שלום , יש לי שאלה ...

שלום , יש לי שאלה ...

האם אתם , כמתעסקים במהלך ההסטוריה האנושית , חושבים שבפרספקטיבה של שנים אפשר להגיד שנפוליאון היה יותר חשוב ומשפיע מיוליוס קיסר או להיפך וכדומה . שהביטלס היו יותר משפיעים מאיזה זמר אחר משנות ה - 60 , או כל מיני דברים כאלה ? כלומר , האם אפשר לדרג חשיבות של אנשים ותרומתם ? דבר שבעצם מוביל אותי לשאלה פילוסופית שאני חושב עליה רבות , שאולי לא קשרורה לפורום , אבל אציין אותה כבדרך אגב - אם הייתם יכולים לראות את העתיד לצאת משני עוברים בשעת לידה ואפשר ליילד רק אחד מהם וצריך לבחור - מהראשון ייצא שלמה ארצי ( זמר שאני אוהב ... ) , או איזו אישיות מפורסמת מההסטוריה ומהשני ייצא אדם " פשוט " בעל סופר מרקט קטן - במי הייתם בוחרים ? האם בראייה היסטורית אפשר לקבוע חיים של מי משמעותיים , משפיעים וחשובים יותר על פני אדם אחר או שאולי לכולנו תפקיד משמעותי במהלך האירועים ההסטוריים , כך שאולי בלי אדם אחד בודד ואלמוני שיצא ממצריים גם משה רבינו לא יכל להוביל את העם לאן שהגיעו , ובעצם כולנו חשובים באותה רמה בצורה שלא ניתנת למדידה כלל ? מקווה שההודעה שלי לא יצאה מוזרה מידי , זה נושא שמאוד מעסיק אותי ואני מאוד מעוניין לשמוע מה אתם חושבים .

Boogieman

New member
כל דירוג של חשיבות הוא פונקציה של

הרבה דברים שמסתכמים במה חשוב לך, באופן סובייקטיבי, בתור מי ששייך לתרבות מסויימת ולזמן מסויים. אין דרך למדוד, רק לנסות להעריך לפי קריטריונים כאלה ואחרים, ועל הקריטריונים האלה אפשר להתווכח מפה ועד להודעה חדשה.

TaL53

New member
כמו שאמרו בזמנו

בתנ"ך שאומנם נוח היה איש צדיק מאוד אבל אם להשוותו לתקופה של אברהם אבינו הוא לא היה צדיק כלל. הכול יחסי בחיים במיוחד כשמדברים על תקופות,. בזמנו של מוצארט היו עשרות מלחינים יותר מצליחים ופחות שתיינים ממנו ואף אחד לא האמין שדווקא את מוצארט יזכרו ויפרסמו באמצעות שוקולדים כעבור מאות שנים. וגם נפוליון, אם היה חי בתקופה אחרת, נגיד לפני המהפכה לא בטוח שהיה מגיע לגדולה בכלל כי המהפכה הצרפתית נתנה לו את האופציה להוכיח את עצמו בדיוק כמו שהמיסים הטיפשיים שהטילו הבריטים על המתיישבים באמריקה נתנו פוש לקצין זוטר במיליציה של וירג'ניה להעמיד את עצמו בראש המורדים (וושינגטון).

WinterDay

New member
לדעתי

כל אדם הוא חשוב תזכור שאם הסבא רבה רבה של סבא של נפוליאון לא היה חי, לא היה נפוליאון. אם לא היה חי איזה חקלאי עלוב במאה ה 5, לא היה את הסבא רבה הזה, והלאה והלאה. אבל מכיוון שאפשר לסווג כל אדם שהיה קיים כחלק חשוב בקיום של אדם שעשה היסטוריה, כאדם חשוב, איפה זה מותיר את האדם שעשה היסטוריה עצמו? היי, חדש בפורום.

TaL53

New member
אבל אנחנו לא מדברים

על המשפוח'ס אלא על האדם בעצמו. למי אכפת מי היה הסבא של?!

העובדה שאתה לא יודע

מה עתיד לצאת ממך כמו שאמרת סבא רבה של נפוליאון וכו' זה נכון , ותמיד יש סיכוי שאדם פלוני הביא איכשהוא תרומה כל כך גדולה לעולם רק שאי אפשר לראות ולהבין את זה , אבל מבחינה הסתברותית , פה ועכשיו , לא ניתן לדרג אנשים בצורה כלשהיא ?

TaL53

New member
אם אתה רואה את הסדרה "מספרים"

בערוץ 13 ב"יס" היה שם פרק מאוד מעניין איך מטימתיקאי אחד פיתח שיטה לניבוי פוטנציאל של ילדים באזורים מסוימים. השיטה התבססה על נתונים כלכלים וחברתיים של אזורים מסוימים כפרמטרים להצלחה בעתיד וזה היה אמור לעזור לממשל לנתב טוב יותר את ההשקעה בחינוך ובהעשרה לילדים לאזורים בעלי אחוז הצלחה גבוה. אבל כמובן שהשיטה הייתה גם מאוד מפלה כי היא דנה אוכלוסיות שלמות לאנלפבתיות רק בגלל מקום מגוריהם.

אלי ו.

New member
יש סיפור נחמד שמספרים מתנגדי הפלות

לו הכרת אישה בהריון שכבר יש לה 8 ילדים, 3 מהם חירשים, 2 עיוורים, אחד סובל מפיגור שכלי…והיא עצמה חולת סיפיליס.* האם הייתה מייעץ לה לעבור הפלה? אם ענית כן, בזה הרגע נטלת מהעולם את בטהובן. * אחרי שכתבתי את ההודעה עלה על דעתי לבדוק את אמינות הסיפור ובבדיקה מהירה התברר לי שהוא מופרך לחלוטין. עדיין מדובר בסיפור יפה שכמו שאומרים החסידים "היה יכול להיות אמיתי".

Acripela

New member
לפני שנה כתבתי דף שלם על הדמיון

שבין יוליוס קיסר לנפוליאון.אני לא רואה שאחד יותר טוב מהשני. אני רואה דימיון. דמיון מדהים. לכן אני לא רואה את זה. זה פשוט נרוא תלוי מי מסתכל על זה [וגם איך] למשל אתה יכול לשאול מי יותר חשוב יוסף או משה. ומצד שני אתה יכול לראות דברים דומים בינהם.

Y. Welis

New member
דמיון במישור האישי או הפוליטי?

כי אם יש משהו בראשון, הרי שבשני הוא מועט מאוד.

TaL53

New member
איך בכלל אפשר להשוות?!

כול כך הרבה דברים בלתי ניתנים להשוואה בכלל מפרידים בין שני האישים. אולי אפשר להשוות בין נגיד יוליוס קיסר לאלכסנדר מוקדון או אולי חניבעל אבל נפוליון זה כבר ירייה באפלה

למעלה