגבי שאלת החוקיות, אנחנו כאן לא אנשי חוק ולא משפטנים. על סמך מה שאני רואה בשווקים הרי כולם מציירים הכל ואם זה יפה, חמוד, מוצלח ומחירו סביר אנשים יקנו לילדיהם, סבים לנכדיהם ואולי איזה איש מגודל לעצמו....כל אחד וטעמו. מזמינה אותך להפנינג בכפר יונה החל מיום חמישי הבא פרטים כאן בפורום או ישירות למיל שלך לכשיהיה לי אותו. ומאחלת לך בהצלחה בצעדיך הראשונים, מידע יש בבלוג כדאי לקרוא. חיה

חוקי או לא?

דווקא די התחבטתי בשאלה הזו בעצמי לא מזמן. התעניינתי לייצר קו מסויים של דיסני (לא ציורים), הזהירו אותי שדיסני מאוד אבל מ-א-ו-ד קנאים לזכויות היוצרים שלהם. למיטב ידעתי לדיסני אין נציגות בארץ. עדיין לא הצלחתי לגלות האם יש לו זכיין, מה שעלול לסבך מעט את העניינים. עד כמה הם ירדפו דווקא אותי או אותך, הכל שאלה של עד כמה שווה לך לקחת את הסיכון. אמר לי מישהו במהלך הבירורים שלי (וזה בתרגום חופשי מאנגלית) הכל חוקי עד שאת לא נתפסת, החכמה היא לא להיתפס. אין לראות בתגובתי זו עידוד לביצוע עבירה כלשהי

זואיzoe

New member
קניתי פעם ציור של פו הדב

בקניון, מאחת שמציירת חופשי ומוכרת בקניון. אף פעם לא חשבתי אם זה חוקי או לא.... מעניין...בכל מקרה, זה היה תחת השם mokile אז אולי אפשר לאתר ולשאול.. אני די בטוחה שגם היום, כמה שנים אחרי, היא עוד מוכרת...

kfirla3

New member
לגבי חוקיות וזכויות יוצרים

נציגות לוולט דיסני דווקא יש בארץ, אם לחברת פורום פילם המשווקת את סרטי החברה בארץ ,ואם לרשת טויס אר אס שהיא חנות מורשית למכירת מוצרי וולט דיסני. מעבר לזה, מכירת מוצרי וולט דיסני תקינה ומאושר בהחלט כל עוד המוצר כבר מיוצר על ידי אחת מהחברות המורשות. לגבי "העתקת הדמויות" או שימוש בהם: אני למשל נתקלתי במישהי שמכינה מדבקות ואקום לאמבטיה וכו.. או ייצור חולצות עם הדמויות המוכרות שנמכרות בשוק או בירידים, לדעתי אין עם כך בעיה מאחר והדמות משמשת לאותה מטרה שהיא לשמח ילדים,על פי משפט מפורסם של וולט דיסני נגד משורר\סופר ישראלי מפורסם, ניתן לקבל רושם כזה. מי שמעניין אותו יכול לפתוח את הקובץ המצורף. מקווה שעזרתי...

זה שאנשים מחקים / מזייפים לא הופך את סה לחוקי

כפיר יקירי, מה שלומך? הרבה זמן לא התראנו. מקווה שבקרוב. שני תיקונים לי לדברייך: 1) לוולט דיסני אין נציגות בארץ. חברת פורום פילם יש לה זכיון לסרטים שלהם ולסרטים בלבד. טויס אר אס הינה רשת בינלאומית, בל נשכח, ולרשת כולה יש זכיון למכור מוצרי דיסני. מה גם שטויס אר אס בארץ פועלים בזיכיון. יש גם לדלתא או לודג'יה זיכיון לייצר ולמכור בגדים עם דמויות דיסני. לכל אלה יש זיכיון חוקי לסחור במוצרי דיסני. 2) זה שאנשים מציירים מדבקות לאמבטיה או חולצות או תמונות ומכרו אפילו אלפים מהם לא עושה את זה חוקי. גם דיסקים וסרטים ומשחקי מחשב ותוכנות מעתיקים ומוכרים אפילו בשווקים גדולים ומוכרים המאובטחים ע"י המשטרה או ברח' אלנבי בת"א וכדומה. עדיין זה לא עושה את זה לחוקי. בארץ יש בעיה של אכיפת החוק לזכויות יוצרים. כפי שציינתי בהודעתי הקודמת, הכל עניין של האם את מוכנה לקחת סיכון. את יכולה לצייר ולמכור, אבל אל תשכחי שאת עוברת על חוק זכויות יוצרים. ועוד דוגמא, רציתי לשלב בעבודות שלי סמל מסוים ובאתי למפעל יציקות וביקשתי שיצקו בשבילי כך וכך יחידות, המפעל סירב בתוקף, בטענה שעל הסמל הספציפי שרציתי חל זכויות יוצרים. פניתי לאותו גורם, שאגב יש לו נציגות בארץ, וביקשתי לבדוק את העניין. אני עדיין ממתינה לתשובה. נ.ב. וולט דיסני מת מזמן ולדעתי יורשיו יותר מעוניינים ב"מכונה לייצור כסף" שהוא יצר מאשר בלשמח ילדים.

kfirla3

New member
מקוריות לשמה ,דרך אגב...

