שלום יש לי שאלה...

Schnaps

New member
שלום יש לי שאלה...

יש שתי תמונות מוכרות של לד זפלין-אחת תמונה של איש עם זקן ארוך מחזיק עששית. והשניה איש-מלאך ערום. אני מאמין שמכירים. השאלה שלי היא מה פשר הדמויות הללו? מי הם? מה הם מסמלים? תודה

AeroTom

New member
תשובות -

קודם כל האיש-מלאך: זהו הלוגו של חברת התקליטים של הלהקה-Swan Song, שהקימו חברי הלהקה ופיטר גראנט בשנת 1974 (וגם היו בעצמם חתומים בה כמובן וגם עוד כמה להקות כמו Bad Company וכו'). הלוגו מבוסס על ציור של האמן וויליאם רימר, כפי שאפשר לראות בתמונה המצורפת. החברה אגב הפסיקה את פעילותה ב-1983, 3 שנים לאחר פירוק הלהקה ושנה אחרי שיצא האלבום האחרון של זפלין תחת החברה-Coda.

AeroTom

New member
תשובה 2:

התמונה של הנזיר: התמונה של הנזיר הזה שמופיעה בחוברת של האלבום הרביעי, לקוחה מקלף ה-Tarot המכונה The Hermit (כפי שאפשר לראות בתמונה). מתוך ראיון עם ג'ימי שקראתי הוא אמר שזה מסמל את אור האמת, או יותר את האור ותקווה או משהו כזה. יש האומרים גם שהלהקה בחרה את זה בגלל שזה דומה לדמות של גאנדלף, משר הטבעות. הלהקה, ובמיוחד רוברט פלאנט מאוד הושפעו מספריו של טולקין (רוברט לקח את זה לכמה ממילים של שירים).

AeroTom

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif טוב לראות שאת בסביבה, ענבל

גם כקוראת סמויה. זה המקום להחכים! (ולשאול גם, אם יש משהו ספציפי
)

MOLA BOY

New member
כן, לשירים כמו:

the battle of evermore ם מוזכרים כמה דברים מסיפוריו של טולקין וגם עוד איזה שיר אני לא ממש זוכר איזה... דרך אגב חבר שלי (eyal potter) סיפר לי את זה...

Eyal Potter

New member
כן...

יש איזשהו אתר שיש בו את כל הקשרים ביו זפלין לטולקין. באטל אוף אברמור מבוסס על הקרב הגדול שמסיים את שר הטבעות. מיסטי מאונטן הופ הוא על ההרים הערפילים בספר "ההוביט" ויש עוד כמה.

IronBlood

New member
Ramble On../images/Emo2.gif

הליריקה של השיר הזה הושפעה מטרילוגיית שר הטבעות "T’was in the darkest depths of mordor I met a girl so fair, But gollum, and the evil one crept up And slipped away with her. "

Schnaps

New member
תודה רבה, לגבי הנזיר מובן בהחלט

אך לגבי הציור השני, מדוע הם בחרו בו? זאת אומרת האם גם לו יש משמעות כלשהי כמו לנזיר ולאור האמת?

AeroTom

New member
לזה לא מצאתי הסבר ספציפי

למה בחרו בתמונה הזו. יכול מאוד להיות שקראתי על זה איפה שהוא בעבר. אני לא ממש זוכר איפה. אם אמצא הסבר לבחירה הספציפית ואם מסמלת משהו, אז אודיע לך. בכל מקרה לציור המקורי קוראים "Evening - Fall of Day". ואם תבקר פעם ב-Museum of Fine Arts בבוסטון, אז שם הוא נמצא
.

jimorrison

New member
ואפשר לשראות בסרט

"המנגינה לעולם נשארת" חח את פייג' הופך לאותו בחור פייג' או פול ג'ונס..מזמן לא ראיתי את זה אז אני לא זוכר..אבל כמעט בטוח שפייג'

Schnaps

New member
זה מקרי או שיש סיבה לכך שאור העששית

בצורת מגן-דוד?

למעלה