שלום, יש לי שאלה

שלום, יש לי שאלה

אני בעל דרכון אירופאי (הונגרי) ולאחרונה קיבלתי הצעה לעבוד באנגליה. אחרי בירור בקונסוליה, הבנתי שאזרחים של ה EEA (European Economic Area כולל הונגריה) יכולים לעבוד באנגליה בצורה חוקית. אך בעלון של UKvisas שלקחתי מהקונסוליה רשום שאזרחים של המדינות הבאות: צ'כיה אסטוניה הונגריה לטביה ליטא פולין סולבקיה וסלובניה. צריכים WRS (Worker Registration Scheme) שזוהי בקשה המיועדת למדינות האלה ועולה 90 פאונד. למישהו יש ניסיון עם בקשה כזאת? איך מתבצע התהליך? תודה מראש,

cookie9

New member
בגדול, העניין הוא כזה

אתה מגיע לבריטניה, מתחיל לעבוד ובמהלך החודש הראשון לעבודתך (אם אני לא טועה) אתה אמור להרשם ב-WRS (בפועל זה אומר: למלא טופס מתאים ולשלוח בדואר בצירוף מסמכים כלשהם). את הרישום הזה, כאמור, אתה עושה כשאתה כבר בבריטניה, אחרי שהתחלת לעבוד. לאחר מספר שבועות הם אמורים לשלוח לך בדואר תעודה/כרטיס המעידים על רישומך. שים לב שאם אתה מגיע עם בת-זוג שאין לה אזרחות אירופאית, היא לא תוכל להסדיר את הסטטוס שלה בבריטניה עד שאתה בעצמך נרשם ב-WRS ומקבל את התעודה/כרטיס שמעידים על כך (היא מגיעה לבריטניה על EEA Family Permit שהוא תקף לשישה חודשים בלבד, אח"כ היא תלויה בתעודת WRS שלך כדי להוציא לעצמה ויזה שתאפשר לה להשאר איתך בבריטניה). כל המידע המדוייק נמצא באתרים הרשמיים כמו UKVisas למשל.

Nobilis

New member
רק תיקון קטנטן

בעיקרון כל המידע נכון, למעט פרט אחד - כאזרח הונגרי מותר לו לשהות בבריטניה גם שלא למטרות עבודה כשכיר (לדוגמא - בתור עצמאי, פנסיונר, סטודנט, או סתם מישהו שחי על חשבון עצמו). אם הוא ישהה בבריטניה באחת הקטגוריות האחרות, בת זוגו תוכל להסדיר את מעמדה ללא קשר ל-WRS. בכל מקרה, חשוב לציין (עבורו, אני יודע שאת כבר יודעת) שאשתו יכולה לעבוד מן הרגע הראשון (עם ה-EEA Family Permit). היו כאן די הרבה שירשורים בנושא בעבר, כך שאם אכן יש לו בת זוג, מומלץ לעשות חיפוש במנגנון החיפוש של הפורום.

אוקיי ואם

החברה שמוכנה להעסיק אותי (שהגעתי אליה בכלל פה בארץ) לא מוכנה לשתף פעולה עם הרעיון של ה WSR (לכתוב מכתב שמאשר את תחילת יום עבודתי) מה דיני בעניין? כי אם אני מקבל משכורת במזומן זה כמו שאני חי על חשבון עצמי, אז כאילו אני לא צריך את הWSR, נכון?

Nobilis

New member
תשובה

א) אם העבודה והחברה חוקיות ולגיטימיות, אין סיבה שלא ירצו לתת לך מכתב שמאשר שאתה עובד בחברה. מקובל לבקש מכתב כזה כאן (בבריטניה) ובכל מקרה תצטרך מכתב שכזה כדי לבקש מספר ביטוח לאומי. ב) כאזרח אירופי זכותך לחיות בכל מדינה באיחוד האירופי כל זמן שאתה לא נזקק לסיוע מן הממשלה. אם אתה לבד - אין צורך להוכיח את זה כי אתה לא מחוייב להירשם אצל הרשויות (למעט חריגים - לדוגמא, אזרח הונגרי צריך להירשם אם הוא עובד כשכיר עד לשנת 2011). אם אתה רוצה להירשם בשביל שזוגתך תוכל להסדיר את מעמדה, תצטרך להראות שאתה אכן יכול להתקיים על חשבון עצמך (חסכונות, הכנסה מעבודתה של אשתך, וכו').

אתה בטוח שלא צריך שום רישום?

ומי יגבה ממנו מיסים? ומה עם ביטוח רפואי? אף אחד לא ירצה לשים יד על הכסף שלו?

Nobilis

New member
הבהרה

דינו כאזרח מקומי, לצורך העניין. גם בריטי אינו צריך להירשם בבריטניה בשביל בשביל לקבל חותמת או ויזה שהייה. גם בריטי צריך להירשם בשלל מקומות מטבע הדברים, כנובע מעצם השהות בבריטניה (לדוגמא - ברשות המקומית לצורך תשלום מיסים, לדוגמא - אצל רופא לצורך קבלת שירותי בריאות, לדוגמא - בביטוח הלאומי בשביל לקבל מספר ביטוח לאומי, וכו'). אבל אלו רישומים שנובעים ממהלך החיים הטבעי בבריטניה. אין צורך להירשם כאזרח אירופי רק לצורך קבלת אישור שהייה ועבודה (שוב, למעט חריגים, לדוגמא - אזרח הונגרי שעובד כשכיר עד שנת 2011).

למעלה