שלום, יש לי שאלה...

שלום, יש לי שאלה...

אני מתעתדת ללמוד בעוד שנה (לא זאת שתבוא, אלא אחריה). חשבתי קצת בכיוון של מדעי החיים+מדעי הרפואה (כן, יש תוכנית כזאת) באוניברסיטת ת"א. זה תחום שמעניין אותי מאוד... שאלותיי: האם יש ביקוש עבודה בתחום הזה? איזה סוג של עבודה? מה השכר פלוס-מינוס? האם כדי לעסוק בתחום מספיק לי תואר ראשון או שצריך לימודים יותר מתקדמים? וכן כל מה שיש לכם מידע עליו בנושא (לא להעתיק מהאתר שלהם, את זה כבר קראתי... רק לדעת מה יש לעשות עם זה וכד'...) בתודה מראש והצלחה לכולם!

מדעי החיים+מדעי הרפואה

מטרת הלימודים לתואר בוגר במדעי הרפואה הבסיסיים היא להקנות ידע במדעי החיים על גווניהם השונים, תוך שימת דגש על הביולוגיה של האדם והתבטאותה בתיפקוד התקין והבלתי תקין של גוף האדם. הלימודים הינם רב תחומיים וכוללים קורסים מורחבים בתחומים: מדעי המוח והעצב, פיסיולוגיה, ביוכימיה וביולוגיה מולקולרית, גנטיקה, ביולוגיה התפתחותית תאית ומולקולרית, מיקרוביולוגיה, אימונולוגיה, פתולוגיה של האדם, חקר הסרטן, מדעי התזונה ומטבוליזם של האדם, אפדימיולוגיה וביוסטטיסטיקה. תואר זה מכשיר את הבוגרים להמשך לימודים אקדמיים לתואר שני ושלישי בכל אחד מענפי מדעי החיים והרפואה בכל המוסדות להשכלה גבוהה. בנוסף, הלימודים מכשירים את הבוגר למקצועות בהם נדרשת השכלה רחבה בביולוגיה של האדם, כגון במעבדות מחקר ובמעבדות דיאגנוסטיות בבתי חולים, בקופות חולים, בבתי חרושת לתרופות ובתפקידי מינהל במוסדות וארגונים בהם נדרש רקע וידע קדם-רפואי. תואר ראשון במדעי החיים אין בו די כיון שמרבית המשרות מחייבות תואר שני לפחות, ורצוי שלישי.

אז תכל'ס...

מה עושים עם זה אח"כ? כאילו, זה מעניין אותי ממש, זה בדיוק מה שאני אוהבת ורוצה. אבל צריך ללמוד משהו גם כדי להתפרנס מזה בעתיד...

תכל'ס

כאילו זה כתוב:"בנוסף, הלימודים מכשירים את הבוגר למקצועות בהם נדרשת השכלה רחבה בביולוגיה של האדם, כגון במעבדות מחקר ובמעבדות דיאגנוסטיות בבתי חולים(בדיקות רפואיות שונות לרוב של דם, שתן צואה), בקופות חולים, בבתי חרושת לתרופות ובתפקידי מינהל במוסדות וארגונים בהם נדרש רקע וידע קדם-רפואי."

למעלה