שלום!!! יש לי שאלה

anita99

New member
שלום!!! יש לי שאלה

אני שמנה ויש לי חברה ממש רזה ולפעמים בסתר ליבי אני מקנאה בא שהיא יכולה לעשות כל מיני דברים כמו לאכול בלי להשמין ללבוש כל בגד שיראה עליי נהדר ואפילו בבחורים יש לה הרבה יותר הצעות לעומתי האם זה קורה גם לכן שאתן מקנאות בחברות הרזות שלכן? וכיצד אתן מתמודדות אם הקנאה בלי להרוס את החברות

lizush

New member
סורי, אבל קינאה גרה פה...

שתי החברות הטובות שלי שוקלות ארבעים ומשהו קילו, אני יושבת איתם בארוחות, הולכת איתם לקנות בגדים ומה לא.. אבל ממש לא... מקנאת (או מקנאה איך אומרים?) לכל אחד יש את הפלוסים והמינוסים שלה, אני שמנה, אבל אני אולי מחייכת יותר מהן / יותר ספונטנית מהן / עם פנים יותר יפות מהן / או יותר שקולה מהן (תרתי משמע
) את צריכה לקבל את עצמך, לאהוב את עצמך עם כל הפלוסים והמינוסים, כי תכל'ס... אף אחד לא מושלם...

lizush

New member
קינאה לא גרה פה..

מעניין מה פרויד היה אומר על זה...

כשאת אומרת לכל אחד יש מינוסים

ופלוסים את בעצם אומרת אף אחד לא מושלם לכולנו יש גם מיזה וגם מיזה כלומר אם המינוס של חברתך זה להיות פחות חייכנית או מכוערת משמע התייחסת לשומן כאל המינוס שלך ובדרך כלל כשיש למשהו אחר (במיוחד לחבר)משהו שחסר לנו אנחנו נקנא וגם אם את נורא שמחה שחברה שלך יפייפיה את תחושי קנאה אם זה משהו שלדעתך אין לך

lizush

New member
בואי נגדיר את דעתי ככה...

לא קינאה, עובדות בשטח.. אם יש לי חברה שאני חושבת שאולי היא מחייכת פחות ממני, זה לאו דווקא טוב יותר או רע יותר, זה עובדות בשטח. הכרתי פעם מישהי שאמרה לי בפירוש שהיא לא מבינה מה טוב בלחייך כל כך הרבה... ואני יכולה להבין אותה, לפעמים זה מרתיע. אני היא היחידה שיכולה להגדיר את הפלוסים והמינוסים שבתכונות האופי או בתכונות חיצוניות וזה תלוי בכל כך הרבה דברים: החל מאיך גדלתי ומה שאני מאמינה בו ועד למצב הרוח שהתעוררתי איתו בבוקר....ובדיוק בגלל הסיבה הזו לפעמים השומן שלי הוא מינוס ולפעמים הוא פלוס (מחמם אותי מה לעשות..). יאני אמרה דבר מקסים שאני כן מתחברת אליו וזה הערצה בין חברות או בין אנשים. אני מכירה אדם מיוחד שאני מאוד מעריצה אותו על הידע ועל החוכמה שיש לו, או אדם אחר שלפעמים יודע להגיד בדיוק את המילים הנכונות בלי להתברבר יותר מידי (מה המצב צ'יקה?) אבל שוב, כמו הקינאה, זה מאוד תלוי באיזה יום תופסים אותי....

תראי..

לכל אחד יש פלוסים ומינוסים. אין אף אדם מושלם. אוקיי אז היא יכולה לאכול כל מיני דברים ולא להשמין כי זה מבנה גוף, אך לא תמיד זה קבוע. אני מכירה כמה בנות שהיו ככה ופתאום התחילו להשמין באיזורים שונים בגוף, אז קחי את העניין בפרופורציה. לא תמיד הכל ניראה יפה על רזות, לפעמים צריך קצת "בשר", הגדרת אותה כממש רזה, השאלה כמה. את לא צריכה לקנא בה, סה"כ שתיכן חברות ואת לא צריכה לתת לדברים כאלה להפריד, ממש לא!! כשכתבת הצעות התכוונת שהרבה בחורים פונים אליה? כי אם כן אז זה לא אומר כלום, שוב צריך לקחת הכל בפרופורציה. היא יכולה להכיר בנים לא רציניים ואת יכולה להכיר מישהו רציני ולהיפך. תראי ברור שזה נותן ביטחון, אך תמיד צריך להסתכל על 2 הצדדים של המטבע. גם אני הייתי רוצה להיות רזה, ללבוש מה שבא לי אך לא לאכול מה שבא לי. בכל זאת, לאכול בכמויות זה לא בריא, בעיקר אם זה מאכלים שכוללים המון סוכר ושומנים. לכן כעת אני דואגת לשמור על עצמי. את צריכה להסתכל על עצמך ולראות את הדברים החיוביים בעצמך. אם עניין המשקל מציק לך את יכולה לעשות דברים בנידון כמו ספורט (בספורט מצב הרוח עולה) ודיאטה. כדאי לך ללכת לדיאטנית שתתן לך תפריט בריא. בת כמה את? הכל אופן, מה שרציתי לומר בכל זה שאין טעם להתלונן על דברים אלא לפעול כנגד זה. משקל זה דבר הפיך.

