שלום, יש לי שאלה

שלום, יש לי שאלה

יש לי שאלה שמעסיקה אותי מאוד מאוד מאוד. ככל שעוברות השנים ואני יותר ויותר לומדת על עצמי אני מוצאת שאני פחות ופחות זקוקה לאנשים, ויותר מזה, אני פחות ופחות רוצה אנשים סביבי. חלק גדול מאוד מכך נובע לדעתי מרגישות גבוהה מאוד שלי לאנשים, לאנרגיות שלהם, רגישות מאוד מאוד גבוהה לפגיעה שלהם בי - למילים שאינן במקום, ל"התבדחויות" על חשבוני בחברה, ל"ירידות" בעבודה, לצעקות של בוסים, לליחשושים של בנות שעובדות איתי באותה עבודה, כל הזמן עסוקה במה חושבים עליי ומנתחת התנהגויות של אנשים כלפיי - החל משפת גוף וכלה בגוון הטון על מנת להבין מה הם זוממים נגדי. לא זו בלבד שההעלבויות שלי בנקל מאנשים מביאות עליי פורענויות גופניות ללא סוף, החל מכאבים פיזיים בלב, נשירה וכאבי בטן עצומים - אשר ודאי לכולם השלכות קשות לאורך זמן על בריאותי, כך גם אנרגיה רבה מושקעת בנסיון לשרוד על ידי ניתוח מעשיהם ומהלכיהם של בני אדם, דבר שלא מאפשר לרכז את כוחותיי בעבודה עצמה / בכל עיסוק אחר באותו רגע. האם זה בסדר / תקין שכאישה באמצע החיים, עדיין ללא ילדים אך עם בן זוג שאני מאוד אוהבת להיות איתו כמה שיותר, אני מנדה, מרצון, את עצמי מהדבר הזה שנקרא חברת בני אדם על מנת לשמור על שלמות נפשי ? האם עליי לנסות להכניס מאיזו שהיא סיבה את עצמי לסד של שהייה במחיצת אנשים "ויהי מה" ?

skooby

New member
שלום לך

זה לא קל להיות בן אדם רגיש בחברה שהיא לא כזאת. אני מבינה את הרגישות שלך ואף מזדהה איתה. את לא חייבת להיות ביחסיים עם האנשים שלא נוח לך איתם, אך עם זאת כדאי לך למצוא אנשים שאת כן מוצאת איתם שפה משותפת, מן מעגל חברתי חלופי שהוא לאו דווקא מורכב מאנשים מסביבבתך הקרובה. בקשר ליחסיים היומויים כשאני בסביבת אנשים שלא עושים לי טוב, אני מנסה לשלוח להם אהבה, לשלוח להם אנרגיה, שתמלא להם קצת את הריק הזה, שגורם להם לעשות בתככים והקנטות.

אני חושבת ש ../images/Emo99.gif

קראתי את שאמרת והיו חלקים במאמר שלך שנגעו בי מהעבר שלי וחוויות שונות לפני שנכנסתי לתחום הרוחני וידעתי שהוא קיים בכלל אני הייתי ניכנסת למערת הדובים ולא יוצאת משם היום אני מבינה את זה אחרת טיפלתי בכל מני תחומים אבל לגביך נסי להיות את מי שאת כמו שאת איך שאת אם החסרונות שלך והיתרונות. קל להגיד ולדבר במילים יפות כמו שהרבה משתמשים היום ברוחניות....... פעם שנפגשתי עם עומר אז דיברנו על האנשים " הרוחניקים"... שהם בלי מודע משתמשים ברוחניות כמסכה יפה שקוראים לה שנטי בנטי. אז דבר אחד לי אליך עם מי שטוב לך תהיהי אם מי שלא טוב לך לכי . הכל בבחירתנו. וגם אם אנחנו אם מישהו אנחנו עדין יכולים להיות אנחנו. ( גאה במשפט שיצא לי חחח)

yperelman

New member
הי

מסכים לחברי ומוסיף שאלה לבחינה עצמית. שימי לב למבנה הרגליים שלך. מה מאפיין אותן (רזות מאוד, שריריות, מלאות, רכות, קשיחות... כפות הרגליים והאצבעות )? כנ"ל האגן? אשמח אם תשתפי בממצאים. השאלה ששאלתי נועדה לקבל תמונה פיזית על מצבה האנרגטי של צ'אקרת הבסיס. האופן בו אנו תופשים את העולם סביבנו הוא בסיס האמון שלנו ביקום ומקומנו בו. כשהבסיס חסר, ללב יהיה קשה לספוג מהלומות כואבות. כל מהלומה מנתקת אותנו מהשורש ומעיפה אותנו וקשה לעיתים להתאושש. הדרך להתגונן כדי לא להפגע היא בדרך כלל חשדנות. כשהבסיס איתן, קל יותר להתאושש אחרי פגיעה ולכן קל יותר לתת אמון. לאט לאט צעד צעד אפשר לחזק את הבסיס ולבטוח יותר (לא בכולם ולא כל הזמן)

האם זה בסדר...

כנראה שכן... כי הנטייה שלנו לא מטעה אותנו. אני מצטערת לשמוע שאת כל כך רגישה וחשופה לאנרגיות של אחרים, עד שקשה לך לפעמים להיות בחברתם, ואת נפגעת. קראתי את התגובות המקסימות והמעניינות של חברים שלי כאן, וחוצמזה, הייתי מציעה לך ללמוד קצת על הגנות אנרגטיות, וכמובן, לעבוד על חיזוק היקוד הפנימי, מן כזה כמו שמיעה סלקטיבית, לתת רק למה שאת בוחרת להיכנס. הנה לך תרגיל - את בטח ממש לא משוגעת על הצבע הצהוב... תנסי להתקרב אליו, מה את אומרת? כמו שיוסי אמר, השיעור הצהוב
אז תתחילי בגרביים / בגדים תחתונים צהובים, ותראי לאן זה לוקח. לצהוב יש נטייה חזקה מאוד להשפיע על המיקוד הפנימי ולהגביר את נוכחות ה"אני"... אני אשמח לשמוע איך זה מתפתח...

למעלה