שלום. יש לי שאלה

• פותח הנושא obi
  • פורסם בתאריך

obi

New member
שלום. יש לי שאלה

אבל ראשית אני רוצה לומר לאובי שכמעט היה פה עוד אחד עם השם obi wan בכל מקרה let the force.. (בינינו) אני בן 25 ואני קורא לאט מאוד, ומהר מאוד מתעייף מקריאה וזה די מתסכל אותי. לא אובחנתי אף פעם כדיסלקט ורציתי לדעת אם קיימים עוד גורמים לקריאה איטית חוץ מדיסלקציה. וכמו כן אם קיימים טכניקות כדי לשפר את קצב הקריאה. אודה מאוד לתגובותיכם. obi

אשלונית

New member
תגובה.

קריאה איטית והתעייפות יכולה להגרם כתוצאה מבעיה בעיניים. זה מה שלי היה בהתחלה ובעזרת טיפול אצל אופטימטריסט ניתן לטפל בזה. בקשר לקריאה מהירה - נסה לקרוא עם האצבע זה אמור לזרז אותה. אני יודעת שישנן עוד שיטות אבל הן לא ממש ידועות לי. בהצלחה. אש.

דליה.ד

New member
שלום אובי

גם בעלי הוא קורא איטי אבל בגלל בעית מיקוד עיניים. ניתן לעשות תרגילים לשיפור המיקוד ואפשר להרכיב משקפיים, הקריאה לא הופכת למהירה אבל זה משתפר מעט.

אשלונית

New member
זה בדיוק מה שלי יש.

אבל צריך לפנות לאופטימטריסט שהולכים אליו למשך תקופה מסויימת בשביל תרגילים לעיניים. אפשר גם להרכיב משקפים אבל זה רק חלק מהפתרון וזה בלבד לא יפתור את הבעיה. נכון שזה לא משפר את המהירות אבל זה משפר את העייפות. אני לאחר תקופה של תרגילים אצל אופטימטריסטית מרכיבה היום כשאני קוראת משקפים בשביל לא לחזור למצב הקודם.

טכניקות לקריאה

שלום אובי, תנסה לקרוא במשך 5 דקות מלאות. תסמן את תחילת הקטע ואת סופו ובתום 5 הדקות תספור את מספר המילים שקראת. יש בתוצאה משום הסבר למצבך, למרות שאין בכך כדי להחליף איבחון. יש טכניקות לשיפור,אך חייבים לבדוק ראשית את מצבך. בברכה, נחמה אורבך

שלום אובי וברוך הבא!../images/Emo39.gif

קודם כל תרשה לי לברך אותך על בואך אלינו לפורום, שאלת שאלה מצוינת וקיבלת תגובות מצוינות, אכן בעיית מיקוד היא דבר נפוץ וניתן לדעת בקלות אם אתה סובל ממה: האם אתהדומע הרבה בזמן הקריאה? האם יש לך נטיה לעצום עין אחת בשמש מסנוורת? אלה דברים המעידים על בעיית מיקוד. דבר נוסף שרציתי לשאול זה האם עברית היא שפת האם שלך? ושוב - ברוך בואך. אפרת

obi

New member
שלום אפרת ותודה על כל התגובות..../images/Emo39.gif

לשאלותייך.. בזמן קריאה לא זכור לי שדמעתי אי פעם. אור שמש מסנוור אותי מאוד אבל אני לא נוטה לעצום עין אחת. לגבי שפת האם.. זה קצת מורכב. בבית. הורי מדברים ביניהם בשפת ארץ מוצאם שלמרות שאני שומע אותה הרבה, ובודאי כשהייתי קטן נחשפתי אליה בצורה לא מעטה, אני לא מבין בה הרבה ולא דובר אותה. השפה שאני שולט בה הכי טוב היא עברית והיא לי בהחלט שפת אם. פעם לקחתי קורס לקריאה מהירה בהתכתבות ולא הרגשתי שום שיפור משמעותי. אני מרכיב משקפיים (לא מזמן עשיתי בדיקה נוספת) ולא ידוע לי על בעית ראיה נוספת חוץ מקוצר הראיה שיש לי. אני די מהר מאבד ענין בקריאה למרות שהתוכן אותו אני קורא עשוי לעניין אותי מאוד. וזה די מתסכל.. עד היום מספר הספרים שקראתי בשלמות הוא מועט מאוד : 11 אבל אני קורא לא מעט מאמרים אנפורמטיביים במיוחד קצרים כמו באנציקלופדיות. אני די אוהב את זה. כשלסקרנות שלי אין קץ.. באיבחון שעשיתי נמצאו הבדלים קיצוניים בין הכישורים המילוליים השונים קיבלתי ציון נמוך מאוד בקצב קריאה, הכתבה, וזכירה חוץ מזה אני די טוב בתחום הצורני. שוב, בשורה האחרונה באותו איבחון לא אובחנה לקות למידה. אני אשמח לשמוע עוד אם הדברים שהבאתי מחדשים משהו. ושוב המון תודה על ההתיחסות . לכולם.

