שלום יש לי שאלה...

שלום יש לי שאלה...

קיבלתי רשיון רגיל לרכב פרטי דרגה 2 והמלווה שלי הוא עד ה-29 בנובמבר.. מותר לי לנהוג בטומקאר בלי מלווה? או שגם בטומקאר חייב מלווה לאותה תקופה שרשומה ברשיון?

lsd600

New member
אסור לך לנהוג בתומקאר..

אתה צריך לזה רישיון לטרקטור

Nofale

New member
עם יש לך 17 וחצי

יש לך רשיון על טרקטור גם אבל לא כל סוגי הטרקטור ולא צריך מלווה על טרקטור אבל תתקשר למשרד הרישוי או משהו

Kורן

New member
לפי אתר משרד הרישוי...

דרגה 02 סוג רשיון נוסעים פרטי + פרטי דו שימושי + חשמלי + מדברי ומסחרי עד 4000 ק"ג + אוטובוס זעיר פרטי - כאשר מסיעים עד 8 אנשים למעט הנהג + גרור עד 1500 ק"ג +טרקטורון גיל מינימלי ללימוד 16.5 גיל מינימלי למבחן מעשי 17 גיל מינימלי לקבלת רשיון 17 מס' שיעורים מינימלי 28 תנאים נוספים ניתן להסיע 8 נוסעים מלבד הנהג. בהיתר מרשות הרישוי ואחר סיום קורס עיוני לאוטובוס זעיר, מותר להסיע בו עד 15 נוסעים הערות בדרגות א', ב', ג', טרקטור ו - 02 מותר לגשת למבחן עיוני 6 חודשים לפני גיל קבלת הרשיון נהיגה על טרקטורון מותרת החל מגיל 17.5 ולמי שיש רשיון נהיגה לטרקטור או לפרטי 02 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- נהג חדש - חובת מלווה החל מ- 1.11.04 חלה חובת "מלווה" לכל נהג חדש, למשך 3 חודשים מיום הוצאת הרשיון. "נהג חדש החייב מלווה" מי שנוהג ברכב מנועי (רכב פרטי, משא, אוטובוס זעיר) בידיו רשיון נהיגה לרכב זה שהוצא החל מתאריך 1.11.04. פטור מחובת מלווה למי שהיה בידו רשיון לנהיגת אופנוע, תלת אופנוע, קטנוע, טרקטור או מכונה ניידת בלבד. מלווה מי שבידיו רשיון נהיגה בר תוקף לאותו סוג רכב 5 שנים לפחות ומלאו לו 24 שנים, או 3 שנים ותק לפחות ומלאו לו 30 שנים. לא ינהג נהג חדש בשלושת החודשים הראשונים מיום שניתן לו רשיון נהיגה אלא אם כן יושב במושב שלצדו מלווה העונה לתנאים הנ"ל. הנוהג באופנוע, טרקטור ובטרקטורון - אינו חייב מלווה ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ והכי טוב תתקשר ותברר אם זה לא ברור בגדול כמו שכתוב מגיל 17 וחצי ולא צריך מלווה

buda11

New member
מה הקשר?

כדי לנוהג בתמקאר אתה צריך רשיון מיחד. רשיון 02 לאר מספיק.

למעלה