שלום! יש לי שאלה

יעלי ס

New member
שלום! יש לי שאלה

האם ANTI TTG נמוך שולל צליאק ? אני קראתי קצת וכל הסיפור שלי מאוד דומה (כולל בעיות גדילה בילדות),אבל התשובה של ANTI TTG שלילית.

נטלי22

New member
לא בהכרח. יש מקרים מסויימים

שבהם בדיקות הדם יוצאות שליליות, וכשעושים ביופסיה בכל זאת (בגלל הסימפטומים), מתקבלת ביופסיה חיובית. בנוסף, מצבים של חסר מולד ב-IGA או הימנעות מגלוטן לפני ביצוע הבדיקה עלולים לגרום לבדיקת הדם להתקבל שלילית גם אם האדם חולה.

net the jet

New member
לפי מה שאני הבנתי 5% מחולי הצליאק עם בדיקות

דם תקינות ( אני בינהם אגב..)

daniela21

New member
גם אני.

ועוד לפני תוצאות הביופסיה, ראו בגסטרוסקופיה איזה נזק נגרם (ראו שהסיסים הושטחו, דלקת בתרסריון ובקיבה) ואמרו לי להתחיל בדיאטה נ"ג עוד טרם הגיע האישור לאחר שבועיים. פרופ' מנהל מחלקה, אמר לי שלפעמים בדיקות הדם מצביעות על צליאק והביופסיה יוצאת תקינה ויכולה לאחר תקופה לצאת חיובית ויש גם את המצב השני שבדיקות הדם לצליאק תקינות, אך יש נזק למעיים והביופסיה מצביעה על צליאק. אלו אמנם לא מקרים שכיחים, אך הם קיימים. אגב, אני הבנתי שיש כמה בדיקות דם לצליאק. אצלי בדקו אחת מסויימת. אני זוכרת שכשבשלב מסויים הפנו אותי לבדיקות דם נוספות לצליאק ורופאת המשפחה אמרה שאי אפשר כי המחשב לא מאפשר לה לסמן אותן... כשהלכתי לרופא מומחה, הוא כבר לא שלח לבדיקות דם לנוגדנים וישר אמר שנעשה גסטרוסקופיה, כי התפנה תור בעוד 4 ימים, אחרת אחכה לפחות חודשיים וגם אם בדיקות הדם תצאנה שליליות או חיוביות, כדאי לעשות את הבדיקה.

ענתלו

New member
בדיקת נוגדנים לא מספקת?

אצלנו ילד אחד מאובחן צליאק והשני כנראה בדרך. הבדיקות דם שלנו ושל ההורים והאחים שלנו יצאו תקינות.יכול להיות שלאחד מאיתנו יש צליאק שלא התגלה בבדיקות דם? נראה לכם שכדאי לעשות בדיקת גסטרו ע"פ שאין לאף אחד מאיתנו אף תסמין של צליאק?

יעלי ס

New member
תודה רבה על התגובות! עוד שאלה

האם צילום מעי דק זו אחת הבדיקות בחשד לצליאק? אם הולכים לעשות גסטרוסקופיה רגילה יכולים גם לראות סימני צליאק ולקחת ביופסיה או שזו גסטרו מיוחדת?

net the jet

New member
לא ממש ברורה השאלה... לא עושים צילום, בזמן

ביופסיה ( גסטרואנודקופיה ) נכנסים עם מצלמה שמשדרת על מסך שעליה רופא את המעי. למה התכוונת ב"גסטרוסקופיה רגילה" ?

למעלה