שלום, יש לי שאלה

שחר .

New member
שלום, יש לי שאלה

הגעתי במקרה לפורום הזה (פרסומת בפורום אחר, הפרסומת עבדה אפרת
), ואולי מישהו כאן יוכל לענות לי על שאלה שכבר מטרידה אותי הרבה זמן. אגב, מהסתכלות בהודעות כאן, הזדהתי עם לא קצת מהחוויות, כן, גם אני סוחב איתי איזה לקות למידה שדואגת שאחשוב אחרת מהרוב... (אובחנתי). ניגש לעניין, קראתי בספר שאני חשוב שנקרא "דיסלקציה כמתנה" (אגב מומלץ מאוד) שיש מספר פונטים (סוגי כתבים) שמקשים על הקריאה בעברית. היו שם דוגמאות. חיפשתי מאפיינים משותפים לפונטים ולא מצאתי. היו פונטים יותר קריאים ופחות קריאים אבל לא נראה שקשור לדיסלקציה... אם כך, שאלתי היא האם ידוע לכם על פונטים שקשים יותר לקריאה לדיסלקט מאדם רגיל? חשוב לי לקבל גם הסבר...אם אפשר יעזור גם לכוון אותי למקום אחר. תודה רבה רבה שחר אגב אפרת, יש לך עוד פורמים חוץ מזה ואומנות?

שלום שחר וברוך הבא! ../images/Emo39.gif

איזה יופי שבאת אלינו, נחמד מצדך ותבוא הרבה!\לשאלותיך: קודם את השאלה לגבי סוגי כתב אני מיעה להפנות למשתתפת דיאנה שמתמחית בעניין הזה. שנית לגבי הפורומים שלי - לא יש לי רק שניים, זה לא מספיק? אחלה שאתה פה! אפרת

ao.ao

New member
ערב טוב (החלפתי ניק)

היי אז אני מחכה לדיאנה...:) היא מתמחה בסוגי כתב??? תגידי, זה סתם נראה או שזה באמת ככה, שהרוב המוחלט כאן...
ות? ובמקרה שני המאמרים היחידים... שני פורמים לניהול ועוד לפחות פורום נוסף שאת נתבך רציני בו זה מספיק וזה די והותר...
שבת שלום

דיאנה ומיכל בן טובים שתיהן...

יכולות לעזור לך, שתיהן נשות מקצוע מוערכות! אבל תתאזר בסבלנות עד שיגיעו

דיאנה

New member
לשחר - עניין הפונטים (גופנים) ודיסל

לשחר, בעניין גופנים מסויימים שלא מתאימים לדיסלקטים. אינני יודעת באלו גופנים מדובר, אבל לא צריך גם כל הערה של מישהו לקחת ברצינות תהומית כל-כך. זה מאוד פשוט - יש גופנים, ואגב, לא רק גופנים, גם כתבי יד מעוטרים אחרים שהזויות , הפינות, הכיוונים לא כל-כך ברורים וחד-משמעיים בגלל העיטור.אלו קשים יותר לפיענוח לכל אדם. גם לי יש גופנים שאני מתקשה לזהותם, והם בעברית ולא אמורה להיות לי כל בעייה. ובכן"ז. ולכן, ברור שפונטים מסולסלים יותר או אחרים - ההבחנה בין ד ל- ר או או ס ל-ם או ב ל-כ קשה יותר באופן אמיתי ולמי שיש קשיי קריאה מסוגים שונים - לאו דווקא דיסלקציה, כל פיענוח גראפי קשה יותר, ובאופן טבעי - גם כאן יתגלו קשיים. אז קח כל דבר בפרופורציה, ואל תיבהל. יש מיליוני אנשים ולכל אחד מתאימים דברים אחרים, בכל תחום, ובתחום זה על אחת כמה וכמה. אתה תחליט מה קשה לך, אלו גופנים איטיים יותר לפיענוח עבורך, ורק עבורך. לא עבור אף אחד אחר. בהצלחה. ניני. בין ב ל-כ או ם ו -ס

שחר .

New member
היי, תודה + הערות

בכל אופן, תודה רבה, הבאתי לי קצת רעיונות
אני מתענין בענין הזה לא רק בשבילי, אני גם כותב עבודה על נושא קרוב(טיפוגרפיה). ומחפש מידע בכל דבר שמתקשר גם בעקיפין. הצגת את אחד העקרונות החשובים ביותר בעיצוב אותיות, וזה יפה שאת מודעת לדברים פעוטים... ביי שחר

למעלה