שלום יש לי שאלה

shaulig

New member
שלום יש לי שאלה

אתמול קיבלתי צו ראשון,אני לומד להנדסת תוכנה מטעם מיקרוסופט.אני רוצה להתגייס לאחת מיחידות המודיעין.עדיפות ראשונה חיל התקשוב.אני אסיים בעוד כעשרה חודשים את הלימודים.יש לי כמה שאלות.במידה ויקבלו אותי לחיל התקשוב [יש לי את הנתונים שצריך] יש אפשרות שיקבלו אותי להיות עתודאי? שאלה שניה וחשובה עד כמה עבר בשימוש בסמים יכול להשפיע על הגיוס שלי ליחידת מודיעין,או לכל יחידה אחרת. תודה מראש.

RedGrass1

New member
......

קצת סדר. יש את חיל המודיעין ויש את חיל התקשוב, חיל התקשוב זה לא יחידה מהמודיעין. לא יודע בדיוק איזה חיל זה עתודאי אבל בעיקרון בתחילת הדרך זה לא קשור לתקשוב, מיונים לחיל תקשוב ועתודאי לא קשורים אחד לשני.יכול להיות מצב תיהיה עתודאי ואחרי שתסיים ללמוד תשובץ בחיל התקשוב, אבל אם אתה מתקבל לחיל התיקשוב עם גיוסך לצהל אז אתה לא עתודאי. שימוש בסמים, אני יודע שיש את זה בתחקיר בביטוחני כנראה זה משפיע על הסיווג ביטחוני, כניראה זה גם ישפיעה ברעיונות וועדות קבלה למקום מסויים אבל לא יודע, מה שבטוח שיש סעיף כזה בתחקיר.

shaulig

New member
יש בחיל תקשוב עתודאים.

בדקתי את זה,עד כמה השימוש בסמים יכול להשפיע על הסיוג ביטחוני שלי?

RedGrass1

New member
....

זה כאלו שהתגייסו לעתודה, הלכו עשו תואר ואז אחרי הלימודים שובצו שם. לא יודע בדיוק איך וניראה שיש פה מישהו שיכול לענות על זה במדויק.

shaulig

New member
תראה באתר של חיל תקשוב

מי פה יכול לעשנת לי תשובה יותר מעמיקה?

זה לא סותר את מה שהוא אמר

להפך זה תומך. מסלול עתודה משמעו שאתה עושה תואר במסגרת הצבא. לימודי העתודה הם מגוונים וניתן להתקבל לתארים רבים במסגרת זו. לאחר סיום הלימודים עם קבלת התואר, העתודאי משובץ לשירות צבאי בהתאם לתואר שלו. השיבוץ יכול להתבצע לכל החיילות ואין התחייבות כי תשובץ למסלול זה או אחר. מסלול העתודה אינו מסלול בלעדי לחייל תקשוב. חייל תקשוב כמו שאר החיילות מעודדים מסלול זה כיוון שעתודאים חיוניים לתפקוד המערכת כיום בתחומים שונים.

shaulig

New member
OK תודה

אבל בקשר לשימוש בסמים אני חייב על זה תשובה לפני שאני הולך ללישכת הגיוס.זה יכול לעשות לי בעיות? זה מוריד פרופיל נפשי או פיזי? מה כן זה יכול לעשות?

סמים וצה"ל

בלשכת גיוס ככלל לא עושים בדיקת סמים. אם זאת אם תצהיר על שימוש בעבר בסמים יכול להיות כי תדרש לעבור בדיקה שכזו. בהמשך עם הגיעך לתחקירים ביטחוניים תדרש לחתום על מסמך בו אתה מתחייב כי לא תעשה שימוש בסמים באותו רגע ואילך. במקרים מסויימים גם דורשים בדיקה תקופתית בהתאם לדרישה. שימוש בעבר בסמים לרוב לא יהיה הגורם בפסילתך לשירות בתפקיד מסויים. בכל מקרה להסתיר לא יהיה דבר חכם, ניתן לעלות על דברים שכאלו ואף יש מקומות שעושים בהם בדיקות סמים אקראיות. רוב סוגי הסמים נוטים להשאר בשתן ובדם תקופה מסויימת (גם אם עישנת רק חשיש, ניתן יהיה להבחין בזאת, רוב סוגי החשיש בארץ אינם "טהורים" ומלאים בתוספים כימיים שגם אותם ניתן לראות בשתן ובדם). בנוגע לעתיד שמעבר לצבא, מקומות עבודה ממשלתיים כגון הסוכנות היהודית ועבודות ביטחוניות דורשים ממך חתימה על מסמכים דומים לשל הצבא, גם כאן במידה ואתה מצהיר כי השתמשת בעבר תוכל לעבור בדיקה ולהוכיח כי אתה נקי ולא יעשו לך בעיות.

למעלה