שלום יש לי שאלה

שלום יש לי שאלה

מקווה שהגעתי למקום הנכון ויש לי שאלה אליכן.... נקלעתי לחובות כלכליים קשים פיטרו אותי מהעבודה אחרי ההריון וכרגע אני מקסלת קצבת הבטחת הכנסה עובדת גם חצי מישרה רציתי לדעת מה הזכויות שלי ברווחה ומה אפשר לקבל דרכם? והאם הגיוני שיורידו לי מהקיצבה אם אני מרוויחה 850 שקל???

יש הבדל בין ביטוח לאומי לבין הרווחה

כסף מקבלים מביטוח לאומי - לא יודעת לענות על שאלתך מאז גזירות ביבי. בעבר - לא הורידו כלום גם על 1000 ש"ח (לפני 7-8-9 שנים) ברווחה לא מקבלים כסף. את כן יכולה לקבל הפנייה לעמותה שמחלקת מזון - מאפשר לחסוך קצת בהוצאות השוטפות. אפשר לקבל גם עזרות נוספות - לפי מצבך ולפי אפשרויות מחלקת הרווחה של הרשות המקומית. כדאי לספר את סיפורך לעו"ס ולברר מה הם יכולים לעזור. אני קיבלתי לאורך השנים: איבחון תעסוקתי, עזרה באריזת בית ובפריקתו לאחר המעבר, חבילות לביה"ס ומנות מיוחדות בחגים, טיפולים ואיבחונים לילד, חונך לילד, והכי חשוב: פגישה שבועית שנותנת לי מרחב נקי לעצמי. (אני לא צריכה להקשיב בחזרה, אפילו לא צריכה להיות נחמדה) ולסיום - העיריה. את יכולה לפנות לועדת כספים ולקבל הנחה בארנונה עד 70% את יכולה לקבל הנחות במתנ"סים (10-20%) מקווה שזה עוזר... בהצלחה!

a44

New member
נאוה: עזרה באריזת הבית? ../images/Emo219.gif

איך מקבלים כזה דבר?

m i c h a l i

New member
שלום לך ../images/Emo140.gif

וסליחה על התגובה המאוחרת... כנראה שההודעה נעלמה מעיניי ... לשאלתך, לגבי הרווחה נאוה ענתה לך תשובה מפורטת. ולגבי ההורדה בקיצבה:לאחר פיטורים מקבלים מביטוח לאומי קצבה למספר ימים לפי הטבלה שצירפתי (בקישור הכחול) בתום הימים האלה, במידה ועדיין לא חזרת לעבוד את מקבלת "הבטחת הכנסה". גובה הקיצבה הזו תלויה במספר גורמים (הכנסות, מספר הילדים וכו') יכול להיות שלא הגשת בקשה להבטחת הכנסה ואת עדיין מקבלת קצבת אבטלה. כדאי לפנות לסניף הביטוח הלאומי עם כל המסמכים הדרושים ולברר מה גובה הקיצבה המגיעה לך.

למעלה