שלום, יש לי שאלה

Free Lancer

New member
שלום, יש לי שאלה

איך אפשר להיות הומו דתי? הרי זה כמו להיות מחלל שבת דתי לפי התורה...

MarkAnt

New member
בשביל זה אנחנו פה ../images/Emo13.gif

אנשים כמוני נוטים לנסות להוכיח שזה לא חטא, אלה משהו שנולדים איתו. אולי זה פסיכולוגי... כך או כך כמעט ב100% מהמקרים זה לא משהו שניתן לשנות, וזה לא צריך לפגוע באמונה הדתית.

זה כן צריך לפגוע באמונה הדתית

הדת אומרת שזו לא נטיה טבעית או שזה חטא למרות שזו נטיה טבעית. אם אתה חושב אחרת אינך מאמין בחלק מהדת לפחות.

זה לא ענין של אמונה מה הקשר

זה לא שהתורה אומרת לך שאתה לא מאמין זה פשוט שכמו שמפקד אומר לך אתה מתקבל בתנאי שאתה מציית ועושה את כל הסעיפים שמחוייב אתה לעשות ולא לעשות שום דבר בלעדי או ללא פקודה שלי. ואתה הולך ושוכב עם אשתו (אצלך זה עם הבן או האבא שלו אבל לא חשוב) אתה לא עברת על הסעיפים אתה אוהב אותו אתה מאמין בו אבל אין קשר בין אמונה למעשים. ואצלנו זה בלאווים ועוד להתגאות בזה איפה שמענו כזה דבר שכל הבסיס ידע ששכבת עם אשתו והוא יאהב אותך או ישאיר אותך כי אתה מאמין בו זה הרי א....ב.....ס....ו....ר....ד הכי גדול בעולם!!!

Free Lancer

New member
אני מסכים

התכונתי איך כאילו אפשר להאמין בתנ"ך או לכבד את מה שכתוב בו אם בין היתר כתוב שאתה (לא ספציפית) תועבה?

HUhybrid

New member
שאלת תם

לדעתי זה גם כמו שאשאל אותך: איך אפשר להיות יהודי/עברי שמחלל שבת? הרי זה אסור מן התורה והדין מיתה. נכון שתשיב לי כי דברים משתנים, העולם מתקדם ודברים חייבים מטבעם להשתנות? שלא ייתכן כי אכן תוענש על כך? (אלא אם תקום פה מדינת הלכה, חס וחלילה). אזי אותו העניין לגבי הדת, שבימינו בפתחה של המאה הזאת מקבלת תפנית חדה באמצעתו משבי רוח של זרמים חדשים כמו מסורתיות, רפורמה וקונסרבטיביות. לדעתי, אפשר להיות הומו דתי אם מרחיבים אופקים ומנסים להתבונן במשמעות המילה "דתי" יותר לעומק ולאופק, ולגווניה השונים. אגב, אני אישית בא מבית דתי אך מעולם לא זוכר עצמי מאמין באלוהים, לפחות לא כפי שנלמד או מלמדים מהתורה. אני אתאיסט, אך לא פוסל אפשרות של התערבות חוץ-תבונית באבולוציה על פני כדוה"א.

למעלה