אשלונית

New member
תקנו אותי עם אני טועה

אבל אני כמעט בטוחה שישנו קשר בין הקוצר ראיה שיש לך לראיה בכפילות. אומנם עברת בדיקת עיניים אבל רופא עיניים רגיל הוא לא בעל הכישורים או הציוד לבדוק כפילות בראיה ולשם כך צריך ללכת לאבחון אצל אופטימטריסט. נסה את זה. אומנם אני לא יכולה להצדיק לך מדעית את מה שאני אומרת אבל אני כמעט בטוחה שישנו הקשר אש.

מיקוד ראייה וקצב קריאה ../images/Emo70.gif

לאובי, אשלונית בעיית הראייה וכל הקשור, קוצר ראייה עומד בפני עצמו, אם נבדקת ונמצא כי אין לך בעייה של מיקוד ראייה (גם ראייה כפולה שייכת לבעיית המיקוד) אז הבעייה קשורה אך ורק ל"הבדלים הקיצוניים...". ולמרות שלא נמצאת לוקה בסינדרום, הבעייה קיימת ולמיטב ידיעתי יש קשר חד משמעי לנושא. משום כך, לדעתי, הקורס לקריאה מהירה לא הואיל לך כי אתה זקוק ללימוד מסוג שונה וללמידת מיומנות קריאה שונה. גם לגבי הכתבה, האם הקושי בא מתוך כך שאתה מתקשה בכתיבת האותיות? בזכירת האותיות? או אולי הקושי הוא בתנועה עצמה? כ"כ הרבה גורמים יכולים להיות אחראים לבעייה שקצת קשה להתייחס לכתוב בצורה מוחלטת. בברכה, נחמה אורבך [email protected]

אני מסכימה עם נחמה.

יכול להיות שלא מדובר בלקוי ראיה ולא בלקות למידה אך בהחלט יש משהו שחסר לך שאולי הקנית מיומנויות מסוג אחר תעזור. האם הוזכר משהו באבחון לגבי הפרעת קשב וריכוז? לפי דבריך נראה שיש קשר בין הדברים. תוכל לכתוב עוד? אפרת

obi

New member
שלום אפרת ונחמה

אני מודה להתיחסותכם האדיבה. ואני מתנצל על האחור.. הפורום פה מתנהל בקצב.. בקשר לקשב וריכוז. היו 4 סעיפים באבחון ב 3 מתוכם הציון הוא בתחום הנמוך של הממוצע חוץ מ´אנפורמציה קולית מלולית´ שם זה בתחום הגבוהה של הממוצע. באבחון היו עוד 3 תחומים חוץ מהמלןלי והקשב. היה תחום חשבוני שהציון הכולל בו היה ממוצע גבוהה. תחום צורני- גבוהה ביותר. ותחום זיכרון- ממוצע נמוך גם שם היה הבדל גדול בין ´כושר שליפת מידע´ -נמוך, לבין זיכרון חזותי מושהה -גבוהה ביותר. בהמלצות האבחון תורצו הציונים הנמוכים ברצוני להשיג תוצר גבוהה כך שתיקונים והתעקבויות מיותרות באו על חשבון ההספק. אנילא הרגשתי כך בכל אופן לא הרגשתי בשאיפה שכזו ואכן בהכתבה התעקבתי בתיקונים אבל ראיתי בהם הכרחיים ולא מיותרים או קוסמטים. ביום יום הייתי מקריב מההבנה אם הייתי יכול לקרוא בקצב מהיר יותר מבלי לפספס את העיקר. כשאני קורא אני מרגיש שאני שוחה בנוזל סמיך שעושה את המאמצ גדול מאוד ואת ההתקדמות קטנה מאוד. שלא לומר ספרים עבי כרס מרתיעים אותי מאוד גם אם הם נראים לי מעניינים מאוד. השתתפתי גם בסדנא לשיפור אסטרטגיות למידה שיושמה בה גם שיטת פויירשטיין. אני יכול רק לומר שאותה שנת לימודים שאחרי הסדנה הייתה השנה הגרועה ביותר שהייתה לי (למדתי 3 שנים הנדסת חשמל ומחשבים באונברסיטה) והיום אני בחופשת לימודים כי הרגשתי שאני חייב פסק זמן מכל זה. האם יש טעם לעשות אבחון נוסף במקום אחר? ומה אני יכול לעשות אם מצבי בלימודים קשורבכל מה שתיארתי ואני אפילו לא יודע מה זה. אני לא יודע מה יקרה איתי בשנה הבאה אם אני אחזור ללמוד או לא. צברתי המון חובות לימוד ואני מרגיש שכל העסק נדבק כמו מסטיק ולא רוצה להיגמר עם כל ההשקעה והמאמץ . obi

למעלה