זה שאנשים מחקים / מזייפים לא הופך את סה לחוקי
כפיר יקירי, מה שלומך? הרבה זמן לא התראנו. מקווה שבקרוב. שני תיקונים לי לדברייך: 1) לוולט דיסני אין נציגות בארץ. חברת פורום פילם יש לה זכיון לסרטים שלהם ולסרטים בלבד. טויס אר אס הינה רשת בינלאומית, בל נשכח, ולרשת כולה יש זכיון למכור מוצרי דיסני. מה גם שטויס אר אס בארץ פועלים בזיכיון. יש גם לדלתא או לודג'יה זיכיון לייצר ולמכור בגדים עם דמויות דיסני. לכל אלה יש זיכיון חוקי לסחור במוצרי דיסני. 2) זה שאנשים מציירים מדבקות לאמבטיה או חולצות או תמונות ומכרו אפילו אלפים מהם לא עושה את זה חוקי. גם דיסקים וסרטים ומשחקי מחשב ותוכנות מעתיקים ומוכרים אפילו בשווקים גדולים ומוכרים המאובטחים ע"י המשטרה או ברח' אלנבי בת"א וכדומה. עדיין זה לא עושה את זה לחוקי. בארץ יש בעיה של אכיפת החוק לזכויות יוצרים. כפי שציינתי בהודעתי הקודמת, הכל עניין של האם את מוכנה לקחת סיכון. את יכולה לצייר ולמכור, אבל אל תשכחי שאת עוברת על חוק זכויות יוצרים. ועוד דוגמא, רציתי לשלב בעבודות שלי סמל מסוים ובאתי למפעל יציקות וביקשתי שיצקו בשבילי כך וכך יחידות, המפעל סירב בתוקף, בטענה שעל הסמל הספציפי שרציתי חל זכויות יוצרים. פניתי לאותו גורם, שאגב יש לו נציגות בארץ, וביקשתי לבדוק את העניין. אני עדיין ממתינה לתשובה. נ.ב. וולט דיסני מת מזמן ולדעתי יורשיו יותר מעוניינים ב"מכונה לייצור כסף" שהוא יצר מאשר בלשמח ילדים.