אם בכלל בנושא החוקיות דנן, למה ? למה בעצם לקחת דמות מוכרת ולא להמציא דמויות חדשות שאולי יהיו הפוקימון או הפינוקיו החדש? למה לא להיות מקוריים ולהמציא דמויות חדשות ומעניינות, כמו למשל הבנות של פיצקלה, שעושות דברים מדהימים מהחומר לבד (צמר)... דמויות של ילדות פיות עם ובלי כנפיים ומקורי, אני המצאתי דמות מוזרה ומצחיקה של גבר שתהיה משווקת על גבי תיקים שאני עובד עליהם עם מעצבת מסוימת. יצירתיות וכישרון הולכים יחד ויש לנצלם ביחד - ההרמוניה והשילוב ייצור התלהבות גדולה יותר. בהצלחה בכל זאת...אם בכל מקרה תחליטי לצייר את הדמויות, כישרון יש לך ורואים, יצירתיות...זה כבר תלוי בך.

בתגובה לזכויות יוצרים - הישמרו

לכל הגולשים והגולשות, האמנים והיצרנים היבואנים והסוחרים, אני חושבת שבין כל המשתתפים בפורומים אני בין בעלות הותק בגדול ביותר ולא יכולתי שלא להגיב על הכתובים בנושא רגיש זה. אני אישית מכירה גם אמנים וגם סוחרים שאמנם ניתן לספור אותם על כף יש אחת, אבל הם נאלצו לשלם אלפי שקלים פיצויים רק כדי להגיע להסדר עם החברה ששומרת על זכויות וולט דיסני. אפילו אני מכירה סוחר שניקנס בגלל שהחזיק אריזות מתנה של פו הדב!!! וגם סיפור על אמנית מלפני 8 שנים שייצרה תמונות מקסימות לחדר ילדים עם כל הדמויות של וולט יסני, הגיעו אליה הביתה ולא רק שהיא ניקנסה גם הוחרמה לה כל הסחורה! כל מי שעובד עם מוצרים לחדרי ילדים, יודע כמה אהוב "פו הדב" על כל אמא שיוצרת עבור ילדיה חדר חדש. אני ממליצה לא להתעסק בהעתקות בטח שלא עם חברת ענק כמו "וולט דיסני".. זה לא חוקי ובצדק. תהיו מקוריים ותיצרו דמויות משלכם, זה אפשרי, עובדה שכל ספר ילדים חדש שיוצא מעוטר בציורים יפיפיים שהם לא של וולט דיסני ועדיין מדבר אל הילד. ולסיום - מה ששנוא עלייך אל תעשה לחברך ליאורה זר-אביב אמנית ויוצרת www.liorazeraviv.com

HayaBee

New member
וולט דיסני בישראל - זכויות יוצרים

יתכן וניתן לבדוק זכויות יוצרים לגבי וולט דיסני אצל האדם הזה הרשום כאן כמיצג את החברה בישראל למרות שבאתר הבינלאומי של וולט דיסני לא רשומה ישראל כמקום בו יש לחברה נציגות. וולט דיסני ישראל אייל תור 03-68... www.disney.go.com http://www.ec-cpa.com/OurClientsH.asp?i= http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3471555,00.html וגם.... http://sharvit.cet.ac.il/SharvitEditor/Page/ShowPage.asp?nPageID=164736 המשביר לצרכן חתם הסכם עם וולט דיסני ישראל...... http://www.nfc.co.il/Archive/0020-D-43310-00.html?tag=09-26-27

לצייר אנשים מפורסמים מחו"ל זה חוקי?

או נגיד עטיפות של דיסקים? ומה אם לצייר דברים מתוך עטיפות של ספרים?

HayaBee

New member
בנושא משפטי, חוקים וכיוצ"ב רצוי לפנות למומחי

חוק וזאת כיעוץ משפטי תמורת תשלום אצל עו"ד, או לנסות את הפורום המשפטי. אלו יכולים להתחייב שהידע שלהם מבוסס על מקצועיות.

STEVE NASH

New member
לא רק שלא מקובל להעתיק ציורים של

אחרים, אני, בתור סופרת, לא יכולה להשתמש באיורים שמופיעים בספרים שלי בלי אישור המאיירת. מעבר לעניין החוקי יש פה גם אתיקה מקצועית. וכמו שאמר כפיר- הטעם ליצירה הוא המקוריות והמגע האישי. ספרותי- ספרי ילדים

HayaBee

New member
הציורים חמודים באמת, אפשר למכור בירידים

המחירים הם בין 100 ל-200 שח כשהממוצע הוא 150 שח. ובהחלט יש סיכוי שישתלם, אם המחיר סביר והעבודה איכותית, על פניו נראה ממש טוב. לא הייתי הולכת למכור באטסי או אי ביי למשל.......מפעת כבודם של בעלי הזכיונות (כהערה לענין חוקיות הענין). את אמורה להכין שולחן, כיסוי לשולחן, כיסא, שימשיה ומנורה - ובנוסף לקרוא את ההוראות למתחיל בבלוג שקישור אליו בחתימתי. בהצלחה, חיה

תודה על התשובות

תודה על התשובות אני בהחלט ארגיש חופשי להעזר בכם בעתיד וגם לעזור אם אוכל

למעלה