שלום,יש לי שאלה

שלום,יש לי שאלה

אני אמא של נעם המקסים-נעם מתמודד עם אוטיזם,פיגור שכלי ופסיכוזה.יש לו בעיות חריפות בישיבה בשעת משחק/ארוחה/ציפייה בוידאו אפילו אם מדובר על זמן קצר,וכמובן שגם ביתר הפעילויות האחרות. התחלנו לתת לו רטלין לפני כשבוע-אנחנו עוד לא בשלב לקבוע עד כמה התרופה מועילה לנו אם כי יש שיפור,אבל נעם נראה חולמני מעט,מדוכדך (מה שלא אופיני לו,הוא ילדון עם המון שמחת חיים-תמיד שר,קופץ ורוקד)ואפאטי לסביבה. יעבור?שלבי הסתגלות ראשונים?או אולי מצב קבוע תחת הרטלין? תודה

05 מיכל

New member
שלום אמא מודאגת!

בד"כ הייתי אומרת לחכות כמה ימים, ואם אין שינוי לשאול את הרופא המטפל אם יש צורך לשנות מינון. אבל במקרה של נעם שלך, שהוא בהחלט יותר מורכב ממקרים אחרים שבהם נותנים רטלין, אני חושבת שזה יהיה לא אחראי מצדי להגיד דבר כזה. אני חושבת שבמקרה המיוחד הזה חשוב שתהיי בקשר רצוף עם הרופא המטפל. יש לך אפשרות להתקשר אליו? ומכל מקום, אני שמחה בשביל נעם שהתברך באמא שיודעת ליהנות ממנו עם כל הקשיים. מאחלת לך המון כוחות (אני יודעת שיש לך, מרגישים!) מסרי לו ממני
, ועוד
אחד לעצמך, והמון הצלחה בטיפול!

ברוכה הבאה אמא מודאגת!../images/Emo140.gif

ידוע כי לסביבה, נראים הילדים שאנו רגילים לראותם מקפצים ומלאי אנרגיה, מדוכדכים או מכונסים בעת השפעת הריטלין. למעשה- ברוב המקרים, כאשר מדובר בודאות במינון נכון, אם נשאל את פי הילד, הוא יענה- הכל בסדר גמור.למה? הם פשוט רגועים ומרוכזים. בהשפעת התרופה אין את חוסר המנוחה והתנועתיות אבל--- מאחר ובנך אכן מיוחד בצרכיו, חשוב פי כמה לעדכן את הרופא ולעמוד איתו בקשר רציף.
בהמשך, נשמח להתעדכן

למעלה