יאני1

New member
זה טבעי

אני מקנאה בכל מיני אנשים לגבי כל מיני דברים. אני מקנאה גם באנשים הרבה יותר שמנים ממני..ובאנשים הרבה יותר רזים. עם או בלי קשר לתכונות חיצוניות שלהם. דיברתי על זה לפני כמה שנים עם חברה הכי טובה שלי, שהיא במקרה גם רזה ודקיקה מאוד. אמרתי לה שאני מקנאה בה שהיא יכולה להתלבש איך שהיא רוצה ושמתחילים איתה על ימין ועל שמאל. והיא אמרה "מה?? אני מקנאה בך שאת כזו אינטלגנטית, ומצחיקה ומלאת ביטחון עצמי" לא שהדברים האלה נכונים לגביי, אבל ככה היא רואה אותי. כל אדם מסתכל על אנשים סביבו וחושב מה בהם הוא היה רוצה...זה טבעי מה שכן, אני וטל (אותה חברה) אוהבות נורא. עם השנים הקנאה הפכה לפרגון והערצה נקייה. אם את מחוייבת לקשר עם אותה חברה, את יכולה לשתף אותה בגשות האלה..אולי תופתעי. קנאה זה לא דבר רע, כל עוד לא לוקחים אותה למקומות של נקמה וטינה. אהבה מעיין

באותה דיעה

אי מתישהו החלטתי לשחרר את החיה הקנאית הקטנה והירקרקה שהיתה לי בבטן, להבין שהיא פשוט קיימת ושאני בחורה קנאית וזהו. ואז עברתי לשלב הבא - לתחקר את עצמי למה אני מקנאה? מסתבר שלא כל קנאה דומה ושיש הרבה סיבות, ושלפעמים הסיבות עצמן דמיוניות או סטיגמטיות ובעצם אני מקנאה במשהו שלא קיים. כך למשל בחברות רזות - קינאתי ביכולת שלהן למצוא מגוון גדול של בגדים צעירים וזולים יחסית - שזה עובדתי אבל גם קינאתי בכך שמתחילים איתן יותר - ואומנם זה נכון שהתחילו איתן יותר אבל בתכל'ס, בזוגיות עצמה, לא היו להן יותר הצלחה או פריווילגיות - זה היה החלק הסטיגמתי היו עוד סיבות לקנאה שהן עובדתיות ובעניינן החברות שלי לא אשמות אלא הנורמות וההתנהלות החברתית, ולגבי הסיבות הסטריאוטיפיות - הייתי צריכה להתחיל לקחת אחריות על החיים שלי ולהפסיק להתחבא מאחורי החברות שלי ומאחורי הקנאה בהן, חלק מזה היה ללמוד שאנשים יעריכו אותי אם אני אעריך את עצמי ושמידת ההישגים שלי תלויה גם במאמץ שאשקיע, באמון שלי בעצמי וביכולותיי. דרך אחת להפיג מתח של קנאה מתוך החברות זה באמת לשתף את החברה ברגשות שלך, להוציא מעצמך את המטען הזה, ודרך נוספת היא גם להבין שאתן שונות, לכל אחת מכן מסלול החיים שמצפה לה ואושר שיתאים בדיוק לכל אחת מכן, ופשוט לעזוב בצד את עניין הרזה/שמנה ולהיזכר למה אתן חברות, אני בטוחה שהיא זכתה בך מסיבה מסויימת ולא בגלל שהיא רזה.

לפעמים כן...

בעיקר כשהולכים לקנות בגדים ועליהן הכל יושב יפה יותר, או כשיוצאים ואני דופקת הופעה ומרגישה מעולה עם עצמי עד שאני נפגשת איתן. מעבר לזה אני לא מקנאה, אולי פשוט התרגלתי אבל עכשיו כשחושבים על זה כבר המון זמן לא הרגשתי ככה.

אניטה יקרה

קינאה זה דבר נוראי- ניא יכולה להוביל רק למקומות לא טובים. המתנה הכי גדולה והכי שווה שה' נתן לנו במתנה זה את הגוף שלנו ואת החיים שלנו שנוכל להפעיל איתם את הגוף. כל אדם שונה מהאחר וזה מה שטוב. תארי לך עולם רק של רזים... זה היה משעמם. או עולם רק של שמנים... זה היה גם משעמם. אני יכולה לומר לך שמאז שאני זוכרת את עצמי אני שמנה וגדלתי עם המון חברים רזים- לי אישית אין בעיה עם הגוף שלי ואני חושבת גם שהוא יפה וסקסי (ואני לא מצטנעת כי עם הזמן למדתי לאהוב יותר ולהעריך את מה שקיבלתי במתנה). רזה לא בהכרח זה יפה. יש אנשים שמנים שנראים הרבה יותר טוב מרזים. אני חושבת שהגעת למקום הנכון שיעניק לך חום ואהבה ויתן לך להבין כמה את אכן שווה. תהני מהחיים כי החיים שוים המון. אם תחייכי לחיים הם יחייכו אלייך חזרה
ברוכה הבאה לפורום הכי עגול ברשת
המשך שהיה מהנה בחברתנו.

anita99

New member
תודה

על מילים היפות ונחמד לדעת שיש עוד אנשים שהם כמוני מרגישים קנאה

למעלה